Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, kupiłem z Chin Pad 6 i jest tylko eng i china język.  Widzę że się pojawił soft :

https://miuirom.org/tablets/xiaomi-pad-6

Udało się odblokować bootloader i wgrać global. Śmiga 😃 jakby ktoś miał pytania to powiem że polecam tablet 💪💪💪

Ps.gdzie znajdę nieoficjalne recovery?

Pozdrawiam

Edytowane przez pobudi
  • Like 1
Opublikowano

Super, że Ci się udało... 

Jaką wersje kupiłeś? 256 czy 128? gdyby brak dostępności na naszym rynku 8GB to nie myślałbym o zakupie bezpośrednio z Chin...

Opublikowano
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź,

Jak ten kolor niebieski? zastanawiam się czy nie kupić 256GB (są dostępne tylko niebieskie) lub czarny ale 128GB/8GB

Opublikowano

Mi się bardzo podoba. Taki jasny metalik blacha😁. Zresztą i tak w etui niebieskim.  Ale nie brudzi się , nie palcuje. I wygląda na klasę premium.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 26.07.2023 o 10:29, Kacper Skrzypek napisał(a):

Nie ma chyba jeszcze TWRP dla tego modelu.

Kacper jest jakaś szansa na romy xiaomi.eu dla serii padów 6/6Pro ? Posiadaczy tych tabletów przybywa widzę w szybkim tempie i raczej są zadowoleni z tych urządzeń. Sam mam taki również w wersjii z globalnym romem, ale bardzo chętnie zamienił bym go na rom xiaomi.eu.

Opublikowano
W dniu 17.07.2023 o 19:44, pobudi napisał(a):

Witam, kupiłem z Chin Pad 6 i jest tylko eng i china język.  Widzę że się pojawił soft :

https://miuirom.org/tablets/xiaomi-pad-6

Udało się odblokować bootloader i wgrać global. Śmiga 😃 jakby ktoś miał pytania to powiem że polecam tablet 💪💪💪

Ps.gdzie znajdę nieoficjalne recovery?

Pozdrawiam

Pytanie jest jakaś instrukcja dla totalnie zielonych ? Kupiłem tacie na prezent urodzinowy tego 6 pro, tylko boje się tego sam robić, żeby czegoś nie zepsuć ... 

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Cytat

Pytanie jest jakaś instrukcja dla totalnie zielonych ? Kupiłem tacie na prezent urodzinowy tego 6 pro, tylko boje się tego sam robić, żeby czegoś nie zepsuć ... 

Robisz jak telefon.   Najpierw odblokuj bootloader a potem przez miflash soft wgrywasz i po robocie.

Opublikowano

Mnie zastanawia skąd ludzie kupują na Ali ten tablet gdzie już 2 razy mi kazali anulować zamówienie pomimo dostępności wysyłki do Polski z powodu braku certyfikatu CE.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Skończyło się na tym że poszło zamówienie z tego co pirzu poleca hah. Za 2k z 12gb ramu wersję Pro to aż żal nie brać. Mam tylko nadzieję że będą jakieś custom Romy dla niego... Bo póki co bida.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie, jestem tu nowy , jesli pisze w zły temat to przepraszam.
Znajomy w UK zakupił niestety chinska wersje Pad 6 Pro, chcielismy wgrac global roma znalezionego zreszta tutaj, były problemy podczas instalacji w Miflash typu error missmatching image and device wiec nie udało sie zainstalowac global tylko problem w tym ze tablet sie wyłaczył chyba jak był podpiety do kompa i teraz juz nie chce sie właczyc, nie reaguje na zadna kombinacje klawiszy ani na podpiecie ładowarki normalnie umarł :( jakies pomysły jak to naprawic? czy to kwestia oprogramowania czy moze jakies zwarcie sie zrobiło? Z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam :)

Opublikowano

Ciężko to ocenić, mógł zbiegiem okoliczności zakończyć żywot, a mógł go też załatwić nieodpowiedni rom, albo niezauważenie że w miflash zaznaczona jest opcja zablokowania bootloadera.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Godzinę temu, Netoper napisał(a):

Ciężko to ocenić, mógł zbiegiem okoliczności zakończyć żywot, a mógł go też załatwić nieodpowiedni rom, albo niezauważenie że w miflash zaznaczona jest opcja zablokowania bootloadera.

ROM myślę był odpowiedni polecany tutaj w wątku prze kolegę a a opcja bootloadera nie była zaznaczona, kurde nowy tablet... 

Opublikowano
7 minut temu, Netoper napisał(a):

Weź mu jeszcze przytrzymaj przycisk zasilania że 20 sekund.

Nic nie pomaga, próbowałem różne kombinacje klawiszy, najgorzej że nie reaguje nawet na podpięcie ładowarki, nie ładuje .

1 godzinę temu, Netoper napisał(a):

ROM myślę był odpowiedni polecany tutaj w wątku prze kolegę a a opcja bootloadera nie była zaznaczona, kurde nowy tablet... 

Opublikowano

Ostatnie co mi przychodzi do głowy że może wszedł w tryb EDL, zapnij go do kompa i zobacz/posłuchaj czy system da dzwięk że coś zostało podłączone, bądź w menagerze urządzeń coś się pojawi, nowe nieznane urządzenie,

Opublikowano
36 minut temu, Netoper napisał(a):

Ostatnie co mi przychodzi do głowy że może wszedł w tryb EDL, zapnij go do kompa i zobacz/posłuchaj czy system da dzwięk że coś zostało podłączone, bądź w menagerze urządzeń coś się pojawi, nowe nieznane urządzenie,

Tak dokładnie słychać że coś zostało podłączone ale nie widać co i menedżer też nic nie pokazuje, jest tylko dźwięk jak mówisz przy podpięciu kabla i odpięciu, co to jest ten tryb edl kolego?

