lucas7911 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 na razie nic nie znajduje, ogólnie ja kiedyś to tylko Miui.pl jak jeszcze pod tą nazwą było od czasów Mi3 ale przy Redmi Note 7 ucegliłem podczas przechodzenia na bodajże już xiaomi.eu to od tego czasu mam obawy
Master Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Godzinę temu, lucas7911 napisał(a): na razie nic nie znajduje, ogólnie ja kiedyś to tylko Miui.pl jak jeszcze pod tą nazwą było od czasów Mi3 ale przy Redmi Note 7 ucegliłem podczas przechodzenia na bodajże już xiaomi.eu to od tego czasu mam obawy ucegliles? moze zablokowales bootloadera? ogolnie teraz wgrywajac rom xiaomi eu nie mozesz locka zrobic ... ani celowo ani niechcacy ja siedze na xiaomi eu juz kilka lat - najpierw na mi 11 a teraz na 14 pro ... najlepiej wspominam czasy jak byly tygodniowe wersje romow ... szkoda ze juz te czasy minely ... teraz siedzimy na nudnych stablach ... chociaz sa i stable bety ale my - pospolstwo i niegodni - nie dostepujemy zaszczytu obcowania z nimi
lucas7911 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Jest prościej ? to może się skuszę, nie ma problemów z aplikacjami bankowymi czy płatnościami NFC ?
Master Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 8 minut temu, lucas7911 napisał(a): Jest prościej ? to może się skuszę, nie ma problemów z aplikacjami bankowymi czy płatnościami NFC ? no ja Ci powiem ze nie mialem zadnych na mi 11 i teraz tez nie mam na 14pro ... korzystam z PKO BP apki - zadnych problemow - logowanie biometria - google platnosci tez dzialaja - do tego instalujesz takiego malego fixa i smiga tak przelewy jak i zblizeniowka ... podpiecie kart do googla i bankowej zaden problem ... nie wiem jak inne banki bo nie korzystam ... ale tak poza tym wszystko co uzywam smiga bezproblemowo ... 1
lucas7911 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Obadam ten temat i pewnie spróbuje przejść na xiaomi.eu
Master Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 9 minut temu, lucas7911 napisał(a): Obadam ten temat i pewnie spróbuje przejść na xiaomi.eu wiesz ... kwestia to tylko unlock fona ... xiaomi eu wrzucasz albo przez kompa - jest skrypt gotowy - odpalasz fona w trybie fastboot - pierwsza instalka wybierasz skrypt z wipe data zeby na czysto wrzucic a potem kolejne wersje jedziesz tak samo tylko wybierasz skrypt upgrade - nie tracisz zadnych danych wtedy i ustawien ... jak masz dzialajace twrp na swoj telefon to jak je wrzucisz mozesz system updatowac nawet bez kompa ... paczki z romem sa dostosowane i do tego i do tego ... z poziomu telefony jest wygodniej zawsze - choc ja nie moge tak zrobic bo twrp pod moj fon nie deszyfruje danych stad twrp nie widzi plikow w pamieci - i w zwiazku z tym nie ma jak tego zrobic ale przez kompa zaden problem w sumie ... a nie wspomnialem jeszcze mobywatel tez dziala bez problemu ... nie trzeba zadnych rootow robic - powiadomienia tez bez problemu - whatsaap gg allegro olx messenger ... to z czego korzystam wszystko smiga ... no i mam juz u siebie system w wersji na A15 czyli hyper os 2 ... nie wiem jak tam na Twoj telefon ale nawet hyper 1ka dziala spoko ... ogolnie na hyper siedze od roku i polecam bo to bardzo fajna ewolucja miui 14 ...
lucas7911 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Ja mam teraz ten z tytułu wątku, Redmi Note 13 pro 5G więc Hyper też już trochę czasu mam, fakt na razie w wersji 1, ale śmiga tez wszystko
telefonix Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Witam, kupiłem Redmi Note 13 4G i chcę kupić dobrej jakości szkło hartowane. Polecicie coś czego używacie i sprawuje się super? Jakie firmy mają idealnie dopasowane szkło do tego modelu? Sprawdzam różne aukcje na allegro i często piszą, że szkło za małe, źle dopasowane itd. Z góry dzięki za propozycje.
