Jump to content

Xiaomi Mi 11 Pro / Ultra - MIUI 14 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 14.0.13.0.TKACNXM - Android 13

Kacper Skrzypek

Recommended Posts

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Mi 11 Pro/Ultra (nazwa kodowa: mars/star).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_MI11Pro_MI11Ultra_V14.0.13.0.TKACNXM_v14-13.zip/download

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Chyba jest OK. Nie podpinalem karty ale wcześniej (na ostatnim DEV) przy próbie podpięcia karty miałem info że fon nie spełnia wymogów. Obecnie tego nie ma.

Ponadto zgodnie z tym opisem Opis mam komunikat prawidłowy.

IMG_20240114_141115.jpg

@Kacper Skrzypek Od jakiegoś czasu system przestał wysuwać belkę powiadomień przy otrzymaniu powiadomienia tzw popup. Część powiadomień nie działa, albo w ógole nie otrzymuje powiadomień - dopiero wejście w aplikację poprawia sprawę. Gdzie szukać problemu? Co się przestawiło bądź co mogło się przestawić? Jest to irytujące a nie chce wgrywać systemu na nowo - bo na nowym działa wszystko, na starym Mi 10 Ultra wszystkie powiadomienia dochodzą a dwa telefony są klonami ustawień i aplikacji...

Godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Trudno mi powiedzieć... Może autostart się wyłączył (choć nie powinien...).

Stało się tak najprawdopodobniej po aktualizacji bo wcześniej byłem na stable o mniejszych numerach. Pytanie co się mogło wyłączyć... Pływające powiadomienia są włączone a nie działają...

Drenuje baterię ten build masakrycznie, ok 25% przez noc... (Przy LTE nie 5G, centrum Katowic) coś nie halo, dwa razy flashowany, nic nie pomogło. Kij z tymi płatnościami, poleci się blikiem, jest jakiś rom co trzyma baterię przy nie użytkowaniu na normalnym poziomie? 

Edited by xMaro

U mnie bateria normalnie. Nie widzę różnicy między tym a ostatnia DEV.

SOT 6:19  i 14%baterii zostało.

Przez 8 godzin "nocnych" nieużywania zeszło z 12% do 4% czyli 1% na godzinę na prawie rozładowanej baterii.

Łączny SOT 7:16h ale to zależy od jasności ekranu i użytku. U mnie net i raczej ciemny ekran - w okolicach połowy jasności a wieczorem odpowiednio mniej.

Edited by Jimmy

• 3 months later...

Witam, dzisiaj pojawił mi się problem z płatnościami.

Soft 14.0.13

Nie wyświetla się komunikat o dostępnej łatce. Ktoś coś poratuje?

@Kacper Skrzypek dzięki za info. Tzn że Mi11 Ultra jest już bez wsparcia miui polska? Jeśli tak to szkoda 😑

Możesz podrzucić linka do sprawdzania czy pojawiają się aktualizacje modułu.

Dzięki,

Pozdrawiam

6 minut temu, bzul85 napisał(a):

Tzn że Mi11 Ultra jest już bez wsparcia miui polska? Jeśli tak to szkoda 😑

Nie bez wsparcia, ale na tym ROM-ie, który masz, po prostu nie dostaniesz OTA. Nowy ROM trzeba pobrać ręcznie.

Aktualizacje modułu możesz sprawdzać tutaj: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/Xiaomi.eu-app/

• Thanks 1