Skocz do zawartości
  • 0

Nie mogę zaktualizować xiaomi 13 pro

Pytanie

Opublikowano

System xiaomi eu, pobrałem plik i kiedy klikam " Sprawdź MD5 i Zainstaluj " przenosi mnie do TWRP, podaję pin swój z językiem polskim, wciskam niebieską strzałkę. Wszystko przechodzi, na końcu chyba napis " done " się pojawia, więc cofam się i wybieram " reboot system " i system został jaki był z tą samą informacją " Sprawdź MD5 ". Proszę o pomoc. Robiłem wedle poradnika w sumie nie raz tu na waszej stronie instalację systemu, i gdy dzisiaj próbuję go zaktualizować to właśnie to co napisałem następuje. Proszę o pomoc.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

"wciskam niebieska strzałkę" - tam przesuwamy taki suwak w prawo - to miałeś na myśli? nie wspomniałeś że wcześniej trzeba dać install i wskazać paczkę z romem - zakładam że to zrobiłeś? "cofam i wybieram reboot" - tam nic nie trzeba cofać o ile pamiętam - jak przed instalacją zaznaczysz opcje rebootu (czyli po wybraniu paczki z romem) to on to robi automatycznie (chyba że tego nie ma zaznaczonego domyślnie) to wtedy trzeba cofnąć i zrobić reboota ręcznie ... w każdym razie takiej sytuacji nigdy u mnie nie było (czasami zaraz po aktualizacji updater jeszcze pokazuje opcje aktualizuj - tak było na poprzednich rozwojowych - czy była ta informacja - w sumie niepotrzebna - na tej obecnej to nie pamiętam ...) żadnych błędów tam nie pokazywalo w twrp? procedura flashowania powinna trwać jakieś maks 40 sekund - sprawdź jeszcze jaka wersję systemu pokazuje telefon - czy ta instalowana czy wcześniejszą ...

ps. w mi 11 też już automatycznie instalacja w twrp nie startuje - zawsze trzeba wybierać ręcznie - automatem wskakiwalo jeszcze na poprzednim andku (i starym twrp ...)

Edytowane przez Master
  • 0
Opublikowano (edytowane)

tak - bo tam w zasadzie są tylko katalogi ... a to będą dwa pliki pod nimi (jeden z właściwym romem ok 4.5 GB wielkości a drugi to ten plik kontrolny) jak klikniesz install w twrp to tam przewin listę na sam dół i będzie widoczny tylko ten plik z romem (format ZIP)

Edytowane przez Master