jankoo Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 6 godzin temu, Uszaty napisał(a): Jak ktoś znajdzie sposób na zmianę rozmiaru na normalny bodajże 7x5 to dajcie znać. Ustawienia --- ekran główny --- układ ekranu głównego --- standardowy
Master Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 31 minut temu, telefonix napisał(a): Witam, kupiłem Redmi Note 13 4G i chcę kupić dobrej jakości szkło hartowane. Polecicie coś czego używacie i sprawuje się super? Jakie firmy mają idealnie dopasowane szkło do tego modelu? Sprawdzam różne aukcje na allegro i często piszą, że szkło za małe, źle dopasowane itd. Z góry dzięki za propozycje. szukaj czegoś klejonego na całej powierzchni ekranu ... ja już od dawna przestałem z tego korzystać bo ciągle są z tym problemy ... w każdym razie te krawędziowe są kiepskie ... nie jest to przesadnie drogie to nawet jak się nie sprawdzi to mała strata będzie 🙃
lucas7911 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Opublikowano 28 Grudnia 2024 Ja zawsze biorę troszkę mniejsze ponieważ większośc Etui nawet te fabryczne powodują lekkie unoszenie krawędzi szkła a co za tym idzie nieestetyczny pasek lub powierzchnia z powietrzem, teraz dopasowuje od Redmi 11S i mimo że jest mniejsze mam spokój
telefonix Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Dacie jakiś link jakie zamowiliscie szklo i jest w mire dobre i bezproblemowe? Do etui w zestawie z telefonem najlepiej zeby pasowalo.
l_Magnus_l Opublikowano 2 Stycznia 2025 Opublikowano 2 Stycznia 2025 Dobry wieczór mam pytanie czy można gdzieś w ustawieniach zmienić ten szary kolor, gdzie znajdują się powiadomienia na jakiś inny lub przezroczysty?
Master Opublikowano 2 Stycznia 2025 Opublikowano 2 Stycznia 2025 29 minut temu, l_Magnus_l napisał(a): Dobry wieczór mam pytanie czy można gdzieś w ustawieniach zmienić ten szary kolor, gdzie znajdują się powiadomienia na jakiś inny lub przezroczysty? zobacz taka opcje w wyświetlaczu - zaawansowane tekstury ... też możesz pokombinować w trybie ciemnym - dostosuj tekst i tło ... może coś się gryzie ze sobą 🙃
l_Magnus_l Opublikowano 2 Stycznia 2025 Opublikowano 2 Stycznia 2025 9 minut temu, Master napisał(a): zobacz taka opcje w wyświetlaczu - zaawansowane tekstury ... też możesz pokombinować w trybie ciemnym - dostosuj tekst i tło ... może coś się gryzie ze sobą 🙃 Niestety nic takiego nie mam w redmi note 13 pro ale ewidentnie coś się gryzie, bo w motywach klasycznym który mam ustawiony pokazuje, że powinno być przezroczyste
jankoo Opublikowano 2 Stycznia 2025 Opublikowano 2 Stycznia 2025 (edytowane) U mnie niedawno pojawił się zielonkawy kolor dymków SMS, pól tekstowych itp. Okazało się że powodem była tapeta ekranu blokady. Po jej wyłączeniu powróciło do normy, a po ponownym włączeniu tej samej tapety nadal jest ok. Spróbuj, może to być to samo Edytowane 2 Stycznia 2025 przez jankoo
l_Magnus_l Opublikowano 2 Stycznia 2025 Opublikowano 2 Stycznia 2025 4 minuty temu, jankoo napisał(a): U mnie niedawno pojawił się zielonkawy kolor dymków SMS, pól tekstowych itp. Okazało się że powodem była tapeta n ekranu blokady. Po jej wyłączeniu powróciło do normy, a po ponownym włączeniu tej samej tapety nadal ja jest ok. Spróbuj, może to być to samo Z tym że to nie jest ekran blokady tylko jak palcem zjedziesz z góry na dół i tak samo jest po prawej stronie, gdzie włączasz wifi, bt itp. To jest nowy fon i może po jakiejś apce to się zrobiło, a że nie sprawdzałem po instalowaniu apek wszystkiego więc może coś się gryzie lub ja coś na przełączałem
