pawel rafalo Opublikowano 24 Września 2023 Opublikowano 24 Września 2023 Witam wszystkich. Potrzebuję ręcznie ustawić adres IP na telefonie przy dołączonej karcie sieciowej na USB OTG. Nigdzie nie znalazłem takiej możliwości. Tel sam pobiera adres z DHCP, oczywiście mogę zobaczyć jaki jest ale nie mam możliwości ustawienia ręcznego. Potrzebuję tego przy połączeniu z autem. Na tel. samsunga można bez problemu sobie ustawiać. Będę bardzo wdzięczny za jakąś podpowiedź. Pozdrawiam serdecznie.
0 Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Września 2023 Opublikowano 24 Września 2023 W samym telefonie o ile kojarzę nie ma takiej opcji. 1
0 pawel rafalo Opublikowano 25 Września 2023 Autor Opublikowano 25 Września 2023 Przepatrzyłem chyba wszystko w telefonie. Ale może znalazła by się jakaś apka.
0 Wiskoler Opublikowano 26 Września 2023 Opublikowano 26 Września 2023 12 godzin temu, pawel rafalo napisał(a): Przepatrzyłem chyba wszystko w telefonie. Ale może znalazła by się jakaś apka. A może masz dostęp do routera który przydziela IP w DHCP i tam możesz na sztywno sobie ustawić przydzielanie odpowiedniego adresu?
0 pawel rafalo Opublikowano 26 Września 2023 Autor Opublikowano 26 Września 2023 Tak z tym że ja to potrzebuję do podpięcia do auta (E-NET). Połączenie wymaga ustawienia sztywnego IP. W wolnym czasie spróbuję puścić to wszystko przez router. (OBD E-NET<----->router<------>telefon.) Trochę to poje.... ale może się uda. Aż trudno uwierzyć żeby nowy i to całkiem konkretny tel nie obsługiwał takich podstawowych ustawień sieciowych.
0 K4r0lSz Opublikowano 23 Października 2023 Opublikowano 23 Października 2023 @pawel rafalo nie zapomnij tylko zmienić w ustawieniach sieci WiFi (w telefonie), aby MAC adres był urządzenia, a nie losowy.
Pytanie
pawel rafalo
Witam wszystkich.
Potrzebuję ręcznie ustawić adres IP na telefonie przy dołączonej karcie sieciowej na USB OTG.
Nigdzie nie znalazłem takiej możliwości. Tel sam pobiera adres z DHCP, oczywiście mogę zobaczyć jaki jest
ale nie mam możliwości ustawienia ręcznego. Potrzebuję tego przy połączeniu z autem.
Na tel. samsunga można bez problemu sobie ustawiać.
Będę bardzo wdzięczny za jakąś podpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi