Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w tytule nie kojarzę czy ktoś opisywał Redmi Note 13 jako nowość?  Może ktoś ma uwagi jak postępować z tym sprzętem nie ma jeszcze HyperOS, dzisiaj dostale ze stajni PLAY nowkę, czy będą jakieś problemy ze ścią gnięciem bootloaderz starym sposobem   czekając 168 h ?? Czy to będzie problem platny ? Jezeli ktoś ma ten model bardzo prosilbym o uwagi może ktoś coś doradzi. Moderatora bardzo prosze o zatwierdzenie tego posta. Krzysztof.

Opublikowano

No wiem dzisiaj im przyszło w salonie Play, dzięki Kacper , ze się włączyłeś, ale będę walczyl. Nie ma dla mnie nic innego jak xiaomi.eu i HyperoS.

Opublikowano

Jak sam nie sprawdzisz to ciężko wyczuć czy będzie problem. Jeśli to nie będzie HyperOs to szanse są duże, a z tego co widzę na dzień dzisiejszy Play w sprzedawanych fonach w przeważających przypadkach nie branduje i nie dąży do najnowszego softu, co daje nadzieję ze może nie będzie problemów.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

No chyba że na start jednak będzie HyperOs, no to wtedy pozamiatane jeśli chodzi o bezproblemy

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Netoper    na  moje szczęście nie zainstalowali HyperOS - o co się balem, jest tylko Android 14 jak to zobaczyłem to mnie ruszyło . Ale wszedłem w ustawienai-jest miui ( na razie przez tydzień mam nadzieję )  Po pierwsze przy odblokowaniu potrzebny jest najnowszy Mi Unlock 7.6.727.43 — LatestJuly 27,2023 na starszym nie ruszy, po drugie wybredny o porty  - podłączylem do usb 3 nie ruszył, mieszałem moimi kablami od miui - nic. Dopiero od strzału poszło na usb 2- przede wszystkim sam włączył instalacje sterowników na telefonie. No i oczywiście norma  - 164h - ale spoko wytrzymam to już chyba 12 raz :).  Załączam 3 zdjecia ale pomniejszone, bo normalne miały po 20 mb-no próbowałem też użyć wersji pro ( w ustawieniach aparatu) , ale na to czas przyjdzie na Hyper os - no oczywiscie wlączone w ustawieniach programisty odblokowanie bootloadera no i dwie linijki dalej tez musiałem zrobić,  czyli połaczenia telefonu z kontem. No powiem tak - mam to porównanie Xiaomi 13 i Redmi Note 13. Szczerze to na razie nie widzę specjalnych różnic w prędkości a kosztuje parę razy mniej, Czytnik odblokowania na dole ekranu, reaguje momentalnie. Późno już nie chce mi się rozpisywać wiec napiszę jutro więcej jak ktoś będzie zainteresowany. Tyle że tak - mialem dwie opcje  Redmi Note 13 ze (sorry nigdy nie pamiętam ) ze smartdragonem ?? Albo wersja pro, ale z Mediatekiem - wiec nie chciałem Pro. A jeszcze jedno - jako że krótko jestem w Play, choć place rachunki po 500 zl-jednak weryfikacja wywalała, że potrzeba w moim przypadku, zwrotnej kaucji 500 zł, natomiast przy wersji Pro prawie 2000 więc jeszcze nie oszalałem tym bardziej ze względu na procesor. 500 zabuliłem + złotówka no i wziąłem jeszcze jeden numer. Mam teraz dwa Xiaomi będę porównywał. Ale do RN 12, która gdzieś lezy to nie umywa się do RN 13. To na razie tyle na dole 3 fotki tak strzelone. Mam nadzieję Kacper, że do tego modelu tez pojawi się HyperOS choćby/DEV. Jestem zadowolony z zakupu o potrzebowałem drugi telefon z konkretnym obiektywem a tu jest 108 mpx - jeszcze nie wiem, w jakich trybach działa, bo już padam :) . Pozdrawiam.