jankoo Opublikowano 2 Stycznia 2025 Opublikowano 2 Stycznia 2025 3 minuty temu, l_Magnus_l napisał(a): Z tym że to nie jest ekran blokady tylko jak palcem zjedziesz z góry na dół i tak samo jest po prawej stronie, gdzie włączasz wifi, bt itp Rozumiem, ale u mnie jakiś motyw z ekranu blokady też zaciągnęło w inne miejsca. Więc nadal twierdzę, że to może być powiązane. Warto sprawdzić
Master Opublikowano 2 Stycznia 2025 Opublikowano 2 Stycznia 2025 no tu zostają różne kombinacje właśnie tapet / motywów + to co pisałem ... u mnie ta przezroczystość większa / mniejsza zależy od ustawienia tych zaawansowanych tekstur ... kiedyś gorzej to wyglądało i chyba coś tu poprawiano w sofcie - właśnie się tym pobawiłem i nawet jak włączę te zaawansowane tekstury to nadal jest przezroczystość ale mniejsza ... poprzednio o ile pamiętam nie było jej wcale stąd wyłączyłem ta funkcje ... a tak mam to wyłączone cały czas + tryb ciemny + animowana tapeta i ładnie to wszystko wygląda ... takiego efektu jak Ty wrzuciłeś nigdy nie miałem ... ja bym spróbował też wywalenie motywu jak masz jakiś wrzucony i zrobienie tylko tapety ... coś ewidentnie się gryzie a gdzie to tylko wie to co się gryzie 🙃
l_Magnus_l Opublikowano 2 Stycznia 2025 Opublikowano 2 Stycznia 2025 1 minutę temu, jankoo napisał(a): Rozumiem, ale u mnie jakiś motyw z ekranu blokady też zaciągnęło w inne miejsca. Więc nadal twierdzę, że to może być powiązane. Warto sprawdzić Mógłbyś naprowadzić mnie, gdzie tego szukać, bo jeszcze trochę się gubię w tym telefonie
Master Opublikowano 2 Stycznia 2025 Opublikowano 2 Stycznia 2025 (edytowane) tu chyba chodzi o dodanie tego efektu do ekranu blokady - to masz na dole ekranu jak zastosowujesz nowa tapetę ... dodaj raz z tym a drugi raz bez tego i zobacz czy to coś zmieni ... u mnie te efekty przezroczystości wyglądają jak na zrzutach ... właśnie trochę się tym bawiłem ale takiego efektu całkowitego braku przezroczystości nie wywolalem 🙃 jest większy bądź mniejszy w zależności od tych zaawansowanych tekstur ... ja bym proponował spróbować różnych kolorystycznie motywów lub tapet - tzn. jeden jakiś jasny a drugi ciemny ... system automatycznie dodaje wtedy różna kolorystykę ... gdzieś widocznie zgłupiał po drodze 🙃 Edytowane 2 Stycznia 2025 przez Master
l_Magnus_l Opublikowano 2 Stycznia 2025 Opublikowano 2 Stycznia 2025 10 minut temu, Master napisał(a): tu chyba chodzi o dodanie tego efektu do ekranu blokady - to masz na dole ekranu jak zastosowujesz nowa tapetę ... dodaj raz z tym a drugi raz bez tego i zobacz czy to coś zmieni ... u mnie te efekty przezroczystości wyglądają jak na zrzutach ... właśnie trochę się tym bawiłem ale takiego efektu całkowitego braku przezroczystości nie wywolalem 🙃 jest większy bądź mniejszy w zależności od tych zaawansowanych tekstur ... ja bym proponował spróbować różnych kolorystycznie motywów lub tapet - tzn. jeden jakiś jasny a drugi ciemny ... system automatycznie dodaje wtedy różna kolorystykę ... gdzieś widocznie zgłupiał po drodze 🙃 Nic nie daje ani zmiana tapet ani nawet całych motywów
