Kacper Skrzypek Opublikowano 7 Lipca 2023 Opublikowano 7 Lipca 2023 W tym miejscu rozmaiwamy na temat urządzeń Redmi 12 / 12 5G. Odpowiadamy na pytania i wątpliwości, które nie wymagają tworzenia nowego wątku. Redmi 12 5G na rynki globalne, w tym Europę i prawdopodobnie również Polskę = Redmi Note 12R w Chinach (nazwa kodowa sky, Snapdragon 4 Gen 2).
Rolmops Opublikowano 30 Lipca 2023 Opublikowano 30 Lipca 2023 Witajcie. Czy w najbliższym czasie można oczekiwać odpowiedniej wersji romu .eu dla Redmi 12 ? https://www.mi.com/global/product/redmi-12/
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Lipca 2023 Autor Opublikowano 30 Lipca 2023 Nie, bo nie wspieramy MediaTeków z procesorami Helio.
Rolmops Opublikowano 30 Lipca 2023 Opublikowano 30 Lipca 2023 fatalnie... Dzięki za info. Może przynajmniej jest jakiś launcher którym można zmienić sposób wyświetlania kontaktów ( to najbardziej mi przeszkadza w global ) oraz sposobu odbierania przychodzącego połączenia na wzór miui.eu Przez lata korzystania z .eu ciężko mi się na to patrzy od 2 tygodni
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Lipca 2023 Autor Opublikowano 30 Lipca 2023 Launchera nie ma, jeśli chcesz mieć aplikacje od Xiaomi to musisz wgrać ROM na Tajwan/Indonezję (których na razie nie ma, ale zapewne pojawia się w przyszłości). 1
Rolmops Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Ostatnio pojawił się Indonezja ROM . Czy po odblokowaniu telefonu aby wgrać ten ROM trzeba coś dodatkowo zainstalować ? Czy wystarczy uruchomić w telefon trybie fastboot i wgrać programem MiFlash ten ROM do telefonu ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Wystarczy fastboot i MiFlash. 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Kabel oryginalny od telefonu? Sprawdzałeś może inne porty? 1
Rolmops Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Za którymś tam razem poszło bez problemu. Portu nie zmieniałem. Kabel nie oryginalny ale markowy porządny. Jedyne co to kilka razy podłączyłem i odłączyłem telefon od kabla. Niestety do końca nie wiem co spowodowało, że poszło. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam PS Zdecydowanie o to mi chodziło. Nie jest to co prawda MiuiPolska ale przynajmniej oczy już tak nie bolą przy sms, kontaktach i dialer Może jak potanieje 13tka to wrócę do tematu MiuiPL. Jeszcze tak przy okazji zapytam? Może coś podpowiesz. Nie znalazłem nigdzie funkcji dual app, w opcjach programistycznych również brak chociaż jak wpisuję w wyszukiwarce dual to wyskakuje "Dual active mode", że niby jest ale nigdzie nie mogę go znaleźć. Można to jakoś włączyć bez instalowania zewnętrznej apki ? Thx
FromWP Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Opublikowano 18 Sierpnia 2023 (edytowane) 40 minut temu, Rolmops napisał(a): Nie znalazłem nigdzie funkcji dual app Pytasz o klonowanie aplikacji? Jest z poziomu panelu sterowania. Edytowane 18 Sierpnia 2023 przez FromWP 1
Rolmops Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Tak. Chodzi o klonowanie. Niestety nie mam tak dobrze u mnie. Ale dzięki! .
