Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Września 2023 Opublikowano 30 Września 2023 Wątek poświęcony najnowszej dostępnej wersji stabilnej Xiaomi.eu dla urządzenia Redmi Note 12 Pro 4G (nazwa kodowa sweet_k6a). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_SWEETK6A_V14.0.4.0.THGMIXM_v14-13.zip/download ROM można zainstalować zarówno poprzez recovery TWRP (gdy będzie dostępne), jak i przez tryb Fastboot. Poradnik: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ ROM nie jest przeznaczony do instalacji na telefonie Redmi Note 10 Pro. Telefony mają tę samą nazwę kodową, ale inne oprogramowanie - wgranie ROM-u od jednego urządzenia na drugie spowoduje uceglenie telefonu. Z tego samego powodu nie jest również możliwe wgranie ROM-u od Redmi Note 10 Pro na Redmi Note 12 Pro 4G. Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
gomal gomal Opublikowano 11 Października 2023 Opublikowano 11 Października 2023 czesc trzeba odblokowac bootloader zeby to instalowac?
AzeciK Opublikowano 11 Października 2023 Opublikowano 11 Października 2023 Nie mam pomysłu jak zainstalować ROM na ten telefon... Dostałem w abonamencie z play-a telefon dokładnie ten model i na pokładzie mam androida 11 i miui 13...w ustawieniach aktualizacji nic nie znajduję po zmianie regionu również. Nie wiem jaką wersję pobrać tez do tego telefonu...jak odpalam przez telefon mam inny plik do pobrania z waszej strony , przez laptopa na tej samej stronie też mam inny... na pc jak wchodze w zakładkę pokazuję versje v14.0.1.0 z sierpnia natomiast jak wejdę na telefonie na tą strone pokazuję v14.0.4.0 @gomal gomal jaką Ty masz wersje u siebie bo widze że masz chyba ten sam telefon
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Października 2023 Autor Opublikowano 11 Października 2023 Jaką masz wersję MIUI w tej chwili? Wyślij zrzut ekranu. Jeśli chodzi o stronę - zapewne kwestia pamięci podręcznej. Nie wiem, czemu na komputerze pokazuje wersję z sierpnia, a na telefonie najnowszą, aczkolwiek obie będą poprawne, o ile sprawdzasz tę samą stronę (z oznaczeniem sweet_k6a). Przede wszystkim instalując ten ROM musisz odblokować bootloader. Jeśli chcesz tylko wgrać nowszego Globala, to musisz użyć zupełnie innych plików. 1
AzeciK Opublikowano 11 Października 2023 Opublikowano 11 Października 2023 @Kacper SkrzypekZ góry dziekuję za odpowiedź ,i to tak szybką Ogólnie napiszę od początku ostatni raz miałem telefon xiaomi dobre pare lat temu model Redmi Pro gdzie jeszcze nie było nawet dystrybucji w Polsce ,wgrywałem mu oprogramowanie od was natomiast na dzień dzisiejszy myślałem że coś sie zmieniło ale jak widać dalej problemy...no i poczytałem na internecie że mogę to zaktualizować ręcznie w panelu ustawień w telefonie skoro mi automatycznie nie wyszukuje i pobrałem plik ale nie mogłem go zaktualizować ,próbowałem poprzez recovery bo ma wersje 5.0 ale nie szło ,potem z karty sd zmieniajać na update.zip ,nic nie mogłem zrobić dlatego wziołem się za odblokowywanie bl i zostało mi tam jeszcze 140 godzin...natomiast tracę gwarancję z tego co wiem jak mnie w salonie poinformowano bo chciałem to zwrócić...a teraz patrzę na internecie ze wystarczyło pobrać miflashpro i zrobic recovery i by przeszło bo bl nie musi być unlock.No i jestem teraz lekko zawiedziony bo nie wiem co robić, bardziej sie opłaca od was wgrać ten ROM czy idzie jakoś cofnąc tą aktywacje bl i wgrać soft globalny i mieć gwarancję?
