Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć dziś ma mi przyjść z Allegro rmn12pro 8/256 dla corki chciałbym żebym miała nagrywanie rozmów i żeby to zrobić od razu bez czekania na odblokowanie butloadera bo nie chcę ingerować za bardzo w telefon jak najprościej to zrobić i jakim oficjalnym romem? Kiedyś dawno temu miałem Xiaomi teraz się nie orientuję dlatego pytam. W Samsungu wgrałem bodajże indonezyjski ROM i mam nagrywanie.

Opublikowano

W Xiaomi jest tak samo - musisz wgrać ROM na Indonezję bądź Tajwan. Można to zrobić na dwa sposoby: bardziej oficjalnie (wymaga to niestety odblokowania bootloadera, co zajmuje najczęściej tydzień - taki jest limit Xiaomi) lub nieoficjalnie (potrzebujesz dwóch paczek: z Twoim obecnym ROMem i tym ROMem, który planujesz wgrać. Filmik tu:

)

Opublikowano (edytowane)

Czyszczenie danych mi nie przeszkadza bo to będzie nowy telefon. Chciałbym to wgrać bez odblokowania bl . Gdzie mogę ściągnąć te paczki zależy mi na tym żeby zrobić to jak najszybciej bo to telefon na prezent żebym zdążył. Rozumiem że muszę ściągnąć paczkę tak żeby wygrać z poziomu telefonu tylko nie rozumiem po co wtedy ta druga paczka

Edytowane przez agrest04
Opublikowano

Druga paczka jest potrzebna, bo domyślnie aktualizator nie pozwoli Ci wgrać ROM-u przeznaczonego na inny region. Stąd trzeba mu najpierw podrzucić "starą" paczkę, a potem nową.

Nie wiadomo na razie, jaką masz obecnie wersję MIUI, bo nie masz telefonu. Paczkę z nagrywaniem rozmów masz tu: https://bigota.d.miui.com/V14.0.1.0.TMOTWXM/miui_RUBYTWGlobal_V14.0.1.0.TMOTWXM_41323408f3_13.0.zip

Opublikowano
Godzinę temu, kris68 napisał(a):

A tak nie lepiej wgrać miui.eu ??

Nie lepiej jeżeli chcesz mieć nagrywanie rozmów, wersja na Europę czy Globalna ma tą funkcje zablokowaną, Kacper napisał wcześniej że tylko Tajwan lub Indonezja i link który ci podesłał to wersja Tajwańska i bardzo dobrze będzie ok.

Opublikowano
W dniu 8.09.2023 o 10:24, agrest04 napisał(a):

Czyszczenie danych mi nie przeszkadza bo to będzie nowy telefon. Chciałbym to wgrać bez odblokowania bl . Gdzie mogę ściągnąć te paczki zależy mi na tym żeby zrobić to jak najszybciej bo to telefon na prezent żebym zdążył. Rozumiem że muszę ściągnąć paczkę tak żeby wygrać z poziomu telefonu tylko nie rozumiem po co wtedy ta druga paczka

Daj znać jak poszło.