Jump to content

Xiaomi/MIUI a Android Auto

wjarzab

Recommended Posts

Pytanie.

Używa ktoś telefony Xiaomi/Redmi/POCO połączonego BEZPRZEWODOWO z samochodowym radiem z AndroidAuto? Działa? 

Ja mam taki objaw, że działa, łączy bez problemu, ale wystarczy że na chwilę straci zasięg GSM/3G/LTE i po sekundzie wróci, rozłącza połączenie z radiem. Wyświetla na radiu połącz smartfon, po czym po chwili samo łączy spowrotem. Trochę to upierdliwe , szczególnie przy muzyce ze Spotify. 

Wyczytałem że jest to właśnie problem z MIUI. Na innych telefonach działa bezproblemowo.

Ciekawe czy ktoś doświadcza podobnych akcji. Piszcie.

Aha, mój tel to POCO X4 PRO 5G, ale problem podobno dotyczy wszystkiego na MIUI od 12.5 wzwyż (na MI9SE z 12.5 działa bezproblemowo).

5 minut temu, brawo napisał(a):

Pytałeś o to w niedzielę i sam sobie odpowiedziałeś przecież.

tak, ale na podforum X4'ki.  Może tam nikt nie korzysta z AA i mam nadzieje ze może tu ktoś sobie z tym jakoś poradził.

Nie uwierzę w to, że tylko JA używam MIUI i AA.

Edited by wjarzab

• 1 month later...

Może powinieneś dodać jakie to radio ja mam Android ostatnio sprawdzałem AA i nie wyskoczył mi taki błąd może apka od AA nie działa do końca w tle i dlatego cię rozłącza szczerze musiał bym to widzieć i twój telefon. A mój to Xiaomi 11T Pro Android 13. Radio Android z nakładką Kws snapdragon 625 Android 10. Napisz czy sobie poradziłeś.

Edited by Radem