Skocz do zawartości

Xiaomi Redmo Note 10 Pro po aktualizacji dramat z baterią!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie po aktualizacji do 14 bateria pada po niecałym dniu. Przed aktualizacją 2 dni spoko wytrzymywała. Koleżka też po aktualizacji zgłaszał że bateria pada szybciej o wiele. Masakra z tymi aktualizacjami. Więcej żadnych aktualizacji. Teraz to trzeba przy sobie mieć cały czas ładowarkę. Więcej takich akcji XIAOMI!!!!! BRAWO!!!

Opublikowano

Nie odpowiada się pytaniem na pytanie.

Godzinę temu, MaNael napisał(a):

Więcej takich akcji XIAOMI!!!!!

Krzyczysz do Xiaomi. Pokaż tych wszystkich krzyczących ;)

Opublikowano

Ja bym sobie sprawdził co zre mi baterie ,3c toolbox lub franco Kernel manager albo scenę i wtedy bym zaczął zabijać niepotrzebne procesy (: lub po łatwiznę i zainstalował bym sobie z kanału redmi note 10 pro miui Eris lub miui Verde lub inną pixeloze

Don't drink and root 2201122G

Opublikowano
5 godzin temu, brawo napisał(a):

Nie odpowiada się pytaniem na pytanie.

Krzyczysz do Xiaomi. Pokaż tych wszystkich krzyczących ;)

A Ty masz jakiś problem??? Jak nie musisz to się nie odzywaj chłopcze 😆

Opublikowano
W dniu 10.03.2023 o 16:39, Netoper napisał(a):

Sprawdziłeś w statystykach baterii co drenuje?

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

No patrzałem i nie ma tam czegoś co by tak drastycznie drenowało baterie.

Opublikowano
W dniu 10.03.2023 o 15:49, MaNael napisał:

Jak w temacie po aktualizacji do 14 bateria pada po niecałym dniu. Przed aktualizacją 2 dni spoko wytrzymywała. Koleżka też po aktualizacji zgłaszał że bateria pada szybciej o wiele. Masakra z tymi aktualizacjami. Więcej żadnych aktualizacji. Teraz to trzeba przy sobie mieć cały czas ładowarkę. Więcej takich akcji XIAOMI!!!!! BRAWO!!!

Kiedy w telefonie pojawiają się aktualizacje, może to wpłynąć na wiele funkcji, w tym na zarządzanie baterią. Tutaj podzielę się kilkoma wskazówkami, które mogą pomóc w rozwiązaniu problemu. Po aktualizacji mogą wystąpić problemy z niektórymi aplikacjami, które mogą szybko wyczerpać baterię. Sprawdź, które aplikacje zużywają więcej energii i w razie potrzeby usuń je lub wyłącz.
Ustawienia ekranu mogą mieć duży wpływ na zużycie baterii. Upewnij się, że jasność ekranu nie jest na maksymalnym poziomie, a czas opóźnienia ekranu po braku aktywności nie jest zbyt długi.
Wiele nowoczesnych telefonów posiada tryby oszczędzania energii, które mogą pomóc wydłużyć czas pracy baterii. Spróbuj włączyć taki tryb, jeśli jest on dostępny w Twoim telefonie.

Opublikowano

Odpowiem tak jak na mi community bo masz pretensje do xiaomi. A niestety przejście na nowy andek to dosyć duża zmiana. Przede wszystkim jest inne zarządzanie oszczędzaniem energii inaczej zachowują się apki, które miałeś zainstalowane na starym systemie. Ja praktycznie w takim wypadku robię kopię w chmurze google i ręczną w ustawieniach. I wywalam wszystko najlepiej przez wipe w recovery albo jak ktoś nie umie przywracasz ustawienia fabryczne. I przywracam ustawienia z google bo jednak on ściąga nowe wersje apek dostosowanych do nowego systemu. A ręczna kopia daje mi możliwość przywrócenia ustawień w apkach systemowych. Niestety kopia z chmury xiaomi przywraca wersje apek z poprzedniego systemu także nie polecam. A i to ważne że tak się zacytuję

... poczekać aż system nauczy się twoich nawyków i odpowiednio dobierze parametry oszczędzania energii. Przede wszystkim sprawdź czy apki które bardzo często używasz jak np wszelkiej maści socjale nie zużywają wiecej energii niż zwykle. Jak tak bezwzględnie przeinstaluj. Tzn wyczyść wszystkie dane apki, odinstaluj i zainstaluj ponownie z sklepu play.