Skocz do zawartości
  • 0

Pasek wyszukiwarki aplikacji

Pytanie

Opublikowano

Czy można zamienić pasek google pod aplikacjami na wyszukiwarkę aplikacji. Przyznam że mam ich kilka stron i mimo ze wiem jak sie nazywa to muszę przewijać  strony. Wpisał bym nazwę i już by mi odpowiednia wyskoczyła. Zainstalowane xiaomi.eu 14 na Mi 14T Pro  przez fastboot

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
6 minut temu, sylwerx napisał(a):

Czy można zamienić pasek google pod aplikacjami na wyszukiwarkę aplikacji. Przyznam że mam ich kilka stron i mimo ze wiem jak sie nazywa to muszę przewijać  strony. Wpisał bym nazwę i już by mi odpowiednia wyskoczyła. Zainstalowane xiaomi.eu 14 na Mi 14T Pro  przez fastboot

no to chyba jest ta wyszukiwarka ... na samym dole - ja nic nie zmieniałem w ustawieniach - możliwe że jest tak domyślnie systemowo

Screenshot_2023-04-07-14-37-32-222_com.miui.home.jpg

• 0
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Master napisał(a):

no to chyba jest ta wyszukiwarka ... na samym dole - ja nic nie zmieniałem w ustawieniach - możliwe że jest tak domyślnie systemowo

Screenshot_2023-04-07-14-37-32-222_com.miui.home.jpg

O to właśnie mi chodzi, ja ma wyszukiwarkę google

Edytowane przez sylwerx
  • 0
Opublikowano
2 godziny temu, sylwerx napisał(a):

O to właśnie mi chodzi, ja ma wyszukiwarkę google

no Googla to można włączyć / wyłączyć w ustawieniach pulpitu - ale ona jest tylko tam - w aplikacjach nawet po jej włączeniu jest tak jak wysłałem na zrzucie ekranu - nie ma chyba tam opcji żeby dodać / usunąć tą wyszukiwarkę ... 

• 0
Opublikowano

Nie można ustawić innej wyszukiwarki, chyba że uda Ci się znaleźć jakąś zewnętrzną aplikację, która na to pozwala i ma stosowne uprawnienie, którego szuka systemowy launcher. W chińskiej wersji Xiaomi ma swoją wyszukiwarkę, ale nie da rady jej dostosować do naszych warunków niestety.

• 0
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, sylwerx napisał(a):

W tych ustawieniach jest wyszukiwarka w pasku wyszukiwania i jest tylko opcja Google, nie moge ustawic tego paska jak u Ciebie

no bo chyba nie ma tego nigdzie w opcjach - też szukałem przed chwilą - nie ma też tego w ustawieniach dla szuflady aplikacji ... a system masz w jakiej wersji? ja korzystam z tygodniowej dev beta ... no a ja tego paska w ogóle nie ustawiałem ... jest prawdopodobnie domyślny systemu ...

zobacz załącznik - nawet w ustawieniach dla tła przykładowy wygląd ekranu pokazuje na dole tą wyszukiwarkę aplikacji ... 

Screenshot_2023-04-07-17-57-12-212_com.miui.home.jpg

Edytowane przez Master
  • 0
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, sylwerx napisał(a):

System jest ostatni jaki jest do pobrania dla tego telefonu Vili stabilne

no właśnie ... a ja mam dev beta ... może w stable nie ma tego paska ... i to by wyjaśniało temat ... w każdym razie nigdzie w ustawieniach nie ma żeby go włączyć / wyłączyć więc może po prostu  rozważ wrzucenie bety ...

ps. jutro powinna być najnowsza wersja to można już z niej skorzystać ...

Edytowane przez Master
  • 0
Opublikowano
4 godziny temu, sylwerx napisał(a):

System jest ostatni jaki jest do pobrania dla tego telefonu Vili stabilne

a jeszcze taki detal ... ta wyszukiwarka aplikacji jest dostępna w trybie pulpitu "szuflada aplikacji" jeśli jesteś na trybie klasycznym to tej wyszukiwarki aplikacji nie będzie ... tylko wyszukiwarka Googla ... więc może tylko wystarczy przełączyć ten tryb pulpitu i będziesz mieć ta funkcjonalność ...

Screenshot_2023-04-07-22-44-15-565_com.miui.home.jpg

• 0
Opublikowano
1 godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Tu chodzi o inny pasek wyszukiwania, na pulpicie (nie w szufladzie aplikacji), który można aktywować w głównych ustawieniach pulpitu.

no ale to możemy aktywować tylko wyszukiwarkę Googla - która nie wyszukuje aplikacji w telefonie - a o to chyba chodziło dla załoganta sylwerx ... ze nie chce tej Googla a chce taką do aplikacji :) tak to rozumiem przynajmniej po tym co napisał na samym początku ... no ale pewnie w stabilnej po włączeniu tego trybu szuflady też to się pojawi na dole a nie będzie tej googlowej ... ps. świąteczna beta mam nadzieję będzie 🙃

• 0
Opublikowano

Szuflada aplikacji posiada ten pasek wyszukiwarki aplikacji ale to nie rozwiązuje problemu gdyż szuflada nie odpowiada mi. Czekam na inny może poprawiony soft.

• 0
Opublikowano
53 minuty temu, sylwerx napisał(a):

Szuflada aplikacji posiada ten pasek wyszukiwarki aplikacji ale to nie rozwiązuje problemu gdyż szuflada nie odpowiada mi. Czekam na inny może poprawiony soft.

no to tu nie ma żadnej gwarancji że takowy będzie ... można co jakiś czas sprawdzać changelogi dla wersji beta bo tam najszybciej - o ile w ogóle - to może się pojawić ... no albo, tak jak pisał pan Kacper, poszukać jakiejś dodatkowej aplikacji która doda taka funkcjonalność ... w każdym razie nic tu więcej się nie poradzi :)

• 0
Opublikowano

Podbije temat bo też mnie interesuje. Ja korzystam z szuflady aplikacji i wyszukiwarka aplikacji jest dostępna po przewinięciu ekranu do góry ale wygodniej by mi było gdyby była dostępna na głównym ekranie bądź gdyby wyszukiwarka Google mogła wyszukiwać zarówno lokalnie jak i online. Tak jak wyszukiwarka w Windows. Czy nie ma jakiegoś widżetu który by to umożliwiał ?