Opublikowano

Tzw tryb serwisowy, wrzuć zapytanie w google to dokładniejsze wyjaśnienia znajdziesz niż ja to potrafię opisać.

Opublikowano

Nie ma żadnego romu global dla modelu Pad 6 Pro i nie będzie, bo to urządzenie wyszło wyłącznie na rynek chiński. Komunikaty o błedach które wspomniałeś masz dlatego, że próbujesz pewnie wgrać rom global z pada 6, to musi zakończyć się niepowodzeniem. Ponoć chińczyki przerobili dla tego modelu rom, gdzie została dodana obsługa innych języków niż chiński/angielski, ale po pierwsze nie bardzo jest publicznie dostępny i nawet jeśli taki zostanie wgrany, to nigdy więcej nie otrzyma żadnej aktualizacji. Uratować tablet możesz tylko wgrywając mu oryginalny rom, ale pod warunkiem, że nie został uceglony przez ową operację. Jeśli tak, to tylko serwis lub wiedza gdzie co podpiąć jest w stanie go przywrócić do życia.

Opublikowano
2 godziny temu, Test napisał(a):

Nie ma żadnego romu global dla modelu Pad 6 Pro i nie będzie, bo to urządzenie wyszło wyłącznie na rynek chiński. Komunikaty o błedach które wspomniałeś masz dlatego, że próbujesz pewnie wgrać rom global z pada 6, to musi zakończyć się niepowodzeniem. Ponoć chińczyki przerobili dla tego modelu rom, gdzie została dodana obsługa innych języków niż chiński/angielski, ale po pierwsze nie bardzo jest publicznie dostępny i nawet jeśli taki zostanie wgrany, to nigdy więcej nie otrzyma żadnej aktualizacji. Uratować tablet możesz tylko wgrywając mu oryginalny rom, ale pod warunkiem, że nie został uceglony przez ową operację. Jeśli tak, to tylko serwis lub wiedza gdzie co podpiąć jest w stanie go przywrócić do życia.

Dziękuję Ci bardzo za wyczerpująca odpowiedź, no niestety jest chyba jak to nazwałeś uceglony bo tablet nie reaguje dosłownie na nic, żadne kombinacje klawiszy czy podpięcie ładowarki 🫤 da się to jakiś zobaczyć na YT co mniej więcej trzeba teraz zrobić? Muszę to jakoś wytłumaczyć w angielskim serwisie.

Opublikowano

Nie szukaj rasowego angielskiego serwisu tylko szukaj Hindusa, i pierwsza rzecz o którą pytaj czy ma autoryzowane konto Xiaomi dla trybu EDL,
A opis usterki - wgrany rom nie przeznaczony dla tego urządzenia.

Opublikowano
Godzinę temu, Netoper napisał(a):

Nie szukaj rasowego angielskiego serwisu tylko szukaj Hindusa, i pierwsza rzecz o którą pytaj czy ma autoryzowane konto Xiaomi dla trybu EDL,
A opis usterki - wgrany rom nie przeznaczony dla tego urządzenia.

Tak miałem bardziej na myśli ciapała albo hindusa bo oni mają tu pełni serwisów, czyli mówisz że da się taki martwy jak dla mnie tablet naprawić bez problemu? Widziałem na YT filmik właśnie jak hindus tłumaczył jak na kompie wyjść z tego trybu ale raczej nie będę ryzykował i oddam to komuś kto bardziej ogarnia te tematy. Dziękuję za pomoc i przynajmniej wiem na czym stoję 🙃 jeszcze takie małe pytanko na koniec jaki może być koszt takiej naprawy? Ile kasują za to w pl orientujesz się może kolego? Pozdrawiam 

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Coś HyperOS czasami się zawiesza. Najczęściej mogłem zauważyć to na Chromie.

W zasadzie zdziwiłem się bardzo, tego się wcale nie spodziewałem. Mam nadzieję że będzie jakaś poprawka.

Wiem że Samsung, Google i też Apple potrafią złym updatem również zajechać urządzenie do stopnia nie używalności.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie. Powiedzcie mi czy na Mi Pad 6 Pro, jest możliwość wgrania romu Global, czy w ogóle nie ma możliwość i kolejne mam pytanie do was, czy Xiaomi HyperOS da się zainstalować z poziomu tabletu ?? Z góry dziękuję za informację. 

Opublikowano

A czy pad 5 też można ??
W jaki sposób jest szansa ?
Podpowiecie ? W sensie chodzi o hyper os

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam . Piszę tutaj pierwszy raz dlatego proszę o wyrozumiałość..  Syn kupił pad 6 Pro na olx. dołożyłem mu na pro. A tu kaszana. Nie wiedziałem że jest tylko na chiny. Ma wgrany 14 global ale nie działa to dobrze bo niektóre apki się nie łączą z netem. Zresztą tablet się nie aktualizuje dlatego mam pytania.

Jak wrócić na oficjalny rom byle był  po angielsku?   Czy da się to zrobić przez systemowy uploader na tablecie?  I czy będzie się wtedy aktualizować przez OTA?