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Października 2023 Autor Opublikowano 11 Października 2023 MiFlashPro prawdopodobnie niewiele by tu pomogło (choć spróbować oczywiście możesz). Możesz spróbować też podmiany paczki jak na filmie: 1
AzeciK Opublikowano 11 Października 2023 Opublikowano 11 Października 2023 @Kacper Skrzypek Zostawię to wszystko chyba tak ja jest ,czyli poczekam aż zejdzie blokada bl i potem wgram normalnie ROM od was,natomiast mam pare pytań jeszcze. 1.Wgrać normalnie poprzez recovery fastboot czy razem z TWRP? Bo nie umiem za bardzo zrozumieć jak to potem jest jak wyjdzie aktualizacja,czy z poziomu ustawień telefonu mi wyszuka i będe mógł normalnie zaaktualizować telefon? 2.Czy w przypadku kiedy jest sciągnięty bl z telefonu będę mógł np wgrać oryginalny ROM do tego telefonu czy już nie będzie działać i bedą błędy? 3.Jak wygląda aktualizacja aplikacji systemowych takich jak np:panel sterowania czy galeria czy te ogólne aplikacje systemowe , bo widzę że u was tego nie ma jak wchodzi sie w ustawienia. Dzięki za pomoc.
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Października 2023 Autor Opublikowano 11 Października 2023 1. Nie wiem, czy TWRP pod Redmi Note 10 Pro działa normalnie z 12 Pro 4G. Może wywalić błąd przy próbie instalacji że niby nie pod to urządzenie. 2. Będziesz mógł wgrać bez problemu. 3. Na naszym ROMie nie możesz tego zrobić. 1
gomal gomal Opublikowano 12 Października 2023 Opublikowano 12 Października 2023 to czyli po odblokowaniu bootloadera gwarancja przepada? i wiadomo czy beda jakies aktualizacje ota dla tego sprzetu
Netoper Opublikowano 12 Października 2023 Opublikowano 12 Października 2023 Gwarancja nie przepada, wielokrotnie było to omawiane Sam producent daje narzędzie do odblokowywania.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
gomal gomal Opublikowano 14 Października 2023 Opublikowano 14 Października 2023 O co chodzi z tym 121 godz i co po tym czasie, zazwyczaj od razu jest odblokowany bootloader
Netoper Opublikowano 14 Października 2023 Opublikowano 14 Października 2023 Na start jest 168 godzin oczekiwania na zezwolenie, w tym czasie normalnie używa się telefonu, po tym czasie ponownie uruchamiasz miunlock i BL zostaje odblokowany.Tylko w międzyczasie nie wylogowywuj się z konta bo od nowa zacznie czas naliczać. To takie zabezpieczenie ze strony Xiaomi przed "hurtownikami"Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
gomal gomal Opublikowano 14 Października 2023 Opublikowano 14 Października 2023 tzn trzeba jeszcze raz powtórzyć cały proces mi wyskoczyło 121 godzin
Kacper Skrzypek Opublikowano 14 Października 2023 Autor Opublikowano 14 Października 2023 To znaczy, że po upływie tych 121 godzin tylko uruchamiasz MiUnlocka i tam odblokowujesz. Nie dodajesz konta w opcjach programisty jeszcze raz, bo licznik pójdzie od zera.
AzeciK Opublikowano 15 Października 2023 Opublikowano 15 Października 2023 Ja jestem ciekaw co z tego będzie ,czy uda mi się to wgrać...teoretycznie według licznika bl będę mógł odblokować we wtorek,ogólnie chyba rom od xiaomi.eu wypada lepiej w porównaniu z oryginalnym softem? @Kacper SkrzypekWcześniej mi odpisałeś, bo pytałem o to czy wgrać to przez samego fastboota czy przez twrp ,on ma osobne twrp z końcówką k6a ,redmi note 10 pro ma inne twrp czyli mogę wgrać poprzez twrp? Chciałbym mieć też później aktualizację jakieś w razie W czyli i tak bez twrp nie wgram żadnych?
