Skocz do zawartości

Rozwiejmy wątpliwości 3G czy 4G ?? 2GB czy 3GB RAM  

42 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co osobiście uważasz za ważniejsze ?? LTE czy 3 GB RAM. Którą wersję MI4 wybrałbyś/wybrałeś ??

• Mi4 LTE 2GB RAM
    • Mi4 WCDMA 3GB RAM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o  wypowiedź którą wersję Mi4 wybrałeś lub wybrałbyś w tym momencie. 

Czy jest to:

Mi4 LTE   2GB RAM

Mi4 WCDMA   3GB RAM

Co jest dla Ciebie ważniejsze ?? LTE czy 3 GB RAM.??

Opublikowano

3GB RAM - tą opcję wybieram. Jest trochę bardziej przyszłościowa. LTE fajna sprawa, ale przy 3G mam na tyle szybki internet, że nie widzę sensu mieć LTE.

Mi4 / sMIUI / Tapatalk

• Like 1
Opublikowano

No właśnie wydaje mi się, że 2 GB RAM wystarcze jeśli nawet w Galaxy S5 z super ciężkim systemem samsunga w miarę to działa. Rezygnować z LTE to trochę słabo. Chociaż 3G do maila, Facebooka i pobrania aplikacji od czasu do czasu w zupełności wystarczy. Widzę, że cieżko będzie rozwiać watpliwości osób które sie wąchają.

Opublikowano

To kupcie 3GB LTE, jeszcze da się zdobyć. MIUI na Mi4 zabiera ponad 1GB ramu, w zależności od wersji romu również, u mnie około 1,4. Dlatego jak odpale kilka zwykłych aplikacji to to 3GB sprawdza się wyśmienicie.

Opublikowano

Wydaje mi się że najlepszym rozwiązaniem będzie Meizu MX4 :) On ma wszystko i nie trzeba z niczego rezygnować. Drugą opcją będzie chyba Xiaomi Mi4 z 3GB RAM i bez LTE, Chyba internet 3g jest wystarczający no i można go kupić w wersji czarnej. 

Opublikowano

U mnie np. zdecydowała dostępność kolorów. Chciałem TYLKO I WYŁĄCZNIE kolor czarny, a dostać wersję 3GB z LTE, wtedy było/jest prawie nie realne.

Mi4 / sMIUI / Tapatalk

Opublikowano

O co chodzi z tym ekranem ?? A tak serio to czy wersja czarna serio ma do d**y ramkę i lepiej iść w kolor biały ?? Tył nie ma znaczenia bo można go wymienić na setki innych wzorów. Czy biały wyglada tak samo elegancko jak czarna wersja ?? Nigdy nie miałem białego telefonu i nie wiem jak to wyglada.

Opublikowano

W białej wersji masz po prostu metal. A w czarnej malowany metal. Lakier się ściera i wychodzi srebrne. Nie ładnie to wygląda itd. itp. To tak jak w HTC One M7 było przy czarnej i czerwonej wersji.

Opublikowano

Wybrałam wersje 3 GB RAM :)

Internet całkiem ok chodzi na 3G.

Co do koloru, biały prezentuje się naprawdę świetnie, kupiłam szklane plecki i telefon w okolicy robi furorę xD

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak, mniej więcej o coś takiego chodzi.

Może i robi jeszcze lepsze wrażenie, ale według mnie biały i tak prezentuje się na tyle dobrze, że nie muszę go ulepszyć bambusem czy innym "drewnem" :)

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

@Panczo_Dragon

Wczoraj zamówiłem (dzisiaj wysłali) Mi4 3GB z LTE na XFS i do tego morelowe plecki. Oby doszło w tym tygodniu :) Jak dojdzie to zrobię jakąś fotkę.

Edytowane przez nastovi
  • Like 1
Opublikowano

LTE czy 3 GB RAM? Dlaczego nie ma w tej ankiecie 3 opcji? Ja mam LTE 3GB RAM biały, od maja tego roku, po przesiadce z Sony Xperia S czuję się jakbym używała rakiety kosmicznej a nie zwykłego telefonu :) Od pierwszego dnia zdobył moją sympatię i wciąż zaskakuje mnie na plus płynnością, stabilnością no i wyglądem oczywiście, same ochy i achy póki co. A znajomi? Najpierw się śmieją co za wynalazek mam, a potem szczena opada :D Pozdrawiam wszystkich wahających się :)))

Opublikowano (edytowane)

LTE czy 3 GB RAM? Dlaczego nie ma w tej ankiecie 3 opcji? Ja mam LTE 3GB RAM biały, od maja tego roku, po przesiadce z Sony Xperia S czuję się jakbym używała rakiety kosmicznej a nie zwykłego telefonu :) Od pierwszego dnia zdobył moją sympatię i wciąż zaskakuje mnie na plus płynnością, stabilnością no i wyglądem oczywiście, same ochy i achy póki co. A znajomi? Najpierw się śmieją co za wynalazek mam, a potem szczena opada :D Pozdrawiam wszystkich wahających się :)))

W piątek dotarła do mnie własnie opcja LTE 3GB. Nie dałem w ankiecie takiej opcji ponieważ na początki nie brałem tej opcji pod uwagę (dosyć ciężko dostępna). 

Co do samego telefonu to po 4 dniach używania mogę stwierdzić kilka rzeczy:

- Bały jest piękny !! (a długo nie mogłem się przekonać do tego koloru)

- Wykonanie genialne. Dla mnie ogromy plus to wymienna tylna klapka. Jeśli się porysuje można wymienić i wszystko jak nowe.

- Bateria przy normalnym użytkowaniu to po prostu poezja -2 dni bez problemu.

- Stabilność i płynność na tą chwilę = Apple. A może jest nawet lepiej.

- Ekran przepiękny i jasny. Może nie jaśniejszy od mojej poprzedniej S5 ale dla mnie jest ładniejszy.

Na tą chwilę jestem bardzo zadowolony. Zastanawiam się po co męczyłem się przez ostatnie 3 lata z Samsungiem (s3 i s5 - niezłe ale Mi4 jest dużo ciekawsze). Jeśli ktoś jest niezdecydowany to polecam - bierzcie Mi4 w ciemno ale koniecznie wersję z 3 GB RAM (LTE nie jest niezbędne). Ja zakupiłem w Accessories4you.pl ponieważ tam dostałem fakturkę VAT.

Po dłuższym czasie używania wypowiem się czy nadal podtrzymuje swój zachwyt tym sprzętem :)

Teraz przygotowuje się do zakupu kamery Xiaomi Yi i jeśli jest tu jakiś użytkownik tej kamery to proszę o kontakt prywatny. Chciałbym zapytać o kilka rzeczy.

Edytowane przez Panczo_Dragon
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...