Skocz do zawartości
  • 0

Xiaomi eu - wifi

Pytanie

Opublikowano

Dość częsty problem na wielu forach nigdzie nie udało mi się znaleźć odpowiedzi, uprzedzam opinia by coś zmieniać w routerach odpada bo wina jest zdecydowanie oprogramowania xiaomi eu. 

Z oryginalnym romem z polski, telefon łączył się z każdym routerem po wifi, starym, nowym itd., po wgraniu xiaomi eu połowa routerów olewa telefon, gdzieś udało mi się wyhaczyć w starych wątkach na forach, że trzeba usunąć plik konfiguracyjny w telefonie prosił bym o odpowiedź jak naprawić telefon by nie był ułomny.  

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Możesz spróbować zmienić region Wi-Fi (w ustawieniach Wi-Fi). O ile dobrze pamiętam, domyślnie jest ustawiony na Wielką Brytanię - może to powoduje u Ciebie problem.

Ja nie miałem nigdy żadnych problemów z łączeniem się z jakimkolwiek routerem na naszym ROMie.

• 0
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, niestety nic to nie dało domyślna opcja było automatycznie. 

Należy dodać do wiadomości że rom zainstalowany to xiaomi.eu_multi_FUXI_V14.0.23.3.7.DEV_v14-13 czyli beta, postanowiłem zainstalować wersje stabilną tj.: xiaomi.eu_multi_FUXI_V14.0.21.0.TMCCNXM_v14-13 problem znikną.

• 0
Opublikowano

Ja mam 13 z zainstalowaną ostatnią wersją DEV EU, łączyłem się już z wieloma routerami i publicznymi hotspotami na lotniskach czy promie i też żadnego problemu nie zauważyłem.