QbaPL Posted November 30, 2023 Posted November 30, 2023 Wrzuciłem najnowszą wersję z MD5 e34e9ff8b7, ale niestety palec w millnnium nie odpowiada ich standardom, a Play Integrity API Check mam tylko Meets_Basic na zielono. Odziwo u żony taki sam telefon, też ten sam soft i Millennium przepuszcza jej palca. O co chodzi? P.S. Bylismy na wyjezdzie i soft V14.0.19.0 tak sie wysypał, że przestał działać aparat, latarka, czesc kontaktów nie dało się wyswietlić, częśc opcji przestało działać. Ale był kabaret. Pierwszy raz takie coś miałem. Dziś wrzuciłem jej najnowszy i wszystko wrócilo do normy. Na tym samym występował dalej ten sam błąd.
lee Posted December 2, 2023 Posted December 2, 2023 https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_MARBLE_V14.0.25.0.TMRCNXM_v14-13.zip/download Nowy update. Zmieniono sposób na aktualizację Play net fix bez magisk.
QbaPL Posted December 6, 2023 Posted December 6, 2023 W dniu 2.12.2023 o 18:26, lee napisał(a): https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_MARBLE_V14.0.25.0.TMRCNXM_v14-13.zip/download Nowy update. Zmieniono sposób na aktualizację Play net fix bez magisk. Jakiś mały fix wskoczył w OTA z 05.12.2023. 12 kilo tylko w formie apk do instalacji 1
lee Posted December 10, 2023 Posted December 10, 2023 W dniu 6.12.2023 o 13:10, QbaPL napisał(a): Jakiś mały fix wskoczył w OTA z 05.12.2023. 12 kilo tylko w formie apk do instalacji Wyszedł nie tylko do tego romu. Po za tym nie jest dobrze bo android 14 blokuje natywnie instalację aplikacji z sdk23 i wcześniejsze czyli jeżeli aplikacja nie ma minimum sdk24 czyli android Nougat 7.0 to nie da się normalnie zainstalować. Sposób na instalację to edycja .APK i zmiana SDK na wyższe. Trochę to nie poręczne.
Kacper Skrzypek Posted December 10, 2023 Author Posted December 10, 2023 Apka działa tylko na nowych ROM-ach (wydanych po 1 grudnia). 59 minut temu, lee napisał(a): Po za tym nie jest dobrze bo android 14 blokuje natywnie instalację aplikacji z sdk23 i wcześniejsze czyli jeżeli aplikacja nie ma minimum sdk24 czyli android Nougat 7.0 to nie da się normalnie zainstalować. Zanim napiszesz, zweryfikuj. Aplikacja jest jako systemowa, więc można ją normalnie zainstalować, co zrobiłem u siebie na Xiaomi 14 własnie z Androidem 14.
QbaPL Posted December 10, 2023 Posted December 10, 2023 3 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Apka działa tylko na nowych ROM-ach (wydanych po 1 grudnia). Zanim napiszesz, zweryfikuj. Aplikacja jest jako systemowa, więc można ją normalnie zainstalować, co zrobiłem u siebie na Xiaomi 14 własnie z Androidem 14. Mi ona sie pojawiła w OTA a mam 14.0.25.0, a to chyba jest z listopada? Teraz jak sprawdzałem, to pojawił mi się ROM rebuild do tej wersji, mimo, że już to instalowałem. Czy znów jakies zmiany zostały dokonane?
Kacper Skrzypek Posted December 10, 2023 Author Posted December 10, 2023 26 minut temu, QbaPL napisał(a): Mi ona sie pojawiła w OTA a mam 14.0.25.0, a to chyba jest z listopada? Teraz jak sprawdzałem, to pojawił mi się ROM rebuild do tej wersji, mimo, że już to instalowałem. Czy znów jakies zmiany zostały dokonane? Aktualizator nie odróżnia "starych" wersji od nowych, stąd idzie to na całość. Jeśli masz rebuild, to go ściągnij. Dopiero po instalacji tego rebuildu aplikacja, o której mowa w aktualizatorze, będzie mogła normalnie działać.
QbaPL Posted December 10, 2023 Posted December 10, 2023 7 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Aktualizator nie odróżnia "starych" wersji od nowych, stąd idzie to na całość. Jeśli masz rebuild, to go ściągnij. Dopiero po instalacji tego rebuildu aplikacja, o której mowa w aktualizatorze, będzie mogła normalnie działać. a to z pierwszego posta od Ciebie jest juz rebuildem? W OTA chaiłem pobrać, ale to jest raczej nierealne z tą prędkościa. Niby u żony pobrałem kilka dni wcześniej i u niej zainstalowałem. przżuciłem to do siebie zainstalowałem, a mimo to OTA pokazało mozliwosc pobrania rebuilda. O co chodzi??? Jak sprawdzić która wersje mam zainstalowana, bo kazda ma taki sam skrót. Dzieki za info
Kacper Skrzypek Posted December 10, 2023 Author Posted December 10, 2023 Jeśli widzi w aktualizatorze, to musisz ściągnąć. Tak, ta wersja z pierwszego posta jest rebuildem.
QbaPL Posted December 11, 2023 Posted December 11, 2023 15 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Jeśli widzi w aktualizatorze, to musisz ściągnąć. Tak, ta wersja z pierwszego posta jest rebuildem. przez OTA sie nie da, bo mirrory niedostepne, odsyła do pobierarki, czy jakos tak. Tą z pierwszego posta już instalowałem i nic to nie dało.
lee Posted December 18, 2023 Posted December 18, 2023 W dniu 10.12.2023 o 20:44, Kacper Skrzypek napisał(a): Jeśli widzi w aktualizatorze, to musisz ściągnąć. Tak, ta wersja z pierwszego posta jest rebuildem. Tych wersji było kilka. Wiem mogłeś nie zauważyć bo dodali do pobrania po czym wywalili wszystko z folderu.... Tych plików fixów też już kilka było. Ja osobiście instalowałem 3-5 różnych wersji z końcówką 25. Co do odblokowanego bootloadera https://miuipolska.pl/hyperos-global-pierwsze-modele-zmiany-bootloader/ Jakby ktoś nie wiedział jest artykuł o global. Pozdrawiam
Kacper Skrzypek Posted December 18, 2023 Author Posted December 18, 2023 2 minuty temu, lee napisał(a): Tych wersji było kilka. Wiem mogłeś nie zauważyć bo dodali do pobrania po czym wywalili wszystko z folderu.... Ja doskonale o tym wiem. Nie ma tak, że każdy kolejny rebuild jest publikowany gdzieś indziej, wszystko idzie do jednego folderu.
Recommended Posts