FromWP Opublikowano 15 Października 2023 Opublikowano 15 Października 2023 @AzeciK aktualizacje mozna wgrywac bez twrp w fastboot. 1
wypcio Opublikowano 17 Października 2023 Opublikowano 17 Października 2023 Ja jestem ciekaw co z tego będzie ,czy uda mi się to wgrać...teoretycznie według licznika bl będę mógł odblokować we wtorek,ogólnie chyba rom od xiaomi.eu wypada lepiej w porównaniu z oryginalnym softem? @Kacper SkrzypekWcześniej mi odpisałeś, bo pytałem o to czy wgrać to przez samego fastboota czy przez twrp ,on ma osobne twrp z końcówką k6a ,redmi note 10 pro ma inne twrp czyli mogę wgrać poprzez twrp? Chciałbym mieć też później aktualizację jakieś w razie W czyli i tak bez twrp nie wgram żadnych? Twrp jest kilka dla rn12 topaz/taps na forum Wysłane z mojego 23021RAA2Y przy użyciu Tapatalka
AzeciK Opublikowano 17 Października 2023 Opublikowano 17 Października 2023 (edytowane) Wgrałem dzisiaj te oprogramowanie ,chyba wszystko działa póki co Nie wiem tylko czy dobrze przy konfiguracji zrobiłem bo jak skończyłem nagle mi wyskoczyło wszystko po chińsku...juz na ostatnim etapie tak jakby przy pierwszym uruchomieniu telefonu ,w poradniku instalacji nie było w razie W co kilkać, ale zaznaczyłem coś po chińsku na dole i kliklem w prawym dolnym rogu niebieski napis i przeszło dalej ,potem się pojawił na chwilę inny ekran znów z chińskimi napisami i też kliklem w prawy dolny róg no i się pulpit pojawił... A mam jeszcze pytanie,aktualizację poprzez wybranie ręcznie pliku z poziomu systemu nie będę mógł zrobić bo nie mam twrp? Będę musiał robić przez kompa przez ten plik update w konsoli? I jeszcze pytanie czy tą opcję co zaznaczałem w opcjach programisty pozwól na odblokowanie oem bootloader ma być zaznaczone? Bo widzę że jest zaznaczone domyślnie. I w sumie jeszcze przyszłościowo zapytam wykonując hard reset z poziomu recovery 5.0 on mi zresetuje telefon do starej wersji co była zainstalowana na telefonie czy on już zamienił pliki i po prostu zresetuje mi aktualne oprogramowanie? Edytowane 17 Października 2023 przez AzeciK
AzeciK Opublikowano 18 Października 2023 Opublikowano 18 Października 2023 @Kacper Skrzypek Jest jakieś rozwiązanie żeby naprawić częstotliwość odświeżania,youtube czy twitch tragedia...nie wiem jakaś ingerencja w plikach czy coś? Na necie mi pokazało że mam aplikacje baterii zresetować,tak zrobiłem...działało przez chwilę w samym menu yt a potem wszystko znów wróciło do domyślnych jeszcze wyczytałem jakiś rejestr bufora wyłączyć i zmniejszyć w op.programisty ale nie chce nic zepsuć Dzięki za pomoc każdemu
gomal gomal Opublikowano 19 Października 2023 Opublikowano 19 Października 2023 (edytowane) po wgraniu tego softu beda aktualizacje jakie kolwiek ? Edytowane 19 Października 2023 przez gomal gomal
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Października 2023 Autor Opublikowano 19 Października 2023 20 godzin temu, AzeciK napisał(a): @Kacper Skrzypek Jest jakieś rozwiązanie żeby naprawić częstotliwość odświeżania,youtube czy twitch tragedia...nie wiem jakaś ingerencja w plikach czy coś? Na necie mi pokazało że mam aplikacje baterii zresetować,tak zrobiłem...działało przez chwilę w samym menu yt a potem wszystko znów wróciło do domyślnych jeszcze wyczytałem jakiś rejestr bufora wyłączyć i zmniejszyć w op.programisty ale nie chce nic zepsuć Dzięki za pomoc każdemu Ja takiego rozwiązania nie znam. 23 minuty temu, gomal gomal napisał(a): po wgraniu tego softu beda aktualizacje jakie kolwiek ? A czemu miałyby nie być? Będą takie jak w Globalu. 2
AzeciK Opublikowano 19 Października 2023 Opublikowano 19 Października 2023 @gomal gomal Spróbuj sobie wgrać ten soft,chyba działa całkiem spoko ,testuje od 2 dni.Ja wgrywałem przez samego fastboota ,nie przez twrp.Jedyne z czym widzę problem póki co to na youtube np czy twitchu odświeżanie działa w 60klatkach ,ale chyba już wiem jak to naprawić.
