Skocz do zawartości

brak aktualizacji miui 14 na redmi note 10pro 6+2GB 128GB model M2101K6G

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy może ktoś się orientuje dlaczego smatphone  redmi note 10pro 6+2GB 128GB model M2101K6G nie otrzymał aktualizacji do miui 14 i androida 13. Koleżanka posiada model remi note 10pro  ROM6GB RAM128GB i je otrzymała w lutym. Aktualnie mam ostatnia aktualizację miui 13.08.8(SKFEUOR) stabilna do wersji android 12 SKQ1.210908.001 (aktualizacje zabezpieczeń 2023.02.01  

Opublikowano
1 minutę temu, wyczes321 napisał(a):

Aktualnie mam ostatnia aktualizację miui 13.08.8(SKFEUOR)

Masz wersję przeznaczoną dla Orange. Jeśli chcesz mieć MIUI 14, to albo musisz czekać aż Xiaomi udostępni takową aktualizację dla tej wersji, albo odblokować bootloader i wgrać MIUI 14 w normalnej wersji bez brandu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To jest właśnie ból jak się ma brandowany rom.
Nikt nie jest w stanie odpowiedzieć kiedy dany operator wypuści aktualizacje. A operatorzy z dużymi opóźnieniami wypuszczają.
Jeśli ktoś nie może się doczekać na aktualizacje od operatora no to trzeba zainstalować rom bez brandu.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Ja dzisiaj zorientowałem się że na telefonie żony (redmi note 10 pro 6/128gb soft 13.0.16) też nie widzi aktualizacji. Co ciekawe ma czysty soft bo tel kupiony w sklepie. U kolegi z pracy też miałem taki przypadek ale inne Xiaomi. Koledze wgrałem z pliku i weszła najnowsza aktualizacja. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Ktoś coś wie na ten temat?

Edytowane przez irasek85
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
49 minut temu, Adum Official napisał(a):

To ile mam na nią czekać już mam dość miui 13 chodzi tragicznie to

a nie możesz się z nimi skontaktować? zapytać mniej więcej kiedy to będzie? i czy w ogóle ... też ciekawe czy w ogóle odpowiedzą ... ja kiedyś pisałem pytania do tmobila (w sprawie ich apki) to też mogłem sobie darować od razu 🙃 bo moze zamiast czekać nie wiadomo ile to lepiej wrzucić sobie ROM miui polska i temat będziesz mieć zamknięty ... nie będziesz skazany na łaskę lub jej brak (raczej ten wariant) operatora ...