jaffinio Opublikowano 20 Grudnia 2023 Opublikowano 20 Grudnia 2023 (edytowane) Cześć, Pobrałem TWRP ze strony. Opiszę teraz kroki jakie zrobiłem i powiedzcie mi, czy się nie przerobiłem fastboot.exe boot twrp-3.7.0_12-v8.1t5_A14-shennong-skkk.img Sending 'boot.img' (102400 KB) OKAY [ 2.417s] Booting FAILED (remote: 'Failed to load/authenticate boot image: Bad Buffer Size') fastboot: error: Command failed fastboot.exe flash recovery twrp-3.7.0_12-v8.1t5_A14-shennong-skkk.img Sending 'recovery' (102400 KB) OKAY [ 2.512s] Writing 'recovery' OKAY [ 0.033s] Finished. Total time: 2.567s no i back to fastboot przeczytałem o a/b w 13/pro i zmieniłem podejście fastboot.exe flash recovery_ab twrp-3.7.0_12-v8.1t5_A14-shennong-skkk.img Sending 'recovery_ab' (102400 KB) OKAY [ 2.509s] Writing 'recovery_ab' (bootloader) Partition recovery_a flashed successfully (bootloader) Partition recovery_b flashed successfully OKAY [ 0.068s] Finished. Total time: 2.603s fastboot.exe reboot recovery no i wraca do fastboot bootowanie samego obrazu fastboot.exe boot twrp-3.7.0_12-v8.1t5_A14-shennong-skkk.img Sending 'boot.img' (102400 KB) OKAY [ 2.410s] Booting FAILED (remote: 'Failed to load/authenticate boot image: Bad Buffer Size') fastboot: error: Command failed help ?? [EDIT] Sam sobie poradziłem. Tutorial - Installing a Custom Recovery | Unofficial Xiaomi European Community | MIUI ROM Since 2010 😛 Mogłem sobie poczytać wcześniej. Cytat Never try to "fastboot boot" these images. If you do that, you will get a "Bad Buffer Size" error and your device will be stuck in fastboot mode. To get out of being stuck in fastboot mode, run these commands: Code: fastboot erase misc fastboot set_active a TADAMMMMMM. Działa Edytowane 20 Grudnia 2023 przez jaffinio dodanie info
Master Opublikowano 20 Grudnia 2023 Opublikowano 20 Grudnia 2023 to jest dobre twrp dla mi 14 pro? deszyfrowanie jest ok? ja jeszcze nie wrzucałem u siebie ...
jaffinio Opublikowano 20 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2023 dopiero wgrałem TWRP (działa) i czekam, aż mi się w trasie rom pobierze. zaraz wgram na tel i zobaczymy czy rom działa dobrze: xiaomi.eu_multi_SHENNONG_OS1.0.23.12.13.DEV_os1-14 wgrałem i działa. system się włączył 1
Master Opublikowano 20 Grudnia 2023 Opublikowano 20 Grudnia 2023 dzięki za info - też wrzucę przy okazji ...
jaffinio Opublikowano 21 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2023 Niestety deszyfrowanie pinem nie działa w TWRP. chciałem wgrać magisk i nie poszło
Master Opublikowano 21 Grudnia 2023 Opublikowano 21 Grudnia 2023 47 minut temu, jaffinio napisał(a): Niestety deszyfrowanie pinem nie działa w TWRP. chciałem wgrać magisk i nie poszło no i znowu 🙃 dzięki za info ...
Master Opublikowano 21 Grudnia 2023 Opublikowano 21 Grudnia 2023 31 minut temu, jaffinio napisał(a): Czekamy na nowe TWRP? 😁 wiesz ... w sumie mi ono specjalnie nie jest potrzebne ... będzie info że jest dobre to wrzucę ... a na razie aktualizacje będzie się wrzucać w trybie fastboot i tyle 🙃 czyli tak - czekamy ...
jaffinio Opublikowano 23 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2023 https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files/shennong/ Wyszła nowa wersja, dzisiaj sprawdzę
Master Opublikowano 23 Grudnia 2023 Opublikowano 23 Grudnia 2023 (edytowane) 4 godziny temu, jaffinio napisał(a): https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files/shennong/ Wyszła nowa wersja, dzisiaj sprawdzę tak - widzialem ... nawet wrzucilem tylko nie idzie na razie odblokowac przez "swipe to unlock" ... nie wskakuje ... musze obadac temat czemu ... w wolnej chwili popatrze ... update - mozliwe ze trzeba tam jakis plik wywalic .... Edytowane 23 Grudnia 2023 przez Master
jaffinio Opublikowano 24 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2023 Niestety dzisiaj już nie było 8.2, więc załadowałem twrp-3.7.0_12-v8.1_A14-shennong-skkk.img nadal nie deszyfruje.
jaffinio Opublikowano 24 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2023 Zainstalowałem v8.2t6 i nadal nie można deszyfrować. Chciałem zainstalować magiska. Myślałem, że muszę mieć w pełni działające recovery. Otóż nie muszę.... i dopiero dzisiaj się o tym dowiedziałem. Jeżeli nie deszyfrujesz partycji to i tak możesz wgrać pliki z pendrive podpiętego do USB... gdybym to ja wiedział kilka dni temu... W samym recovery jest miła opcja instalacji Magiska. Później i tak się pluł, że źle zainstalowałem i sam zaproponował ponowną instalację z poziomu systemu. No i działa. Czyli instalacja nowego builda tylko z zewnętrznego mass storage. Dobrze, że mam hub z usb-c.
abc00 Opublikowano 25 Grudnia 2023 Opublikowano 25 Grudnia 2023 Tu masz pełny poradnik do Magisk: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-magiska-play-integrity-fix-portfel-google/ Było na forum lub w komentarzach za informacją z ich strony, że instalacji z TWRP już nie polecają i żeby wybrać metodę alternatywną.
Rekomendowane odpowiedzi