Master Opublikowano 2 Stycznia 2025 Opublikowano 2 Stycznia 2025 może to jakiś bug / krzak w systemie ... bo w sumie za dużo więcej zrobić nie możesz ... są jeszcze opcje developerskie .. tam też są ustawienia co do grafiki ... a tak poza tym tylko zrobisz te kombinacje co pisaliśmy ... 🙃
l_Magnus_l Opublikowano 2 Stycznia 2025 Opublikowano 2 Stycznia 2025 10 minut temu, Master napisał(a): może to jakiś bug / krzak w systemie ... bo w sumie za dużo więcej zrobić nie możesz ... są jeszcze opcje developerskie .. tam też są ustawienia co do grafiki ... a tak poza tym tylko zrobisz te kombinacje co pisaliśmy ... 🙃 Jedyne co mi przychodzi do głowy to przywrócenie ustawień fabrycznych, ale tak mi się tego nie chce robić tyle apek jest haha
Master Opublikowano 2 Stycznia 2025 Opublikowano 2 Stycznia 2025 Teraz, l_Magnus_l napisał(a): Jedyne co mi przychodzi do głowy to przywrócenie ustawień fabrycznych, ale tak mi się tego nie chce robić tyle apek jest haha a wiesz że miałem o tym wspomnieć ... właśnie jak pisałem o potencjalnym krzaku w systemie ... bo często to przywrócenie właśnie pomaga na takie "cuda" ... ale właśnie ... sporo zabawy potem ... to raz - a dwa - że nie mamy wcale gwarancji że to przywrócenie poprawi sytuację ... ja bym radził ewentualnie zaczekać na kolejny update systemu ... też może pomóc i obejdzie się bez zabawy z ponowna konfiguracja fona ... 🙃
l_Magnus_l Opublikowano 2 Stycznia 2025 Opublikowano 2 Stycznia 2025 8 minut temu, Master napisał(a): a wiesz że miałem o tym wspomnieć ... właśnie jak pisałem o potencjalnym krzaku w systemie ... bo często to przywrócenie właśnie pomaga na takie "cuda" ... ale właśnie ... sporo zabawy potem ... to raz - a dwa - że nie mamy wcale gwarancji że to przywrócenie poprawi sytuację ... ja bym radził ewentualnie zaczekać na kolejny update systemu ... też może pomóc i obejdzie się bez zabawy z ponowna konfiguracja fona ... 🙃 Człowiek uczy się na błędach zrobię to przywrócenie tylko przerzucę wszystko z fona na sd i napisz czy się naprawiło
Master Opublikowano 2 Stycznia 2025 Opublikowano 2 Stycznia 2025 16 minut temu, l_Magnus_l napisał(a): Człowiek uczy się na błędach zrobię to przywrócenie tylko przerzucę wszystko z fona na sd i napisz czy się naprawiło no pewnie ... takie info tu zawsze mile widziane ... w sumie wszystko można z powrotem przywrócić przez konto Googla ... tyle że apki mogą nie wszystkie dobrze działać ... może trzeba będzie przeinstalować ... ja tam zawsze na wszelki wypadek robię jeszcze backup alternatywny ... raz przez konto Xiaomi a dwa zgrywam sobie zdjęcia print screeny downloady na kompa a backup kontaktów i SMS robię apka backup and restore ... i te pliki też zgrywam ... nie zaszkodzi nigdy mieć awaryjny backup ... w każdym razie powodzenia 🙃
l_Magnus_l Opublikowano 2 Stycznia 2025 Opublikowano 2 Stycznia 2025 Teraz, Master napisał(a): no pewnie ... takie info tu zawsze mile widziane ... w sumie wszystko można z powrotem przywrócić przez konto Googla ... tyle że apki mogą nie wszystkie dobrze działać ... może trzeba będzie przeinstalować ... ja tam zawsze na wszelki wypadek robię jeszcze backup alternatywny ... raz przez konto Xiaomi a dwa zgrywam sobie zdjęcia print screeny downloady na kompa a backup kontaktów i SMS robię apka backup and restore ... i te pliki też zgrywam ... nie zaszkodzi nigdy mieć awaryjny backup ... w każdym razie powodzenia 🙃 No to wróciłem i se tylko roboty dołożyłem, bo dalej jest to samo jak było miui 14 było ok teraz se przypomniałem po aktualizacji do HyperOs już tego nie sprawdzałem i od tak teraz mi się w oczy rzuciło, że jest szare na to wygląda ze to tego wina. Dziwne, bo pewnie sporo osób aktualne robiło i nikomu się takie coś nie przydarzyło. Naj gorzej z tymi apkami te wszystkie hasła logowania tragedia, ale już będę wiedział ze to nie ja namieszałem 😂 1