gomal gomal Opublikowano 19 Października 2023 Opublikowano 19 Października 2023 Godzinę temu, AzeciK napisał(a): @gomal gomal Spróbuj sobie wgrać ten soft,chyba działa całkiem spoko ,testuje od 2 dni.Ja wgrywałem przez samego fastboota ,nie przez twrp.Jedyne z czym widzę problem póki co to na youtube np czy twitchu odświeżanie działa w 60klatkach ,ale chyba już wiem jak to naprawić. juz to zrobilem 1 godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): A czemu miałyby nie być? Będą takie jak w Globalu. to beda 14 itd? tel wystartowal z 11
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Października 2023 Autor Opublikowano 19 Października 2023 Czy będzie Android 14, tego nie wiem. To zależy od Xiaomi. Przy starcie z 11 może być o to dość trudno.
gomal gomal Opublikowano 19 Października 2023 Opublikowano 19 Października 2023 (edytowane) Po zainstalowaniu tego softu tel mi się zaczął grzać ciekawe dla czego Edit zresetowałem tel i narazie jest ok Edytowane 19 Października 2023 przez gomal gomal 1
AzeciK Opublikowano 21 Października 2023 Opublikowano 21 Października 2023 (edytowane) Ten telefon to jest wgl mistrzostwo co sprzedają ,w aplikacji miui downloader pro ze sklepu play odczytuje ten telefon jako zwykły redmi note 12 pro i takie miałem na nim fabryczny soft 🫣 Dziwię się że to wgl działa jako tako xD Edytowane 21 Października 2023 przez AzeciK
gomal gomal Opublikowano 22 Października 2023 Opublikowano 22 Października 2023 nie wiem czy takie mistrzostwo nowy tel z tego roku z 11 to raczej niewypał i wersja tego romu jest dla redmi 10 1
AzeciK Opublikowano 23 Października 2023 Opublikowano 23 Października 2023 Ma ktoś jakiś pomysł? Nie pokazuje mi w smsach nazwy kontaktu...tylko po nr telefonu ,tak samo w kontaktach nie idzie zapisać na telefon kontakt tylko Gmail albo konto xiaomi...wybrałem konto xiaomi.Probowalem apke z sklepu Play wiadomości google i przełączyłem na domyślną ale nie przychodzą wgl wiadomości :<
gomal gomal Opublikowano 23 Października 2023 Opublikowano 23 Października 2023 tez tak miałem wyczyscilem wszystkie dane
Netoper Opublikowano 23 Października 2023 Opublikowano 23 Października 2023 Numery masz zapisane z prefiksem +48 ?Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
AzeciK Opublikowano 24 Października 2023 Opublikowano 24 Października 2023 17 godzin temu, Netoper napisał(a): Numery masz zapisane z prefiksem +48 ? Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Taaak,ale też testowałem bez i nadal tak samo ,no trudno nic chyba nie zrobię 17 godzin temu, gomal gomal napisał(a): tez tak miałem wyczyscilem wszystkie dane Też wyczyściłem dane apki i nadal to samo 😕
Netoper Opublikowano 24 Października 2023 Opublikowano 24 Października 2023 A mesengera masz? Bo tam jeszcze była jedna opcja do odhaczenia żeby nie kolidowało z SMSami, ...tylko nie pamiętam która.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
AzeciK Opublikowano 24 Października 2023 Opublikowano 24 Października 2023 54 minuty temu, Netoper napisał(a): A mesengera masz? Bo tam jeszcze była jedna opcja do odhaczenia żeby nie kolidowało z SMSami, ...tylko nie pamiętam która. Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Nie mam 🤔
Rekomendowane odpowiedzi