Skocz do zawartości
  • 0

Xiaomi 13 pro i mmsy

Pytanie

Opublikowano (edytowane)

Sprawa jest o tyle dziwna że przychodzą mmsy gdy nie mam włączonej transmisji danych i wifi. Wtedy mmsy dochodzą. Jak tylko włączę transmisje lub wifi to przychodzi  tylko wiadomość o rozmiarze i dacie ważności ale zdjęcia nie ma. Jak tylko wyłączę internet i odświeżę pojawia się zdjęcie z mmsa. Sprawdziłem wszystkie ustawienia APN dla internetu i mmsów wedle operatora i wszystko jest tak jak powinno i tak samo mam ustawione w drugim telefonie MI10. Ktoś miał podobny problem ?

Edytowane przez aismen

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)

A masz aplikację do wiadomości od googla i włączoną funkcję czatu (RCS). Moze to włączone i źle działa.

Edytowane przez FromWP
  • 0
Opublikowano
7 godzin temu, FromWP napisał(a):

A masz aplikację do wiadomości od googla i włączoną funkcję czatu (RCS). Moze to włączone i źle działa.

Mam standardową więc od googla. Przeszukałem wszystko i nie znalazłem takiej opcji. przeszukałem neta. I jak są podobne problemy to jest na odwrót, musza włączyć internet bo inaczej mmsy nie dochodzą. A u mnie na odwyrkę.

• 0
Opublikowano
3 minuty temu, aismen napisał(a):

nie znalazłem takiej opcji.

W ustawieniach wiadomości. Opcja czatu, czaty RCS. Jakby były włączone a nie działało to prawidłowo to efekt mógłby być taki jak u ciebie.

• 0
Opublikowano

Zainstalowałem "Wiadomości" od googla. Znalazłem tą opcję w tej aplikacji i włączyłem. Teraz działa jak powinno. Działa i na tej od Xiaomi o ile "Wiadomości" są ustawione jako domyślna aplikacja. Jak ustawie jako domyślną tą od Xiaomi nie działa. Więc chyba w tej wersji programu od Xiaomi coś jest zrypane.