Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy mi się wydaje, czy po ostatniej aktualizacji Facebooka i Messengera obie te aplikacje zrobiły się strasznie natrętne? Wcześniej dzięki czyszczeniu pamięci w MIUI można było się pozbyć powiadomień z tych dwóch aplikacji i kompletnie odciąć się od nich będąc połączonym do Internetu, a teraz jest to niemożliwe. Restart urządzenia, żadnej z nich nie ma w pamięci, na liście aplikacji w tle, w pamięci, a wystarczy jakieś powiadomienie na Facebooku albo wiadomość na Messengerze i urządzenie sygnalizuje aktywność. Nijak nie idzie się tego pozbyć jak kiedyś. Czy ktoś też to zauważył, czy ja jestem wyjątkowy że na MI3 i MiPadzie mam takie samo zachowanie?

Opublikowano (edytowane)

Typie ciesz sie, że dostajesz powiadomienia... ja musze paietać, żeby co minutę sprawdzać czy osoba z która piszę odpowiedziała

Zainstaluj sobie Facebook lite to pozbędziesz sie messengera

Edytowane przez Cake
Opublikowano

Wcześniej były chat heads i na pasku można było wyłączyć, teraz są i chat heads i na pasku (nawet po ukryciu z paska dal;ej tam są), chyba o to chodzi.

Opublikowano (edytowane)

Serio? Przecież to, że ci spamują na fb i messengerze to wina twoich znajomych, a nie miui. Po prostu sobie wyłącz na fejsie i po problemie. Od dawna wiadomo, że dla fejsa i messengera taka drobnostka jak wywalenie z pamięci to nic, nawet greenify nie wyłączał powiadomień.

Edytowane przez Shadi
Opublikowano

Serio serio. Do ostatniej aktualizacji nie było żadnych powiadomień z tych dwóch aplikacji jeśli nigdy nie były uruchomione (nie są w autostarcie) na przykład po restarcie urządzenia, a teraz wzbudzają się jak tylko jest połączenie z Wi-Fi bez ich ręcznego startu, w pamięci tez nie rezydują po restarcie. MIUI bardzo skutecznie odcinało te aplikacje z działania w tle przez czyszczenie pamięci. Można je było sobie uruchomić, korzystać, zamknąć, wyczyścić pamięć i ślad po nich zaginął i żadne powiadomienia nie przychodziły. Teraz się tak nie da. To wina tych aplikacji, zrobiły się natrętne.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...