Kacper Skrzypek Opublikowano 20 Października 2023 Opublikowano 20 Października 2023 Wątek poświęcony najnowszej aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu POCO F3 / Redmi K40 (nazwa kodowa: alioth). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_HMK40_POCOF3_V14.0.8.0.TKHCNXM_v14-13.zip/download, https://androidfilehost.com/?fid=16385555061192786395 ROM można zainstalować zarówno w TWRP, jak i przez fastboota: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
TTome Opublikowano 3 Listopada 2023 Opublikowano 3 Listopada 2023 (edytowane) U mnie niestety SoT na wyraźny minus. Edit. jedna z najgorszych aktualizacji. telefon wyraźnie zwolnił, snap zaczął się momentami dławić czego nigdy wcześniej nie było. Dodatkowo znów problemy z ubijaniem powiadomień, trzeba manualnie włączać apkom autostart w tle. Miui ubija nawet zwykłe SMS. Chyba pora przesiąść się na jakiś AOSP. Edytowane 18 Listopada 2023 przez TTome
AdamC Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 (edytowane) Witam u mnie w POCO F3, po aktualizacji 18.11.2023, przestała działać apk pogody, szybciej pada bateria w 30 min rozładowała się z 50%, a po podłączeniu do ładowarki w 2 min. naładował 30%. W apce banku przestał działać odcisk palca. Pozdrawiam Edytowane 21 Listopada 2023 przez AdamC
TTome Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 Godzinę temu, AdamC napisał(a): Witam u mnie w POCO F3, po aktualizacji 18.11.2023, przestała działać apk pogody, szybciej pada bateria w 30 min rozładowała się z 50%, a po podłączeniu do ładowarki w 2 min. naładował 30%. W apce banku przestał działać odcisk palca. Pozdrawiam u mnie podobnie, z 15% spada do 0 w parę minut. Ładuje się też dziwnie szybko. Myślałem, że pora po prostu wymienić już baterię, ale to chyba własnie kwestia optymalizacji romu.
Frantik Opublikowano 22 Listopada 2023 Opublikowano 22 Listopada 2023 (edytowane) A może jednak problem leży w samych poprawkach w tym buildzie? To mogłoby tłumaczyć dlaczego nadal ni ma OTA do globala, choć soft pojawił się jakoś w połowie października. Czytałem też narzekania na rzekomo popsute działanie aparatu po aktualizacji na zagranicznych wątkach Edytowane 22 Listopada 2023 przez Frantik
Ladar Opublikowano 23 Listopada 2023 Opublikowano 23 Listopada 2023 Kilkanaście dni temu zaktualizowałem do 14.0.8 a teraz znowu widzę w update że dostępna aktualizacja rom rebuild.Pogubiłem się już, czekać jeszcze czy aktualizować?
Master Opublikowano 23 Listopada 2023 Opublikowano 23 Listopada 2023 16 minut temu, Ladar napisał(a): Kilkanaście dni temu zaktualizowałem do 14.0.8 a teraz znowu widzę w update że dostępna aktualizacja rom rebuild.Pogubiłem się już, czekać jeszcze czy aktualizować? rebuildy były robione pod kątem płatności google - zerknij do tych tematów w dziale aktualności ... 1
Adamk102 Opublikowano 23 Listopada 2023 Opublikowano 23 Listopada 2023 Proponuję zmienić Kernel. N0 Kernel daje dobre efekty od EmanuelaWysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
Adamk102 Opublikowano 24 Listopada 2023 Opublikowano 24 Listopada 2023 Mam wrażenie że telefon wyraźnie zwolnił.Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka
TTome Opublikowano 16 Stycznia 2024 Opublikowano 16 Stycznia 2024 XiaomiEUModule_2024.01.15 - co to? Jakiś dodatkowy fix dla płatności? W tym momencie jestem na 15.1 Play Integrity Fix i od dłuższego czasu jest OK.
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Stycznia 2024 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2024 Jeśli używasz PIF to nie musisz używać naszego modułu. PIF kasuje nasze APK. 1
navarre Opublikowano 5 Marca 2024 Opublikowano 5 Marca 2024 (edytowane) Nie pamiętam jaką wersję softu miałem wcześniej (chyba 14.0.6 lub 7) ale wywaliło mi karty z google walleta i twierdziło że urządzenie jest niezgodne z wymaganiami i nie mogę dodać karty. Po podniesieniu do v14.0.8 zauważyłem kilka problemów: - wywaliło mi widżety z pulpitu i spośród dostępnych do wybrania znikł mi ten z kodem kreskowym aplikacji żabki (nie ma też Rossmana, Empik i Biedry i pewnie kilka innych ale np. Auchan i Orlen jest). Widget fuelio jest dostępny do wybrania ale nie da się go umieścić na ekranie - nie wiem czy to problem MIUI czy raczej konkretnych aplikacji - randomowo restartuje się telefon, najczęściej w nocy na ładowarce - silniczek od wibracji zaczął dziwnie brzmieć i haptyka właściwie ogranicza się do dźwięku silniczka, restart pomógł ale po samoistnym restarcie w nocy wróciło do dziwnego dźwięku - nie wykrywa mi chromecastów w pobliżu, które chcą się skonfigurować (ani przez popup notyfikacji ani przez wyszukiwanie w aplikacji google home) na standardowym sofcie drugiego telefonu działa. Po skonfigurowaniu można już korzystać, ale bez drugiego telefonu nie skonfigurujesz. - kart nadal nie da się dodać do portfela - minimalny poziom głośności jest wyższy niż poprzednio i zdarza się że pokazuje na suwaku że jest poziom "bardzo cicho" taki jakiego często używałem (cieniutki pasek już w tej zwężającej się części wskaźnika) i nic nie słychać. W odróżnieniu od wcześniejszego softu bardzo ciężko ten poziom ustawić, obecnie chyba tylko przez BT. Kolejny poziom jest wyraźnie głośniejszy więc to nie tylko visual-bug bo używałem tego poziomu przy usypianiu i to nie tylko moje odczucie. @Kacper Skrzypek jest możliwość powrotu do poprzedniej wersji softu? Nie mogę znaleźć plików 14.0.7 ani 14.0.6. Edytowane 9 Marca 2024 przez navarre
Rekomendowane odpowiedzi