Skocz do zawartości

Xiaomi 13 ultra xiaomi.eu 14.0.23.8.7.DEV Beta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak w temacie 

Czy na takiej wersji softu (beta) działają płatności Bankowe? Czy warto na niej pozostać ? Ew czy bardzo skomplikowane jest przejście na wersję stabilną? Nie mam tego telefonu ale mogę go nabyć drogą kupna. O co prosić sprzedającego zanim wywalę kasę. Na razie wysłał mi takie zdjęcie. 

974481A1-9118-48B3-82A4-815660B750CF-8.jpg

Edytowane przez gore2kill4
Zła fotka
Opublikowano

Płatności działają. Mam Xiaomi 13 Ultra z naszym ROM-em (telefon w wersji chińskiej), Google Pay na razie działa. Nie działa natomiast McDonalds, na co na razie nie ma rady.

Spytałbym, czy to chińska, czy globalna wersja telefonu. To o tyle ważne, że jeśli będziesz chciał wgrać Globala na ten model, a telefon będzie w wersji chińskiej, to bez kombinowania nie będzie działać Google Pay.

• Thanks 1
Opublikowano

Czy możesz podpowiedzieć jak sprawdzić czy to wersja global czy chińska? Sprzedawca nie ma bladego pojęcia jak to sprawdzić. Coś w prosty sposób np na pudełku może zasugerować?  

Opublikowano
14 minut temu, gore2kill4 napisał(a):

np na pudełku może zasugerować?  

Na globalnej będzie znaczek certyfikatu CE. Na chińskiej nie.

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, gore2kill4 napisał(a):

Czy możesz podpowiedzieć jak sprawdzić czy to wersja global czy chińska? Sprzedawca nie ma bladego pojęcia jak to sprawdzić. Coś w prosty sposób np na pudełku może zasugerować?  

Na pudełku będą chińskie krzaczki i oznaczenie 2304FPN6DC jeśli to China, 2304FPN6DG jeśli Global.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Niestety jest to chińska wersja, drugi sprzedawca też ma chińską, ale napisał, że może wgrać xiaomi.eu i wtedy wszystko działa (Google pay apki bankowe)włącznie z apką McDonald's. 

IMG_20230823_150549.jpg

Błędy
Opublikowano
12 minut temu, gore2kill4 napisał(a):

może wgrać xiaomi.eu i wtedy wszystko działa (Google pay apki bankowe)włącznie z apką McDonald's. 

To znaczy że oszukuje, albo nie do końca zna temat.

Opublikowano

Dzięki za informacje, raczej zrezygnuję w takim układzie z tych ofert.  Z innej beczki jest szansa kupić go w wersji global tak żeby nie było problemów i wszystko działało? Bo z tego co widzę, wszyscy dają China z xiaomi.eu 

U Chińczyków  jest dostępna wersja z wgranym globalem, tylko czy, to nie jest i tak chińska wersja bez certyfikatu CE z wgranym jakoś globalem? Bo podobno na tej wersji też nie działa gpay pomimo globala.  Tel dla córki i wolał bym żeby działał jak należy za takie pieniądze.  

Opublikowano

Na TradingShenzhen jest tylko wersja CN, jeśli wgrywają Global to Google Pay nie będzie działać, o czym informują jeszcze przed zakupem.

Globalna wersja jest dość trudno dostępna, ale możesz poszukać. Na Global wyszła tylko 12+512, więc inne można z automatu odrzucić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jaką wersję oprogramowania xiaomi.eu polecacie do wygrania dla 13 ultra? Wersja dev. czy stable

Opublikowano (edytowane)

Stable jak miałem to nie wgrywałem, więc nie potwierdzę jak działa, aczkolwiek beta działała u mnie tak samo dobrze jak na Xiaomi 12, a nawet lepiej (pracę na baterii chętnie bym przeniósł, bo obecnie osiągnięcie 4 godzin pracy na ekranie na dwunastce dla mnie jest już wyczynem - nie wiem, czy pomógłby format/wymiana baterii, ale jednak czuję, że bateria wyczerpuje się znacznie szybciej po powrocie z 13 Ultra).

Edytowane przez Kacper Skrzypek