IMG_20240126_230030 (Kopiowanie).jpg

IMG_20240126_230136 (Kopiowanie).jpg

IMG_20240126_230105 (Kopiowanie).jpg

Edytowane przez kris68
  • Like 1
Opublikowano

Z tym portami USB3 to potrafią być jaja, cholera wie czy Xiaomi nie potrafi tego ogarnąć, czy może sama specyfika działania programu właśnie tylko przez usb2 i na 3 nie jest w stanie pewnych operacji robić.

• Like 1
Opublikowano

Przeszukałem pół internetu i nie mogę znaleźć: Redmi Note 13 8/256 - jaka nazwa kodowa?? Widzę, że są różne nazwy tego modelu ale nie wiem jaki rom wybrać po odblokowaniu ? To jest Redmi Note 13 8/256   bez !!  5G. Pomoże ktoś ?

Opublikowano

Jestem bardzo ciekaw , czy ktoś jeszcze kupil Redmi Note 13 ?? Czekam do piątku, żeby o 17 zdjąć bootloader o 17 i muszę zainstalować niestety wersję Tajwan, bo tam jest nagrywanie-tylko znów będą problemy z płatnościami, nie wiem, co mam zrobić ? Czy w ogóle pojawi się do tego modelu miui.eu, czy potem HyperOS. No to wiedzą tylko nasi admini. Może Kacper albo Adam się wypowie ? Byłbym wdzięczny.

Opublikowano
W dniu 26.01.2024 o 23:29, kris68 napisał(a):

Netoper    na  moje szczęście nie zainstalowali HyperOS - o co się balem, jest tylko Android 14 

A dlaczego nie HyperOS? Myślałem, że teraz wszyscy na to czekają. 

Druga sprawa to w stopce nadal masz 5G, a piszesz że masz bez 5G :)

Opublikowano

mariokej wszystko z telefonami OK, dobrze napisane mam dwa fony: Xiaomi 13 5G i tam mam już   HyperOS - DEV/, ale wcześniej na Miui ściągnąłem bootloader, a drugi od paru dni to Redmi Note 13 bez 5G !!- a dlaczego się cieszę, że kupiłem z MIUI - bo spokojnie sciągnę bootloader już w piątek o 17, a gdyby od razu był  HyperOS to albo nici ze ściągnięcia bootloadera, bo wiesz, co się dzieje albo musiałbym dużo szukać i zapłacić z 50 $ za ściągnięcie bootloadera - u kolegi facet to robił zdalnie, ale musiał czekać, bo był problem z kodami. Więc widzisz jakie problemy.

A co do Redmi Note 13 dlatego kupiłem, bo ma Snapdragon na szczęście, a Redmi Note 13 5G - Mediateka i znów problemy ze ściągnięciem bootloadera. A tak naprawdę, po co mi 5G to jest dopiero w powijakach , pewnie miną ze 2 lata, zanim będzie ogólnie dostępne. Zresztą mój drugi fon ma 5G. Myślę, że logicznie wyjaśniłem.

Opublikowano

A, ok.   Redmi Note 13 Pro 5G jest na Snapdragon 7s gen2 ;)

Przeglądam od czasu do czasu miuipolska (prawie od początku wejścia xiaomi), ale nie zauważyłem tematu kłopotów ściągania bootloadera w HyperOS. Rzucisz jakimś linkiem?

Opublikowano

Samo Xiaomi poinformowało że na HyperOs na razie można zapomnieć o normalnym odblokowaniu po za Chinami, co potwierdza się w postach i tutaj na forum i np na XDA.

Opublikowano

Pytanie dotyczące zwykłego Redmi Note 13, nie ma sensu zakładać nowego tematu, czy jak mam zamkniety bootloader i fon z Play to nie ma opcji wgrać Romu Tajwan, czy też się da ?? Chińczycy walą w gumy jutro miałem koniec czekania tych 168 h i wchodzę dzisiaj, byłem pewien, ze jeszcze 24 h - a tu masz 225 h. Nic z telefonem nie robiłem, konto założone, przypisane do fona wszystko przeszło a tu taki zonk. No założyłem nowe konto i znów mam 168 h, ale jak to powtórzą, to ja dziękuję. Ludzie chcący zmieniać Romy a takich jest chyba 90 % kupujących Xiaomi przestaną je kupować, bo nikt nie będzie płacił ludziom 40-50 $ za zdjęcie bootloadera i jeszcze czekał. Może wtedy się opamiętają.

