Jump to content

Redmi Note 11 Pro 5G/POCO X4 Pro 5G - MIUI 14 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 14.0.2.0.TKCMIXM - Android 13

Recommended Posts

Posted

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Redmi Note 11 Pro 5G / POCO X4 Pro 5G (nazwa kodowa: veux).

ROM oparty na wersji globalnej - wersja chińska (TKCCNXM) nie posiada wsparcia dla modułu NFC z wersji globalnej (obie wersje mają inne moduły, skutkiem czego NFC chińskie nie działa na Globalu i vice versa). Jeśli chcemy mieć działające NFC na modelach Redmi Note 11 Pro 5G/POCO X4 Pro 5G, należy wgrać wersję Z TEGO WĄTKU.

Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_VEUXG_V14.0.2.0.TKCMIXM_v14-13.zip/downloadhttps://androidfilehost.com/?fid=10620683726822064651

ROM można zainstalować zarówno w trybie fastboot, jak i TWRP - poradnik: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

• Like 2
Posted

jakie wrażenia na nowej 14, mam tylko jedno pytanie, czy jak zainstaluje ten rom (po całej procedurze unkocku, jestem na wersji EU) to wszystkie aplikace bankowe, czytnik palca i NFC działają normalnie tak?

Posted
jakie wrażenia na nowej 14, mam tylko jedno pytanie, czy jak zainstaluje ten rom (po całej procedurze unkocku, jestem na wersji EU) to wszystkie aplikace bankowe, czytnik palca i NFC działają normalnie tak?

Wszystko działa, NFC, biometria, aplikacje bankowe (pocztowy czy revolut, co do innych nie mam zdania bo nie korzystam) też. Po za tym bateria trzyma lepiej, bardziej płynny system, i co zauważyłem, sklep Play potrafi się zatrzymać ( wystarczy zabić aplikacjeu i wszystko wraca do normy).

Wysłane z mojego 2201116PG przy użyciu Tapatalka

Posted

zainstalowałem, co ciekawe nie miałem timeout przy unlockowaniu bootloadera, poszło od razu.

mam 2 kwestie.

- pojawia mi się już rom rebuild, jak sprawdzić czy to jest to samo, czy rzeczywiście ta wersja ma poprawione tłumaczenie (w SMS np.)? gdzie znajdę jakiś bogatszy changelog?

- czy ktoś wie jak odblokować baze smsów dla "wiadomości" googlowych. Efekt taki że xiaomowa aplikacja widzi smsy, a googlowa pusta bazę. robiłem backup, restore inna aplikacja i smsy i tylko poszło to w niewidoczne 2x. Może znacie jakiś sposób (gdzieś kiedyś google mi zbackopawalo smsy do www) żeby sobie pobrać i zrobić kopię?

pozdrawiam

tak to rzeczywiście ten rom ciut szybszy chyba.

A i polecam włączyc w baterii zamiast zrównoważony to tryb wydajność. Niewiele to zmienia na baterii, a jest bardziej responsywnie.

• Like 1
Posted

Potwierdzam znajduje nową wersję, ale jak na razie nie mogę tego pobrać.475ffc759949303787405071619a7731.jpg
Ktoś coś wie o tej nowej aktualizacji, czy też jakiś błąd?

Posted

Jeśli sciagaliscie nową wersję przed jej udostępnieniem przeze mnie na forum, to ta nowa wersja naprawia nie wyświetlanie się Mi Smart Huba w Centrum kontroli (brakowało jednej aplikacji) i usuwa taką szarą otoczkę która się pokazuje jak to Centrum kontroli wywolujecie. Być może sourceforge ma jakieś problemy i trzeba aktualizację pobrać ręcznie.

• Like 1
Posted

Tylko tak patrzę co daje ta aktualizacja vs miui 13 i andek12 ... ? Dla mnie żadnej różnicy oprócz innych cyferek .

Posted

Nawiązując do postu P Kacpra, aktualizacja " Re buld " faktycznie dodaje funkcje opisane przez P. Kacpra.
Będę testować i dam znać co jest ewentualnie nie tak.

Posted
####################################
# from generate-common-build-props
# These properties identify this partition image.
ro.product.system.brand=qti
ro.product.system.device=missi
ro.product.system.manufacturer=QUALCOMM
ro.product.system.model=missi system image for arm64
ro.product.system.cert=
ro.product.system.name=missi
ro.product.system.marketname=

Taki trochę "missi" ten rom 😜 Jeżeli ktoś zainstalował wcześniejszy build to przez twrp nie pyknie ,jedynie fastboot

Posted
9 minut temu, Sirdo napisał(a):
# from generate-common-build-props
# These properties identify this partition image.
ro.product.system.brand=qti
ro.product.system.device=missi
ro.product.system.manufacturer=QUALCOMM
ro.product.system.model=missi system image for arm64
ro.product.system.cert=
ro.product.system.name=missi
ro.product.system.marketname=

Taki trochę "missi" ten rom 😜 Jeżeli ktoś zainstalował wcześniejszy build to przez twrp nie pyknie ,jedynie fastboot

Product już od dawna nie identyfikuje ROM-u/nazwy urządzenia, musiałbyś zaglądnąć do odm lub vendora. Missi jest w tym przypadku normalne.

Posted
9 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Product już od dawna nie identyfikuje ROM-u/nazwy urządzenia, musiałbyś zaglądnąć do odm lub vendora. Missi jest w tym przypadku normalne.

Owszem odm i vendor zawieraja kod veux lecz twrp wywala błąd że typ urządzenia sie nie zgadza. Takie info - wiem pisali na xiaomi.eu o tym.

• 3 weeks later...
Posted

Jest już TWRP do redmi note 11 pro 5g? Caly czas instaluje aktualizacje przez fast boot, można bez pomocy kompa?

Wysłane z mojego 2201116SG przy użyciu Tapatalka

Posted
Tam są trzy wersje, którą pobrać? I czy podczas instalacji, nie wyczyści mi wszystkiego, bo nie chce instalować wszystkich apek od nowa,lub uceglić telefonu. Może jest gdzieś jakiś przejrzysty poradnik, jak zainstalować to TWRP? Sorrki za te pytania,ale mało zaawansowany jestem w tych tematach, a dla Was to pewnie błachostkad5065073c206946ddbc08c71f331e4c0.jpg

Posted
Zależy jaki masz rom, którego androida.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Taki mam rom114f6fb9d7109f890c5a89ccc9e7de5c.jpgbf12b373dc3da62a6061a0881ed9d3e2.jpg

Posted

Czy da się zablokować w tym sofcie bootloader?

Soft wgrywany przez fastboot i jak spróbowałem wykonać fastboot oem lock to powoduje, komunikat: The system has been destroyed

Pomaga tylko ponowne odblokowanie bootloadera.

Chciałem też sprawdzić instalację przez TWRP, ale nie mogę go zainstalować

.\fastboot boot twrp-3.7.0_A13-veux-yurxxl.img
downloading 'boot.img'...
OKAY [  3.038s]
booting...
FAILED (remote: unknown command)

• 3 months later...
Posted

Dzisiaj zauważyłem, że nie mogę płacić telefonem. Do tej pory było wszystko dobrze. Co mogło się stać? Nie robiłem żadnego roota. Czy wgranie na nowo tego systemu przez fastboot naprawi problem? 8aa9d393a7d3a4db5e9a504edede83ce.jpg

Posted

W innym temacie Kacper pisał, że google coś kombinuje i są problemy również z innymi romami

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka