Vice Opublikowano 30 Października 2022 Opublikowano 30 Października 2022 Witam, właśnie dostałem info że Signal przestanie obsługiwać SMS i MMS, jest to trochę problem dla mnie, dlatego muszę poszukać jakiejś alternatywy. Osobiście raczej używam komunikacji przez Internet, ale niestety mam sporo kontaktów, które albo mają telefony starej daty więc tylko SMS/MMS wchodzi w grę, albo nie chcą instalować dodatkowych apek do komunikacji, dlatego szukam jakieś alternatywy, chcę mieć coś co będzie działało jak Signal dotychczas, czyli w jednej apce komunikacja przez neta + obsługa SMS/MMS. Ogólnie chodzi o taką aplikację co mogę zainstalować na telefonach z androidem żeby używać neta do komunikacji (głównie przesyłanie zdjęć i jakiś plików i czatu) i najlepiej jakby nie wymagało konta (najlepiej tak jak Signal czyli wszystko pod nr podpięte). Ktoś coś ciekawego może polecić? PS. Messenger czy Skype mnie nie interesują.
Vice Opublikowano 1 Listopada 2022 Autor Opublikowano 1 Listopada 2022 @SzczufFun Z tego co sprawdziłem to żadna z nich nie obsługuje zwykłych SMS, mogą być używane tylko w komunikacji Internetowej...
Radem Opublikowano 31 Marca 2023 Opublikowano 31 Marca 2023 To Messenger ale jego bezpieczeństwo stawia dużo do życzenia. 2
Lot12 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) Signal chyba nigdy nie obsługiwał normalnych smsów . Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez Lot12
Rekomendowane odpowiedzi