Opublikowano

Na tym nowym koncie żeby nie było jaj, bo Xiaomi daje zgodę jak masz co najmniej miesiąc konto aktywne.
Nie wiem jak jest z levelem konta, czy jest jakiś wymóg czy odpuscili

Opublikowano

to już było w wielu tematach ... albo Indonezja albo Tajwan ... kolega Netoper uprzedził mnie o minutę 🙃 taka jest teraz polityka Xiaomi ... czemu taka - trzeba by ich zapytać ... niby to dla naszego dobra ale jak zwykle jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę ... 🙃 kupuj globale i a nie kombinujesz żeby było tanio i dobrze ... przy okazji uderza to oczywiście w lokalne community ...

Opublikowano

Pomieszałem z HyperOs,
Na PocoX3 też mi przedłużyli, to było pierwszy i jedyny raz. A fonów w sumie około 15 odblokowywałem od czasów rn4,
Przy rn4 były jakieś wymogi dotyczące stażu konta czy postów, już nie pamiętam, ale szybko szło to nabić.

Opublikowano
1 minutę temu, kris68 napisał(a):

Dzięki @Kacper Skrzypek, a co do tego wgrania ROMU Tajwan bez zdjętego bootloadera jak wygląda sprawa ??

Nie mam pojęcia. Możesz próbować podmienić pliki w aktualizatorze, być może pójdzie.

Przenoszę posty do wątku o Redmi Note 13, zaspamiliśmy wątek 13 Pro.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam przymierzam sie do instalacji hyberos na redmi note 13 pro 5 g mam juz wszystko pobrane czekam na odblokowanie boodlaudera i teraz mam takie pytanie jak wgrac do niego trwp recovery sciagnelem sterowniki fasboot i adb ale nie moge ich odpalic bo jak klikam na ikonke adb to okienko sie wylacza >?mam też pytanie czy po instalacji wszystko działa czy trzeba cos dodatkowo instalować

• 4 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
9 minut temu, telefonix napisał(a):

Jak wyłączyć reklamy w MI Video i te TikToki? 

Przy konfiguracji telefonu dałem na "tak" przy MIUI Daemon jak to teraz przestawić na "nie"?

a wywal w ch... te mi video i będziesz mieć spokój ... są lepsze apki do odtwarzania i bez reklam 🙃 

Opublikowano
Jak wyłączyć reklamy w MI Video i te TikToki? 
Przy konfiguracji telefonu dałem na "tak" przy MIUI Daemon jak to teraz przestawić na "nie"?
Chyba o to chodzi:584fdeda674aa7a07f0ef012ab941207.jpg

Albo całkiem go wywalić (i inne syfy) przez AdbAppControl

Opublikowano

Macie jakiś sposób na zakładanie fabrycznego ETUI? Najpierw wkładać górę czy dół, a może bok? Mam problem, aby wsadzić w etui smartfona bo rogi nie chcą ustąpić.. 

Opublikowano
7 minut temu, telefonix napisał(a):

Macie jakiś sposób na zakładanie fabrycznego ETUI? Najpierw wkładać górę czy dół, a może bok? Mam problem, aby wsadzić w etui smartfona bo rogi nie chcą ustąpić.. 

ciekawe ... może są jakieś minimalne różnice w szerokości długości i stąd problem ... można lekko je pewnie rozciągnąć ... i próbować raz wzdluz ... a raz w poprzek ... ja przeważnie zakładałem od tej strony gdzie są przyciski ... w sumie dawno nie było okazji tym się bawić ... bo korzystam tylko z customowych 🙃 a moje jest skręcane z obu boków srobkami ... zasuwa się z góry i z dołu i na połączeniu obu części dokręcamy i trzyma się luks ... powodzenia w walce 👍