Max581 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Aplikacja "Telefon-usługi" do czego służy i czy można ją odinstalować? Nie widzę opisu tej apki - i nie korzystam - więc jest zbędna ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 23 Stycznia 2023 Opublikowano 23 Stycznia 2023 To, że nie używasz jej bezpośrednio nie oznacza, że nie korzystasz z niej w ogóle. Po prostu nie masz takiej świadomości; odpowiada ona np. za ustawienia z aplikacji Telefon albo wyświetlanie komunikatów dla konkretnego operatora. Także nie jest zbędna, musi być na telefonie i jest w zasadzie w każdym Androidzie. 1
brawo Opublikowano 23 Stycznia 2023 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Odinstaluj i podziel się uwagami jak jest bez tej aplikacji. 3
skay77 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Ja bym tego nie ruszał com.android.phone ma wiele zależności Wysłane z mojego 2201122G przy użyciu Tapatalka 1
Max581 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2023 (edytowane) Dziękuję, a czy i jak można odinstalować MIUI , chmurę miui , miui coin, chmurę google , google one ? Edytowane 24 Stycznia 2023 przez Max581
Kacper Skrzypek Opublikowano 24 Stycznia 2023 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Nie można. Tzn. aplikacje od Google'a dałoby się jeszcze wyłączyć, Mi Coin może też, ale Chmura Xiaomi i MIUI - nie ma mowy. Telefon się wysypie na pewno po usunięciu tego drugiego, bo to framework, nie wiem jak z pierwszym ale tu bym akurat nie grzebał. 1
Max581 Opublikowano 25 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2023 (edytowane) Dzięki , zatem jak usunąć te usługi od googla i YT? Zostawiłbym tylko ewentualnie sklep - bo kiedyś może się przydać , choć niekoniecznie - wszak można ściągnąć apki bez niego na kompa i wgrać przez USB albo kartę pamięci. Wywaliłbym też konto Googla i zdjęcia google. Tak robiłem do tej pory na poprzednich telefonach. Mi -coin też bym usunął. Dla mnie "wujek google " po prostu nie istnieje i nie chcę go w telefonie. Zmuszanie do zakładania konta to idiotyzm. Tak samo jak płacenie telefonem. Później *** płaczą że kasa im zniknęła... 🤣 I jeszcze jedno - jak usunąć opcję "znajdź telefon" ? Albo chociaż wyłączyć tę namolną przypominajkę o konieczności jej włączenia? Nie gubię rzeczy ... A złodziej i tak sobie z nią poradzi... Edytowane 25 Stycznia 2023 przez Max581
Netoper Opublikowano 25 Stycznia 2023 Opublikowano 25 Stycznia 2023 Jeśli chcesz usunąć no to usuwasz tak samo jak na poprzednich telefonach, tylko jak usuniesz coś potrzebnego to może się system wyłożyć.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka 1
Max581 Opublikowano 25 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2023 Na poprzednich telefonach można było powyłączać google i odinstalować różności. Na tym "gienialnym" ktoś (z Xiaomi?) zadbał żeby się nie dało... Na oppo bez problemu, podobnie na LG czy HTC. Tu jakiś przerost googla i miui nastąpił.
