Skocz do zawartości

Xiaomi 12T Pro/Redmi K50 Ultra - MIUI 13 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 13.0.10.0.SLFCNXM - Android 12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi 12T Pro/Redmi K50 Ultra (nazwa kodowa: diting).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_DITING_V13.0.10.0.SLFCNXM_v13-12.zip/download

Jak przejść z ROM-u fastboot na ROM recovery: https://miuipolska.pl/jak-przejsc-z-rom-u-xiaomi-eu-fastboot-na-xiaomi-eu-recovery/

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Opublikowano (edytowane)

Szkoda, że magisk się usuwa przy okazji aktualizacji.
I mogę osobiście polecić aplikację Advanced Charging Controller (ACCA). Używałem na mi9 i teraz też jej zacząłem używać do ochrony baterii tj. ładowanie max do 80%. Wymagany root

Edytowane przez artulappi
Opublikowano

U mnie na 12t pro często po nocy traci połączenie z internetem. Dzwonić można ale brak danych, muszę robić restart. Na poprzednim romie było tak samo.

Opublikowano

Jak mogę zaktualizować aplikacje systemowe? Na globalu było w ustawieniach, tutaj tego nie mogę znaleźć

Wysłane z mojego 22081212UG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Domyślnie nie możesz, bo instalacja apek systemowych w ich oryginalnych wersjach sprawia, że tracisz przynajmniej część naszych poprawek. Możesz oczywiście próbować to obejść (wyszukiwarka forum, fraza setprop) ale wtedy proszę nie zgłaszać bugów związanych z tymi aplikacjami.

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam od 2 tygodni tą wersję i moje problemy są następujące:

sms:

1. Nie działają widomości w chmurze ( po wyłączeniu tej opcji wreszcie sms zaczęły dochodzić)

2. Nie działa żaden inny niż stokowy program do sms'ów (textra nie widzi sms i nie wysyła, to samo np z programami QKSMS lub Mood SMS.

połączenie do Internetu przez sieć komórkową :

mam 2 karty, play (sim1) i orange (sim2) - sim 1 łączy się na 5g a sim2 na lte+. 

I teraz pomimo połączenia na sim2 Internet nie działa (jakiekolwiek zmiany w konfiguracji apn skutkują tym że sim 2 w ogóle nie łączy się z siecią - potrzeby restart telefonu - nie działa wyłączenie karty, nie działa włączenie/wyłączenie trybu samolotowego). Czasem jest tak że po wyjściu z domu gdzie działa na wifi nie chce się też połączyć z siecią.

Połączenia siecią GSM:

1. Karta sim 2 (orange) zawsze działa i można się dodzwonić.

2. karta sim 1 (play) pomimo iż jest zasięg nie można się dodzwonić.

dam jeszcze szansę miui 14 ... ale chyba następnym telefonem nie będzie XIAOMI - obecnie zrobiło się bardzo dużo problemu z jego oprogramowaniem.

Opublikowano (edytowane)

@Moonracker
Co do smsów musisz ręcznie nadać uprawnienia w ustawieniach. Nie wiem czemu z automatu to nie wyskakuje + nadanie textrze miana aplikacji domyślnej. (Osobiście używam wiadomości od google).
Co do sieci: Używam dwóch kart tj. plus i orange i nie ma problemów z połączeniami i internetem.  Nie zdarzyło mi się jeszcze, że muszę resetować telefon bo nie  można się dodzwonić. spróbował bym zmienić kartę lub wrzucić ją jako e-sim jeżeli masz taką możliwosć.

Edytowane przez artulappi
Opublikowano
48 minut temu, artulappi napisał(a):

@Moonracker
Co do smsów musisz ręcznie nadać uprawnienia w ustawieniach. Nie wiem czemu z automatu to nie wyskakuje + nadanie textrze miana aplikacji domyślnej. (Osobiście używam wiadomości od google).
Co do sieci: Używam dwóch kart tj. plus i orange i nie ma problemów z połączeniami i internetem.  Nie zdarzyło mi się jeszcze, że muszę resetować telefon bo nie  można się dodzwonić. spróbował bym zmienić kartę lub wrzucić ją jako e-sim jeżeli masz taką możliwosć.

dzięki, za podpowiedź (Textra chyba zaczyna działać , bo już synchronizuje bazę sms'ów ... jak to zrobi przetestuję wysyłanie)

Jeżeli chodzi o kartę sim to też mam takie podejrzenia że to chyba wina karty ale wolałem pomarudzić.

Bardzo dziękuję za pomoc. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odkryłem problem z SMS dotyczy to aplikacji sms wersja 14.0.0.10

po szybkiej odpowiedzi na telefon typu zaraz oddzwonię czy coś takiego po wejściu do wiadomości do tego kontaktu widnieje numer telefonu 48....costamcośtam zamiast +48....costamcośtam w kontaktach sprawdziłem mam ten numer bez +48 i sms z szybką odpowiedzą wychodzi normalnie.

Po pewnym czasie  przed numerem pojawia się + ...

Mam pytanie czy jest nowsza wersja tej aplikacji (bo niestety znowu kupiłem t pro i brak sterowników aparatu i znowu brak nowych softów) i da się ją zaktualizować ??

Opublikowano

Zainstaluj stable 13 bo 14 to jak na razie faza beta wersji stabilnej więc takie błędy się zdarzają. Na 13 działa aparat i raczej(przynajmniej u mnie) nie ma tego problemu co opisujesz. Też miałem stable 14 ale widziałem i nie żałuję.

Wybacz ja źle przeczytałem. Myślałem, że musisz o wersji miui a nie o apce.

Wysłane z mojego 22081212UG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Chyba już wiem o co chodzi. Spróbuj usunąć synchro z chmurą xiaomi. Po synchro z serwerem ten dodaje +48 by on (serwer) miał info, że nr jest polski. Potem jak idzie synchro ze strony serwera na telefon to w wiadomościach pojawia się numer z serwera tj. z +48 tak by już następne synchro miał prawidłowe. Więc tam gdzie nie masz prefiksu +48 on doda automatycznie.

Opublikowano

@Kacper Skrzypek

Co sprawia, że jest taki zastój z ROMami do tych telefonów ?

Zamierzałem przytulić wersję Pro tego telefonu, ale w tej sytuacji, to już sam nie wiem co zrobić.

Opublikowano

Co to znaczy "zastój"? Z wydawaniem MIUI 14 dla tego telefonu wstrzymywaliśmy się, bo czekaliśmy na Globala z Androidem 13, żeby wyciągnąć biblioteki z aparatu 200 Mpx (niektóre tryby nie działały na Pro bo biblioteki były niekompatybilne). Xiaomi wydało ROM, mamy biblioteki, parę dni temu poszedł MIUI 14 od nas.

Opublikowano

Faktycznie, jest już nawet wersja 14.0.6 na serwerach xiaomi.

Przepraszam, nawet nie spojrzałem na inne wątki w tym dziale i napisałem w pierwszym z najświeższym wpisem.