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2023 (edytowane) @Rolmops Jaką masz wersję pamięciową? Przeglądnę kod, ale nie zdziwilbym się, gdyby zablokowali dla 4 GB RAM lub mniej. Edytowane 18 Sierpnia 2023 przez Kacper Skrzypek 1
kris68 Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Ja mam RN 12 5G z 4 GB RAM i mam klonowanie - Aplikacje/Klonowanie. 1
Rolmops Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Z opisu w tel. RAM 4+2 GB cokolwiek to znaczy
Rolmops Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 (edytowane) W dniu 18.08.2023 o 18:32, Kacper Skrzypek napisał(a): @Rolmops Jaką masz wersję pamięciową? Przeglądnę kod, ale nie zdziwilbym się, gdyby zablokowali dla 4 GB RAM lub mniej. @Kacper Skrzypek Witaj. Udało ci się może coś dowiedzieć ? Edytowane 23 Sierpnia 2023 przez Rolmops
Kacper Skrzypek Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2023 2 godziny temu, Rolmops napisał(a): @Kacper Skrzypek Witaj. Udało ci się może coś dowiedzieć ? Aplikacja sprawdza kilka warunków: najpierw czy użytkownik, który chce widzieć tę opcję, ma ID 0 (czyli jest głównym użytkownikiem, mówiąc wprost; klonowane aplikacje tworzą nowego użytkownika, jeśli dobrze pamiętam 999) i telefon nie jest w trybie Lite (jeśli dobrze zrozumiałem), jeśli te dwa warunki są spełnione to sprawdza jeszcze: czy telefon w ogóle może mieć więcej niż jednego użytkownika (Redmi 12 może), czy telefon znajduje się na specjalnej liście tych, które mogą mieć ten tryb (Redmi 12 się nie znajduje, ale to nie oznacza, że nie może mieć tego trybu - patrz niżej), czy telefon nie jest "z niskiej półki" jeśli chodzi o RAM. Wygląda na to, że Redmi 12 właśnie jest, bo są 3 poziomy: 4 GB i mniej, 6 GB i mniej oraz powyżej 6 GB. U Ciebie jest 4, więc z tego właśnie powodu telefon oficjalnie nie wspiera tego trybu.
dudijack Opublikowano 15 Września 2023 Opublikowano 15 Września 2023 Dzień dobry. Czy ktokolwiek podzieli się nazwą kodową modelu RN12Pro 5G (MZB0D2YEU)?
Kacper Skrzypek Opublikowano 15 Września 2023 Autor Opublikowano 15 Września 2023 Jak RN12Pro 5G no to ruby.
Dominik Mazurkiewicz Opublikowano 19 Listopada 2023 Opublikowano 19 Listopada 2023 Mój Redmi 12 się zaciął jak był w suchej kieszeni od kurtki, kiedy chciał coś zrobić przestał działać dotyk, to postanowiłem go wyłączyć, jakoś się udało, ale po chwili sam się włączył aż do ekranu blokady, następnie kiedy myślałem że wszystko już dobrze, to nie działa ten dotyk (ale wi fi się połączyło) telefon wygasł i się wyłączył i w sumie tak w koło. Telefon mam 3 miesiące, nie używam go jako ekstremalnie raczej tylko YT czy Instagram, nigdy nie upadł, nie zalał się nic. Nie wiem o co chodzi, aktualizacja było jakoś na początku jak miałem go i wszystko okay, oprócz tego że nie mogłem zaktualizować notatkinka czy kilku aplikacji wgranych już na telefon. Dodatkowo, Fastboot nie działa, tzn pojawia się tylko logo Fastboot nic nie działa.
Wojtek Dombrowski Opublikowano 19 Stycznia 2024 Opublikowano 19 Stycznia 2024 Część. Chciałbym się zapytać czy tylko u mnie tak jest że po zmianie czcionki w telefonie z aplikacji Motywy czcionka zmienia się wszędzie oprócz wiadomości SMS i przeglądarki. Najlepsze jest to że dziś żona zmieniła u siebie w telefonie czcionkę i gdy wysłała mi SMS to ten SMS był z jej czcionka wytłumaczy ktoś o co chodzi i jak to zmienić ? Pisząc tego posta też czcionka jest normalna nie ta co ustawiłem.