brawo Opublikowano 25 Stycznia 2023 Opublikowano 25 Stycznia 2023 18 minut temu, Max581 napisał(a): Tak samo jak płacenie telefonem. Później *** płaczą że kasa im zniknęła Kto ci takich głupot naopowiadał? 19 minut temu, Max581 napisał(a): Dla mnie "wujek google " po prostu nie istnieje Dzięki niemu tu jesteś 1
Licht Opublikowano 25 Stycznia 2023 Opublikowano 25 Stycznia 2023 5 minut temu, Max581 napisał: ... Tu jakiś przerost googla i miui nastąpił. Nie lubisz googla, to zainstaluj czysty ROM CN, a co do wyłączania aplikacji, to pomaga apka Link2SD (uprawnienia roota konieczne). 1
Max581 Opublikowano 25 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2023 (edytowane) 8 minut temu, brawo napisał: Dzięki niemu tu jesteś Nie dzięki , ale przez niego... a to już spora różnica... Dzięki - to gdyby mi zafundował np. 20 dniowe Karaiby - to byłbym dzięki niemu na Karaibach. A "przez" niego - bo przez np. nieuwagę można wylądować w szpitalu... Choć może ty chciałbyś "dzięki" ... (czemuś) znaleźć się na "pogotowiu"... 3 minuty temu, Licht napisał: Nie lubisz googla, to zainstaluj czysty ROM CN, a co do wyłączania aplikacji, to pomaga apka Link2SD (uprawnienia roota konieczne). Sądziłem że są jakieś prostsze sposoby - programowaniem zajmowałem się w latach 70-tych na "Odrze" - i mało już pamiętam... 😄 Edytowane 25 Stycznia 2023 przez Max581
Netoper Opublikowano 25 Stycznia 2023 Opublikowano 25 Stycznia 2023 adb control appBez roota powyłączasz co chcesz włącznie z systemowymi, część apek da się też na stałe odinstalować.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka 1
brawo Opublikowano 25 Stycznia 2023 Opublikowano 25 Stycznia 2023 9 minut temu, Max581 napisał(a): Nie dzięki , ale przez niego... a to już spora różnica... Dzięki - to gdyby mi zafundował np. 20 dniowe Karaiby - to byłbym dzięki niemu na Karaibach. A "przez" niego - bo przez np. nieuwagę można wylądować w szpitalu... Choć może ty chciałbyś "dzięki" ... (czemuś) znaleźć się na "pogotowiu"... Głupoty piszesz. Zacina ci się kropka. 1
Max581 Opublikowano 25 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2023 3 godziny temu, brawo napisał: Głupoty piszesz. Zacina ci się kropka. A Tobie zacina się... komórka - ta szara w głowie. 😄Może z tego powodu, nie odróżniasz znaczenia "przez to" od "dzięki temu". 🤣
stachmen Opublikowano 26 Stycznia 2023 Opublikowano 26 Stycznia 2023 Dnia 25.01.2023 o 18:07, Max581 napisał: Dzięki , zatem jak usunąć te usługi od googla i YT? Zostawiłbym tylko ewentualnie sklep - bo kiedyś może się przydać , choć niekoniecznie - wszak można ściągnąć apki bez niego na kompa i wgrać przez USB albo kartę pamięci. Wywaliłbym też konto Googla i zdjęcia google. Tak robiłem do tej pory na poprzednich telefonach. Mi -coin też bym usunął. Dla mnie "wujek google " po prostu nie istnieje i nie chcę go w telefonie. Zmuszanie do zakładania konta to idiotyzm. Tak samo jak płacenie telefonem. Później *** płaczą że kasa im zniknęła... 🤣 I jeszcze jedno - jak usunąć opcję "znajdź telefon" ? Albo chociaż wyłączyć tę namolną przypominajkę o konieczności jej włączenia? Nie gubię rzeczy ... A złodziej i tak sobie z nią poradzi... Na Twoje "mądrości" jest tylko jedna rada. Kupujesz np. Nokia 3310 i masz wszystkie problemy z głowy.
skay77 Opublikowano 27 Stycznia 2023 Opublikowano 27 Stycznia 2023 https://pine64eu.com/product/pinephone-pro-explorer-edition/ (:Wysłane z mojego 2201122G przy użyciu Tapatalka
Radem Opublikowano 31 Marca 2023 Opublikowano 31 Marca 2023 Odinstaluj najwyżej będziesz gołębia wysyłał. No ale na poważnie nie każdy wie co jest w pięć więc kto pyta nie błądzi.
Rekomendowane odpowiedzi