Jump to content

Redmi Note 13 Pro 5G/POCO X6 5G - HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.1.0.UNRCNXM - Android 14

Recommended Posts

Bootloader odblokowany, Hyper OS z tematu zainstalowany, ale po włożeniu sim, sieć nie ma w ogóle zasięgu. Brak transmisji danych i brak możliwości wykonywania połączeń. Na innym telefonie sim normalnie działa. Ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić?

11 godzin temu, Gorus napisał(a):

Z ciekawości, dasz linka do oferty gdzie go kupiłeś? Pudełko było oryginalnie zaplombowane? 

link z aledrogo już zniknął - wszystkie sprzedane - w archiwum będzie podobno za 2 miesiące.

pudełko nie było zaplombowane.

Oferta z dnia zakupu 3 lut 2024, 22:09
Numer oferty 15025388714
od GEPARD-MOBILIAN

teraz widzę, że dałem ciała. w opisie faktycznie napisane, że nie obsługuje NFC:(

ale jest też napisane dual SIM a jest gniazdo na tylko jedną kartę.

tak czy inaczej oddać mogę bez podania przyczyny, prawda?

chcę wziąć drugi taki sam, tylko znajduje z CPU

mediatek helio g99 ultra zamiast snapdragon 7s gen 2 sm7435-ab

i GPU

mali-g57 mc2 zamiast adreno 710

czy możecie mi powiedzieć czy to aż takie duże różnice?

czy brać mediateka?

Edited by divest

Bootloader odblokowany, Hyper OS z tematu zainstalowany, ale po włożeniu sim, sieć nie ma w ogóle zasięgu. Brak transmisji danych i brak możliwości wykonywania połączeń. Na innym telefonie sim normalnie działa. Ktoś ma jakiś pomysł jak to naprawić?

Który masz konkretnie model fona?

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Godzinę temu, divest napisał(a):

czy możecie mi powiedzieć czy to aż takie duże różnice?

Jeśli chcesz mieć 5G, to w tym modelu go nie dostaniesz. Te dwa modele zwlaszcza ze względu na procek są zupełnie inne, soft xiaomi.eu na wersję 4G nie jest wydawany.

• Like 1

Witam, pomoże mi ktoś z moim poco x5 pro 5g? Chciałem wgrać  twrp orangefox coś takiego, niestety jaki bym nie pobrał to po wgraniu telefon zawsze włącza się i wchodzi w tryb "fastboot" albo zatrzymuję się na ekranie wczytywanie i czyta w nieskończoność, wszytsko robiłem poprawnie według poradników na yt :(. Da się coś z tym zrobić czy już po telefonie mam? Próbowałem wgrać na nowo stock rom przez miflash, ale wyskakuję error "error: flash timeout 4300". Dziękuję za pomoc

1 godzinę temu, divest napisał(a):

Ja olałem allegro bo czułem że tak to może wyglądać. Polecam na mi.com z rabatem 100 pln za pierwszy zakup + 300 pln zwrotu w promocji xiaomi 

18 godzin temu, olmas napisał(a):

Dzięki Kacper Skrzypek udało się uruchomić transmisję danych i wykonywanie połączeń.

W celu naprawy należy:

1. pobrać https://xiaomifirmwareupdater.com/firmware/garnet/stable/V14.0.6.0.TNRMIXM/

2. rozpakować paczkę i wyciągnąć z niej plik modem.img

3. wgrać go przez fastboot komendą: fastboot flash modem_ab modem.img

Gotowe!

• Like 1
  • Thanks 1

7 godzin temu, olmas napisał(a):

Dzięki Kacper Skrzypek udało się uruchomić transmisję danych i wykonywanie połączeń.

W celu naprawy należy:

1. pobrać https://xiaomifirmwareupdater.com/firmware/garnet/stable/V14.0.6.0.TNRMIXM/

2. rozpakować paczkę i wyciągnąć z niej plik modem.img

3. wgrać go przez fastboot komendą: fastboot flash modem_ab modem.img

Gotowe!

Potwierdzam działa 👌👍

17 minut temu, darek05 napisał(a):

PO odczekaniu 7 dni mi unlock nie reaguje przy próbie logowania 

Wyloguj się i zaloguj ponownie z konta MI na telefonie (z kartą sim i transmisją)

Edited by Umik2002
zmiana

18 minut temu, darek05 napisał(a):

To nic nie daje. Czy możliwe jest że pozwolenie nie zostało jeszcze przyznane.

W przypadku przyznania uprawnienia i prawidłowego uruchomienia oczekiwania na możliwość odblokowania, jeśli zalogujesz się przed czasem Mi Unlock pokaże ci ile jeszcze musisz czekać. O ile dobrze pamiętam jest myk z logowaniem przez kod kreskowy, a tak naprawdę przełancza cię na inną ścieżkę logowania.

Edited by Umik2002

To jak sobie z tym poradzić

Ok. Dzięki już sobie poradziłem, zalogowałem się przez kod kreskowy. Bootloader odblokowany, jeszcze raz dziękuje.

Edited by darek05

W dniu 11.02.2024 o 00:59, Gorus napisał(a):

No raczej, ten telefon jest wart max 1500 i tyle mnie finalnie wyniósł. Daj znać co przyszło a tamtego odsyłaj bez dwóch zdań. 

właśnie dostałem przesyłkę.

tym razem wersja z nfc.

Bootloader chce się odblokować za 360! godzin:(

5 godzin temu, divest napisał(a):

właśnie dostałem przesyłkę.

tym razem wersja z nfc.

Bootloader chce się odblokować za 360! godzin:(

Masakra, ponad 2 tygodnie. No ale pewnie tak jak napisał poprzednik dlatego, że już próbowałeś tamtego odblokować. nic nie zrobisz - trzeba czekać, ale warto :)

U mnie na tym romie, według mnie jest wolniej. W sensie nie ma takiej płynności jak na oryginalnym romie. Więcej mikroprzycięć. Może to kwestie samej przesiadki z miui global na custom HyperOS xiaomi.eu. Pierwszy raz widzę to HyperOS i już mnie denerwuje np. brak ikonki trybika (ustawień) pod prawą belką. Ależ to denerwuje. Póki co na razie wiesza mi się "przenoszenie danych" więc przeniesienie danych odpada. Coś tam innego też się wieszało. Mam nadzieję, że w nowszej wersji problem zniknie i nic więcej niepokojącego nie odkryję.

ten telefon i system jest tak ch*jowy że w pale się nie mieści, najgorsze xiaomi jakie miałem, ciągle mi wyłącza autostart aplikacji jak i włącza wstrzymaj aplikacje jeśli nie uzywasz, powinien kosztować maks 500 pln