Skocz do zawartości

Po aktualizacji do 14.0.6.0 nie moge sciagac plików na telefon z zadnego programu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W Witam po aktualizacji telefonu problem polega na tym ze nie mogę ściągnąć żadnego pliku na telefon czy to przez przeglądarki(chrome mozlila) czy bluetooth

mam komunikat ze zaczyna pobierać potem oczekiwanie  i tak w nieskończoność jeśli chodzi o przeglądarki z bluetooth od razu wywala błąd pobierania

wczoraj czytałem że jest to ponoć problem z ustawieniami baterii ale nigdzie nie znalazłem  rozwiązania

dodam ze uprawnienia aplikacje maja w ustawieniach baterii wyłączyłem optymalizacje baterii ale efekt żaden

Edytowane przez taba19
Opublikowano
19 minut temu, Netoper napisał(a):

Spróbuj wyczyścić dane w APK pobrania i po tym restart fona. f2b6f2b7bd1ed2aedb016ed8cfb3ecf6.jpg

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Oczywiście też na to wpadłem ale nie przyniosło to żadnego efektu

I dziękuje za odpowiedz

Opublikowano
13 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Możliwe, że to problem z dostępem do pamięci. Sprawdź czy możesz na przykład pobrać jakikolwiek motyw, czy też wywali błąd. Jeśli wywali błąd to być może pomoże tylko wipe/format...

Motywy tapety pobiera z systemowej aplikacji do motywów bez problemu

Opublikowano
13 minut temu, Licht napisał(a):

Wygląda na konflikt uprawnień dostępu do pamięci wewnętrznej.

tylko jak to naprawić ?

Opublikowano

Najskuteczniejszy, ale i zarazem najbardziej radykalny sposób, to wipe data z poziomu recovery, albo dłubanina w uprawnieniach aplikacji.

Opublikowano (edytowane)

ok  i chyba to najlepsze wyjście. zrobię to wieczorem  ale się zastanawiam czy od razu nie przejść na xiaomi.eu_multi_MI11Pro_MI11Ultra_V14.0.23.2.7.DEV_v14-13.zip

jeśli przejdę to morze mi ktoś przypomnieć co zaznaczyć w recovery jakie opcje po instalacji żeby wszystko ładnie wyczyścić :)  robiłem ostatnio to z 1.5 roku temu wiec lekko pamięć nie ta :)

a ostatnia aktualizacja przez system była robiona

Edytowane przez taba19
Opublikowano

no i kaszana podczas aktualizacji mam taki oto komunikat 2126383443_ZdjcieWhatsApp2023-02-15o15_58_34.thumb.jpg.ac941a27cb9ea0c860d608a7dce11fc4.jpg

bladego pojęcia nie mam o co chodzi

na szczescie telefon wstał z nowym oprogramowaniem ale nie mogę wyczyścić  pamięci

no i problem ze ściąganiem dalej jest

Opublikowano

Nawet zdjęć nie potrafi zapisać mam komunikat "zamontować pamięć wewnętrzna usb przed użyciem" WTF??

Wysłane z mojego M2102K1G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Te błędy są ze wzgledu na TWRP, nie wpływają na instalację ROMu.
Musiałbyś prawdopodobnie wyczyścić dane w TWRP (menu Wipe)
Niby tak ale jak klikam wipe to wywala takie komunikaty

Opublikowano

Dobra mały edit
Udało mi się na nowo z fleszować telefon po czym odblokowałem pamięć bo była zaszyfrowana i to dopiero pozwoliło zainstalować wszystko poprawnie na telefonie w tej chwili telefon ściąga poprawnie pliki robi normalnie zdjęcia zapisuje wszystko na pamięci tak więc problemem był błąd w oprogramowaniu przy aktualizacji niestety pozbyłem się wszystkich danych z telefonu ale w tej chwili to działa
Dziękuję wszystkim za pomoc rady były jak najbardziej inspirujące i pomocne

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...