michal88 Opublikowano 9 Lutego 2024 Opublikowano 9 Lutego 2024 Posiadam Redmi12 muiglobal 14.0.12.0(TMXEUXM) ANDROID 13 TP1A.220624.014 MediaTek Helio G88 Model 23053RN02. Poszukuję jakiegoś normalnego roku bo ten jest załadowany samymi reklamami
Netoper Opublikowano 9 Lutego 2024 Opublikowano 9 Lutego 2024 Jeśli są to reklamy od Xiaomi to praktycznie wszystko można powyłączać w ustawieniach prywatności i w poszczególnych apkach, najczęściej jest to opcja - pokazuj sugestie.Gorzej jak to zewnętrzne reklamy bo jakiś syf się z jakiej apki doinstalował.Z rozsądnych Romów to może Indonezjahttps://xiaomirom.com/en/rom/redmi-12-fire-indonesia-fastboot-recovery-rom/Bo na mediateka np rom XiaomiEu jest w formie subskrypcji przez Patreon.Inna sprawa żeby myśleć o zmianie romiu to najpierw trzeba odblokować bootloader.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
michal88 Opublikowano 9 Lutego 2024 Opublikowano 9 Lutego 2024 A może da się jakiegoś czystego androida wrzucić
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Lutego 2024 Autor Opublikowano 9 Lutego 2024 Jeśli się da, to tylko jakieś GSI. Nie ma na razie custom ROMow konkretnie pod ten telefon.
FromWP Opublikowano 9 Lutego 2024 Opublikowano 9 Lutego 2024 Godzinę temu, Netoper napisał(a): Jeśli są to reklamy od Xiaomi to praktycznie wszystko można powyłączać. Było minęło, ostatnio już nie. Najbardziej mnie wkurzają te w menedżerze plików bo często go używam.
Netoper Opublikowano 9 Lutego 2024 Opublikowano 9 Lutego 2024 Skasowali te opcje z wyłączaniem sugestii? No to nieźle w kolano lecą.Na pocoX3 odpukać mam przłączniki a na F5 mam Xiaomi eu to tutaj zupełnie inaczej to działa.Ustaw adguarda w prywatnym DNS i będzie spokój, również przytnie to reklamy np na Onecie czy wp. Lekkim minusem jest wtedy, że nie będą się otwierały sponsorowane linki np w google czy w mailach, ale to pikuś, bo jakby się chciało jednak taki link uruchomić to DNSa dajesz na auto. Z tym że trzeba wtedy wył/wł dane komórkowe czy wifi żeby się DNS odświeżył.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 9 Lutego 2024 Opublikowano 9 Lutego 2024 9 minut temu, Netoper napisał(a): Skasowali te opcje z wyłączaniem sugestii? Skasowali. DNS to niestety zawsze spowolnienie.
Netoper Opublikowano 9 Lutego 2024 Opublikowano 9 Lutego 2024 Skasowali. DNS to niestety zawsze spowolnienie. To powiem Ci że spowolnienie odczuwam tylko przy ładowaniu poczty Onet w ich aplikacji, zanim załaduje wiadomości to czasami i 5-8 sekund mija, na innych pocztach Gmail, o2, wp, czy nawet na komercyjnym serwerze i poczcie dhosting nie daje się odczuć spowolnień. Wczytywanie stron na operze czy Chrome też nie odczułem żeby spowalniało , regularnie gram też w Agario gdzie lagi są zgubne i odpukać nie ma po za chwilami kiedy ich serwer trzeszczy w szwach od ilości graczy.Owszem czasami raz na 2-3 miesiące zdarza się że nawet i pół godziny potrafi DNS adguarda się wykopyrtnąć i w ogóle wtedy neta nie ma, no ale wtedy daje DNSa na jakiś czas na auto.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 9 Lutego 2024 Opublikowano 9 Lutego 2024 @Netoper Z przeglądarek to głównie używam Via, która ma wbudowane blokowanie i jest wyjątkowo szybka. Jakikolwiek DNS wyraźnie ją spowalnia. Co do menedżera plików to wyłączyłem "temu misiu" dane mobilne. Może nie będzie mógł ściągać reklam. Na razie brak, jak dalej zobaczymy. Najgorsze jest to że te reklamy od Xiaomi są pełnoekranowe i najczęściej z kilkusekundowym blokowaniem możliwości zamknięcia. To naprawdę wkurza i utrudnia korzystanie.
Netoper Opublikowano 9 Lutego 2024 Opublikowano 9 Lutego 2024 A widzisz, nie znam tej Twojej przeglądarki ale skoro ona ma prywatnego DNSa i dołożysz jeszcze swojego w telefonie to bez mała masz TORa, że pakiety ze 40 razy odbywają podróż do około Ziemi , przy takiej podróży to faktycznie nawet światlo łapało by lagi Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi