Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

troszkę do tłumaczenia w opcjach programisty ... 🙃 taki detal jeszcze - updater pokazuje że jest nowa wersja mimo że jest już wrzucona ..  jak klika się pobierz to jest komunikat o braku nowej wersji ...

jeszcze może trzeba poprawić w opcjach ładowania baterii - to z tym ograniczeniem do 80 procent ... chyba że to tak ma być że nie ladujemy baterii na maksa z tym ustawieniem - a dochodzi tylko do 80 procent i przestaje ładować dalej ...

ostatni zrzut ... też troszku do tłumaczenia ...

Screenshot_2024-11-11-02-18-30-769_com.xiaomi.phone.jpg

Screenshot_2024-11-11-02-25-41-523_com.miui.securitycenter.jpg

Screenshot_2024-11-11-02-49-01-583_com.android.settings.jpg

Edytowane przez Master
Opublikowano

Ostatnia opcja jest nieprzetłumaczona, bo Xiaomi jeszcze tego nie przetłumaczyło w tej wersji aplikacji, która jest na Xiaomi 14. Dodali to już w nowszej wersji, więc jeśli apka będzie zaktualizowana (my jej nie ruszamy) to będzie OK.

Drugi zrzut - według tłumaczenia Xiaomi tak ma być. To, czy ta opcja działa i kiedy, to już inna kwestia...

Pierwszy zrzut - to już generalnie kiedyś było tłumaczone, ale Xiaomi znowu co nieco zmieniło i jest to w oddzielnej aplikacji HyperPhone. Specjalnie nie dodawałem tam wszystkiego, co wrzucili, bo myślałem, że w większości nie będzie to widoczne. Część wrzuciłem, ale tego co wysłałeś jak widać nie. Zrobione.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 13.11.2024 o 21:37, Kacper Skrzypek napisał(a):

Drugi zrzut - według tłumaczenia Xiaomi tak ma być. To, czy ta opcja działa i kiedy, to już inna kwestia...

ten drugi zrzut - z tym ładowaniem to o ile mnie pamięć nie myli takie coś było już poprzednio tyle że dotyczyło to ograniczenia przy android auto i ladowania w samochodzie ... tam chyba też było właśnie do maks 80 procent ... mogę się mylić ale tak mi się przypomniało coś ... 

Edytowane przez Master
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

taki detal jeszcze do tłumaczenia ... tam też można sprawdzić w pozycji wybierz poziom logów - są też nie po naszemu ale może to tak ma być ... w każdym razie temat do obadania 🙃

Screenshot_2024-12-03-02-02-59-852_com.android.settings-edit.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Wybierz poziom logów tak ma być moim zdaniem. Tego się nie tłumaczy.

To drugie zobaczę.

no wybierz poziom logow to ok - to jest git - chodzi o to co tam wybieramy ...

Opublikowano
W dniu 3.12.2024 o 13:50, Master napisał(a):

no wybierz poziom logow to ok - to jest git - chodzi o to co tam wybieramy ...

No i o to mi właśnie chodzi. Po polsku bez kontekstu i tak nikt nie będzie wiedzieć, o co chodzi, więc zostawiłbym tu angielskie ciągi.

Pozostałe rzeczy dodane.

Opublikowano

jak zgłaszałem to sorki ... nie pamiętam ... stary już i łeb nie pracuje jak kiedyś ... jedna komórka tam ma dyżur jeszcze może 🙃

Screenshot_2024-12-06-17-03-39-273_com.android.settings-edit.jpg

Opublikowano

Mówiąc wprost - nie wiem, jak to przetłumaczyć. U mnie zmiana tego przełącznika nie robi kompletnie nic. Mogę oczywiście przetłumaczyć "na pałę", ale to nie będzie oddawać sensu tego przełącznika. Xiaomi chyba też nie wie, jak to przetłumaczyć, skoro w globalnym tłumaczeniu tego nie ma.

Opublikowano
19 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Mówiąc wprost - nie wiem, jak to przetłumaczyć. U mnie zmiana tego przełącznika nie robi kompletnie nic. Mogę oczywiście przetłumaczyć "na pałę", ale to nie będzie oddawać sensu tego przełącznika. Xiaomi chyba też nie wie, jak to przetłumaczyć, skoro w globalnym tłumaczeniu tego nie ma.

w sumie fakt ... to chyba lepiej zostawić jak jest ...to paging chyba jest związane z nawiązywaniem połączenia między urządzeniami ... może to jakaś testowa funkcja ... w sumie bluetoothem się nie bawię w ogóle i nic nie podłączam tym u siebie ... 🙃 pewnie nieprzetłumaczone też nikomu nie będzie przeszkadzać ... ogólnie tłumaczenia są luks i specjalnie nie ma się do czego przyczepić ... i sensownie i składnie i brak literówek ... tak to powinno wyglądać - widać że profesjonalna robota a nie na odwal i byle jak zrobione byle było ... ode mnie słowa uznania 👍

Opublikowano (edytowane)

może troszkę jeszcze do tłumaczenia ... pierwszy zrzut security na górze ... dalej jak widać ... no i trzeci to te dane medyczne ... ostatni to ta karta medyczna ... a tak z ciekawości - do czego jest ta kontrola bezpieczeństwa płatności? to działa w ogóle? i jeszcze przy okazji - te ustawienia dla nieznanych numerów działają? bo te ustawienia się nie uruchamiają w ogóle ...

Screenshot_2024-12-11-01-12-26-700_com.miui.securitycenter.jpg

Screenshot_2024-12-11-01-10-19-272_com.miui.packageinstaller.jpg

Screenshot_2024-12-11-01-11-18-874_com.miui.securitycenter.jpg

Screenshot_2024-12-11-01-16-46-044_com.miui.securitycenter-edit.jpg

IMG_20241211_011917.jpg

Edytowane przez Master
Opublikowano
4 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

To są zrzuty z OS2 czy OS1? U mnie to pierwsze menu wygląda inaczej, nie ma tego podziału.

najnowsza stable hos2 ... jak w załączniku 🙃

Screenshot_2024-12-11-10-06-47-581_com.android.settings-edit.jpg

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

A jak wywołujesz to menu? Wprost z ustawień czy jakoś inaczej?

już opisuje ... najpierw normalnie w ustawienia - potem odciski palców paszcza i blokada - tam na samym dole jest tak jak w załączniku - prywatność i bezpieczeństwo i jak to się wybierze to mamy ekran taki jak w ostatnim załączniku ... czyli po prawej jest ta zakładka security o której pisałem wcześniej ...

jeszcze taka uwaga przy okazji ... to mi prorect też się dziwnie zachowuje bo wczoraj to włączyłem na próbę a dzisiaj sprawdzam i ma status jak w przedostatnim załączniku - czyli wyłączone ... tam zresztą też krótki fragment do tłumaczenia ... ostatni załącznik - chociaż o tym chyba już wspomniałem tyle że to inaczej jakiś wyglądało ... może to zależy od tego czy te mi prorect jest włączone czy nie ... ciekawe to w ogóle 🙃

właśnie sprawdziłem - po włączeniu tego mi prorect to okienko zmienia się na takie jak wrzuciłem poprzednio - daje jeszcze raz na końcu na wszelki wypadek ...

Screenshot_2024-12-11-10-26-49-409_com.android.settings-edit.jpg

Screenshot_2024-12-11-10-27-11-755_com.miui.securitycenter-edit.jpg

Screenshot_2024-12-11-10-30-39-042_com.miui.packageinstaller.jpg

Screenshot_2024-12-11-10-32-08-312_com.miui.packageinstaller-edit.jpgWidget span

Screenshot_2024-12-11-10-34-43-411_com.miui.packageinstaller-edit.jpg

Edytowane przez Master
  • Like 1
Opublikowano
20 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Generalnie większość funkcji tutaj jest dla Chin. To menu jest już ukryte, w następnym wydaniu nie będzie podziału na dwie opcje.

no to troche sie wyjasnilo :) ale ciekawe ... zupelnie przypadkowo tam wlazlem ... tak podejrzewalem ze moze ta funkcjonalnosc nie powinna byc widoczna - z jakiegos powodu w zwyklej 14tce zostalo to ukryte a w pro nie ... moze zwykle przeoczenie ... czekamy spokojnie na kolejny rom - moze w grudniu jeszcze bedzie ...

Opublikowano
8 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

No właśnie nie zostało ukryte. Po prostu nie wiedziałem, gdzie wchodzisz. W głównym menu jest podobne menu o nazwie Ochrona prywatności, tylko że ono nie ma podziału.

no to temat rozwiązany 🙃 i tak pożegnamy się z tym niedługo jak wyjdą nowe romy ... będę szukał coś dalej żeby podesłać ... ale myślę że dużo nie znajdę ... 🙃

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Komunikat po angielsku przy skanowaniu tekstu bez połączenia z siecią(co swoją drogą samo w sobie jest głupie, a nawet będąc połączonym skaner działa wg humoru).

Screenshot_2025-05-17-21-09-17-327_com.xiaomi.scanner.png

Opublikowano
W dniu 18.05.2025 o 11:44, rvba napisał(a):

Komunikat po angielsku przy skanowaniu tekstu bez połączenia z siecią(co swoją drogą samo w sobie jest głupie, a nawet będąc połączonym skaner działa wg humoru).

Screenshot_2025-05-17-21-09-17-327_com.xiaomi.scanner.png

Zgloszone, w następnej wersji nie będzie to już się wyświetlać.

• 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

taki drobny detal jeśli chodzi o tłumaczenie - chodzi o komunikat z tego ekranu jak w załączeniu - tam gdzie jest monit o podłączenie ładowarki dzisiaj widziałem że był napis "good" :)

ps. jest juz wersja romu 217 - może Xiaomi eu tego nie wypuści? a pójdzie od razu już hyper 3ka?

Screenshot_2025-09-30-10-31-31-705_com.android.updater-edit.jpg

Edytowane przez Master
Opublikowano
23 minuty temu, Master napisał(a):

tam gdzie jest monit o podłączenie ładowarki dzisiaj widziałem że był napis "good" :)

Aktualizatora nie tłumaczę, więc tu @ZduneX25 niech sprawdzi.

23 minuty temu, Master napisał(a):

ps. jest juz wersja romu 217 - może Xiaomi eu tego nie wypuści?

Wypuści, wypuści. Informacja była podawana na grupie już w środę, ale umknęła osobom, które kompilują ROM. Dzisiaj raczej się pojawi :)

• Haha 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ogolnie jest bardzo dobrze - specjalnie nie ma sie do czego przyczepic ... tam jakis odnosnik jest do chinskiej strony gdzies widzialem - srodki ochrony prywatnosci chyba - ale to mozliwe ze tak musi byc bo nie ma innej stronki - zreszta zawsze zostaje automatyczny tlumacz jak komus bedzie chcialo sie to w ogole czytac :)