Master Opublikowano 2 Stycznia 2025 Opublikowano 2 Stycznia 2025 (edytowane) 2 godziny temu, l_Magnus_l napisał(a): No to wróciłem i se tylko roboty dołożyłem, bo dalej jest to samo jak było miui 14 było ok teraz se przypomniałem po aktualizacji do HyperOs już tego nie sprawdzałem i od tak teraz mi się w oczy rzuciło, że jest szare na to wygląda ze to tego wina. Dziwne, bo pewnie sporo osób aktualne robiło i nikomu się takie coś nie przydarzyło. Naj gorzej z tymi apkami te wszystkie hasła logowania tragedia, ale już będę wiedział ze to nie ja namieszałem 😂 w sumie jakbyś miał unlocka to można by jeszcze pomyśleć o wgraniu czystego romu z pełnym wipe data ... jak robiłeś update z miui 14 na hypera to może i ten reset nic tu nie dał ... to czasami pomaga czasami nie ... przy przejściach typu upgrade / update też czasami są różne ciekawostki ... w sumie z unlockiem można by pomyśleć jeszcze o wgraniu custom recovery (twrp) i tam są opcje do czyszczenia pamięci cache ... to czasami też pomaga na różne biedy (dalvik/art) ale czy tu by coś dało nie mam pojęcia 🙃 jak dasz radę żyć z tą bieda to może po jakimś czasie pachniesz ręką 🙃 a może pomyśl o jakimś innym systemowym launcherze? albo jeszcze możesz zrobić temu systemowemu czyszczenie danych i cache? może to coś da ... czasami te czyszczenie rozwiązuje różne dziwne problemy ... tu już było o tym sporo wpisow ... z drugiej strony nie wiem czy factory reset już tego nie zrobili automatem ... więc wtedy oczywiście to też nie pomoże 🙃 Edytowane 2 Stycznia 2025 przez Master
l_Magnus_l Opublikowano 3 Stycznia 2025 Opublikowano 3 Stycznia 2025 5 godzin temu, Master napisał(a): w sumie jakbyś miał unlocka to można by jeszcze pomyśleć o wgraniu czystego romu z pełnym wipe data ... jak robiłeś update z miui 14 na hypera to może i ten reset nic tu nie dał ... to czasami pomaga czasami nie ... przy przejściach typu upgrade / update też czasami są różne ciekawostki ... w sumie z unlockiem można by pomyśleć jeszcze o wgraniu custom recovery (twrp) i tam są opcje do czyszczenia pamięci cache ... to czasami też pomaga na różne biedy (dalvik/art) ale czy tu by coś dało nie mam pojęcia 🙃 jak dasz radę żyć z tą bieda to może po jakimś czasie pachniesz ręką 🙃 a może pomyśl o jakimś innym systemowym launcherze? albo jeszcze możesz zrobić temu systemowemu czyszczenie danych i cache? może to coś da ... czasami te czyszczenie rozwiązuje różne dziwne problemy ... tu już było o tym sporo wpisow ... z drugiej strony nie wiem czy factory reset już tego nie zrobili automatem ... więc wtedy oczywiście to też nie pomoże 🙃 Jakoś będę z tym żył haha choć nie podoba mi sie to strasznie co do launchera to, kiedyś kupiłem sobie nova launcher ale to nic nie zmienia a w nowe romy nie będę się bawił, bo jak znam życie całkiem pozbyłbym się telefonu za stary na nauki jestem 😂 mimo że nie rozwiązałem swojego problemu to i tak dzięki ci za poświęcony.
