Skocz do zawartości

POCO X5 Pro/Redmi Note 12 Pro Speed - HyperOS by Xiaomi.eu - OS1.0.3.0.UMSCNXM - Android 14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony aktualizacji wersji stabilnej HyperOS by Xiaomi.eu OS1.0.3.0.UMSCNXM dla telefonu POCO X5 Pro/Redmi Note 12 Pro Speed (nazwa kodowa redwood).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/HyperOS-STABLE-RELEASES/HyperOS1.0/xiaomi.eu_multi_REDWOOD_OS1.0.3.0.UMSCNXM_os1-14.zip/download

ROM można zainstalować zarówno poprzez TWRP (jeśli działa), jak i fastboot. Link do poradnika: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Czy działają płatności czy trzeba instalować fixa?
I jak z rootem...? Można rootowac.?

Wysłane z mojego telefoniku przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam, jak u kolegów z baterią, u mnie 10 h intensywnego użytkowania ( dane, blu- tu, 50% zeszło. Jeden błąd, wyrzuca kalkulator od google.92d671f76d127a7d851e14bc0ce484d4.jpg

Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
20 godzin temu, Sylvasster 68 napisał(a):

Witam, jak u kolegów z baterią, u mnie 10 h intensywnego użytkowania ( dane, blu- tu, 50% zeszło. Jeden błąd, wyrzuca kalkulator od google

Czyli jest lepiej, czy gorzej?

Opublikowano

U mnie messenger i panel sterowania dzialają bez problemu. W sumie nie zauważyłem aby jakaś funkcja nie działała.

Co do softu to jest różnica w opcjach dodatkowego ramu. Teraz jest 4, 6 i 8 ram a wydaje mi się że były mniejsze wartości

Opublikowano
U mnie messenger i panel sterowania dzialają bez problemu. W sumie nie zauważyłem aby jakaś funkcja nie działała.
Co do softu to jest różnica w opcjach dodatkowego ramu. Teraz jest 4, 6 i 8 ram a wydaje mi się że były mniejsze wartości
Czysta instalacja czy update?

Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
4 godziny temu, JestemLuk napisał(a):

Było 2, 3 i 5 do wyboru.

Opublikowano (edytowane)

Tak myślę . Mam jeszcze wersję android 13 miui 14.0.4 . Czy instalować wina wyższą 14.0.6 czy odrazu HyperOs ? Jak na tym telefon pracuje ,stabilnie ? ,jak bateria trzyma? Na wersji 14.0.4  jestem bardzo zadowolony,litrami na jednym ładowaniu średnio do 2dni wytrzymać a jak rzadziej coś robię na telefonie to nawet do 3 dni..

Wygrywałem razem z Panem Kacprem przez chyba fastboot bo nie było dobrego modelu twrp. Jak wygląda sprawa teraz z TWRP, jest już dostępne działające? Wykrywa mi HyperOs w telefonie ale chyba nie mogę tego tak zainstalować ?

Edytowane przez arek810316
Opublikowano (edytowane)

Masz odpowiedź wyżej skoro koledzy nie instalowali z factory reset. Jeśli chodzi o mnie to jestem rozczarowany zbyt ciemnym poziomem automatycznej jasności. Było na miui idealnie. Jest też problem z aktualizacją mi wideo jakiś. Poza tym przeglądarka Chrome trochę laguje przy szybkim scrollowaniu. Natomiast zakładam że aparat lepszy bo z chińskiego romu

Edytowane przez Piotr W