Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Grudnia 2023 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Wątek poświęcony najnowszej aktualizacji stabilnej wersji MIUI dla urządzenia POCO X5 Pro 5G/Redmi Note 12 Pro Speed (nazwa kodowa: redwood). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_REDWOOD_V14.0.6.0.TMSCNXM_v14-13.zip/download ROM można zainstalować zarówno przez tryb Recovery, jak i przez tryb Fastboot. Poradnik: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Proszę o kulturalną dyskusję, dotyczącą przede wszystkim tematyki tego wątku.
Sylvasster 68 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Opublikowano 19 Grudnia 2023 (edytowane) Nie chcę aktualizować aplikacji Mi Music. Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka Bardzo proszę używać miniatur. Na Tapatalku tego nie widać, ale w przeglądarce na komputerze obrazek zajmuje całą stronę. /Kacper Skrzypek Edytowane 19 Grudnia 2023 przez Kacper Skrzypek
piotrek1111 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Mi video też nie aktualizuje. Aplikacja McDonald's pokazuje, że niby mam roota a nie mam.
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2023 Muzyka/Mi Wideo wynika z tego że są patchowane u nas i przez to nie idzie. 1 godzinę temu, piotrek1111 napisał(a): Aplikacja McDonald's pokazuje, że niby mam roota a nie mam. Zainstaluj najnowszego fixa pod Google Pay, powinna być informacja w aktualizatorze.
Piotr Juszczak Opublikowano 21 Grudnia 2023 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Mam takie pytanie, jak wam długo trzyma bateria? Mi czasem ledwo 13 godzin wytrzyma 🙈 Stan baterii pokazuje że jest ok, czy może macie jakieś pomysły żeby dłużej trzymała? Czy już by była bateria kaput?
mgcompany Opublikowano 22 Grudnia 2023 Opublikowano 22 Grudnia 2023 (edytowane) Bateria szału nie robi. Spodziewałem się lepszych wyników, bo dotychczas byłem zadowolony z jakości baterii w Redmi i Poco (prócz wariującego po roku używania Redmi Note 2 na Mediateku). Poco X3 NFC po trzech latach trzyma mi tak samo jak miesięczny X5 Pro. Nie używam dużo, najwięcej używam do dzwonienia i mailowania + jakieś krótkie przeglądanie wiadomości i podczas takiego używania teraz mam wynik 34 godziny, zostało 22% (według systemu jakieś 5 godzin). Jak używam telefonu do słuchania podcastów, muzyki, filmów, to trzyma spokojnie od rana do wieczora, przy czym nie używam tak jak młodzież bez przerwy. Myślałem, że po wgraniu xiaomi.eu i kilku cyklach ładowania sytuacja się poprawi, ale nie zauważyłem żeby było jakoś lepiej. Z pewnością szybkie ładowanie choć brzmi fajnie, to nie daje takiego zastrzyku energii jak wolne ładowanie zwykłą ładowarką 5V/2A, bo po tym trzyma lepiej. Oczywiście to moje subiektywne odczucie, bo może być też tak, że czas mi leci coraz szybciej i wydaje mi się, że bateria jest słaba, a to życie tak za***prza. Co możesz poprawić, to sprawdzić w ustawieniach baterii, czy któraś aplikacja nie pobiera zbyt dużo energii. U mnie taką aplikacją jest np. Aliexpress, którą usuwam jak nie potrzebuję, bo to gówno potrafi wciągnąć ponad 20% z całego zużycia. Jeśli nie korzystasz, to oczywiście wyłączyć GPS, zmniejszyć jasność ekranu, ograniczyć synchronizację danych/email i to w sumie tyle. Poco X3 aktualnie leży jako zwykły telefon z dwoma kartami SIM i od ostatniego ładowania minęły 73 godziny, a stan baterii to 64%. Jak był nowy, to przy intensywnym użytkowaniu spokojnie trzymał 2 dni. Edytowane 22 Grudnia 2023 przez mgcompany
JestemLuk Opublikowano 31 Grudnia 2023 Opublikowano 31 Grudnia 2023 Potwierdzam drenaż baterii, na v14.0.3.0 wytrzymywał 1,5 dnia, teraz jakieś 18h przy takim samym uzyciu. Innych błedów nie znalazłem.
Sylvasster 68 Opublikowano 31 Grudnia 2023 Opublikowano 31 Grudnia 2023 U mnie na v14.0.6 , 8h intensywnego użytkowania, 50% schodzi bateria.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
arek810316 Opublikowano 2 Stycznia 2024 Opublikowano 2 Stycznia 2024 Jak bateria na tym romie? Mam wersję jeszcze 14.0.4 i jest w miarę ok .
mgcompany Opublikowano 3 Stycznia 2024 Opublikowano 3 Stycznia 2024 Odrobinę lepiej, u mnie najwięcej prądu bierze ekran, potem WiFi, system, a reszta po kilka procent.
Sylvasster 68 Opublikowano 16 Stycznia 2024 Opublikowano 16 Stycznia 2024 U kolegów też nie chce instalować, pobrać pobierze, i to wszystko.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
mgcompany Opublikowano 20 Lutego 2024 Opublikowano 20 Lutego 2024 Ktoś podpowie jak ukryć roota? Nie rootowałem systemu, ale aplikacje twierdzą, że mam i nie chcą się uruchomić.
Piotr W Opublikowano 21 Lutego 2024 Opublikowano 21 Lutego 2024 17 godzin temu, mgcompany napisał(a): Ktoś podpowie jak ukryć roota? Nie rootowałem systemu, ale aplikacje twierdzą, że mam i nie chcą się uruchomić. Nie musi w takim razie chodzić o root. Pomyśl czy nie masz jakiejś aplikacji trefnej. Mi taki cyrk wychodził z apk bugjaeger.
mgcompany Opublikowano 21 Lutego 2024 Opublikowano 21 Lutego 2024 Raczej nie mam, bo instaluję albo sprawdzone, zresztą mam te same od lat, albo opensource z F-Droid z znikomą ilością uprawnień.
Netoper Opublikowano 21 Lutego 2024 Opublikowano 21 Lutego 2024 A jakie konkretnie aplikacje twierdzą że jest root?W romie XiaomiEu nie ma roota, jedyne co to odblokowany bootloader.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Piotr W Opublikowano 22 Lutego 2024 Opublikowano 22 Lutego 2024 Godzinę temu, mgcompany napisał(a): Na przykład mObywatel. Załóż drugi profil na tel i sprawdź
mgcompany Opublikowano 25 Lutego 2024 Opublikowano 25 Lutego 2024 W dniu 22.02.2024 o 22:19, Piotr W napisał(a): Załóż drugi profil na tel i sprawdź Na drugim profilu działa. Nie wiem co mu dolega, nie robiłem roota, nie mam nawet włączonych opcji programisty.
Piotr W Opublikowano 25 Lutego 2024 Opublikowano 25 Lutego 2024 24 minuty temu, mgcompany napisał(a): Na drugim profilu działa. Nie wiem co mu dolega, nie robiłem roota, nie mam nawet włączonych opcji programisty. Myślę że jakaś aplikacja przeszkadza.
Rekomendowane odpowiedzi