Master Opublikowano 3 Stycznia 2025 Opublikowano 3 Stycznia 2025 4 godziny temu, l_Magnus_l napisał(a): Jakoś będę z tym żył haha choć nie podoba mi sie to strasznie co do launchera to, kiedyś kupiłem sobie nova launcher ale to nic nie zmienia a w nowe romy nie będę się bawił, bo jak znam życie całkiem pozbyłbym się telefonu za stary na nauki jestem 😂 mimo że nie rozwiązałem swojego problemu to i tak dzięki ci za poświęcony. no to przecież sama przyjemność żeby ogarniać takie tematy ... i od tego jest w końcu to forum ... 🙃 a takie info zawsze przydatne żeby w razie co pomóc innym zalogantom ... tam stary ... ja ostatnio matkę 75 lat przesiadłem na nowy telefon ... co się nasłuchałem marudzenia i pretensji to moje ... a po tygodniu śmiga na nim i zadowolona 🙃
l_Magnus_l Opublikowano 3 Stycznia 2025 Opublikowano 3 Stycznia 2025 1 minutę temu, Master napisał(a): no to przecież sama przyjemność żeby ogarniać takie tematy ... i od tego jest w końcu to forum ... 🙃 a takie info zawsze przydatne żeby w razie co pomóc innym zalogantom ... tam stary ... ja ostatnio matkę 75 lat przesiadłem na nowy telefon ... co się nasłuchałem marudzenia i pretensji to moje ... a po tygodniu śmiga na nim i zadowolona 🙃 Tylko ciekawe czy oni wiedzą, że tak się zrobiło i to naprawia w jakiejś aktualce czy już tak zostanie, bo za estetycznie to nie wygląda
Master Opublikowano 3 Stycznia 2025 Opublikowano 3 Stycznia 2025 50 minut temu, l_Magnus_l napisał(a): Tylko ciekawe czy oni wiedzą, że tak się zrobiło i to naprawia w jakiejś aktualce czy już tak zostanie, bo za estetycznie to nie wygląda no właśnie zaczekaj spokojnie na aktualizację ... to najlepsze co możesz zrobić ... zakładam że masz system global? tam niestety nie bardzo jest gdzie zgłaszać problemy ... chyba że założysz konto na Xiaomi community ... a może ktoś już to zgłosił ... czort go wie 🙃
l_Magnus_l Opublikowano 3 Stycznia 2025 Opublikowano 3 Stycznia 2025 10 minut temu, Master napisał(a): no właśnie zaczekaj spokojnie na aktualizację ... to najlepsze co możesz zrobić ... zakładam że masz system global? tam niestety nie bardzo jest gdzie zgłaszać problemy ... chyba że założysz konto na Xiaomi community ... a może ktoś już to zgłosił ... czort go wie 🙃 No mam globala bo jakoś się boje przejść na ten eu nie ze coś nie będzie działać tylko ze ja tego nie będę potrafił zrobić a konto na Xiaomi mam dobra poczekamy może coś z tym zrobią, a jak nie to może kiedyś ktoś znajdzie rozwiązanie
Master Opublikowano 3 Stycznia 2025 Opublikowano 3 Stycznia 2025 2 godziny temu, l_Magnus_l napisał(a): No mam globala bo jakoś się boje przejść na ten eu nie ze coś nie będzie działać tylko ze ja tego nie będę potrafił zrobić a konto na Xiaomi mam dobra poczekamy może coś z tym zrobią, a jak nie to może kiedyś ktoś znajdzie rozwiązanie przejście na Xiaomi eu jest proste ... warunek to zrobiony unlock ... ściągamy paczkę z romem na kompa i ja rozpakowujemy - tam będą skrypty pod windowsa - jeden do czystej instalki z wipe data (to robimy jak mamy globala wrzuconego) a potem przy updatach wybieramy już skrypt upgrade - czyli aktualizujemy do nowszej wersji bez utraty danych i ustawień ... telefon musi być podłączony do kompa w trybie fastboot i w systemie muszą być sterowniki android bootloader interface - po podłączeniu fona w trybie fastboot trzeba wejść w menadżer urządzeń i sprawdzić czy tak jest wykryty telefon - jeśli nie to sterowniki pobieramy z neta i dodajemy przez managera ... to jednorazowa procedura ... no i w sumie to wszystko ... tak więc nic trudnego 🙃 zdecydowanie warto ... Xiaomi eu ma masę fajnych poprawek i funkcjonalności której nie ma global ... do tego szybko wszystko jest ogarniane jak jest taka konieczność ... a jeśli ciągnie przypasuje czy będą problemy z jakimiś apkami to bez problemu można wrócić do globala i zablokować z powrotem bootloadera (czyli zrobić locka) - to robimy softem miflash - więc w sumie mamy duże pole do manewru ...
Rekomendowane odpowiedzi