Skocz do zawartości

Redmi Note 10 Pro - MIUI 13 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 13.0.14.0.SKFMIXM - Android 12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Redmi Note 10 Pro (nazwa kodowa: sweet).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_HMNote10Pro_V13.0.14.0.SKFMIXM_v13-12.zip/download

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, lee napisał(a):

Witam.

Jakby ktoś nie wiedział jest oficjalne twrp 3.7.0 A12 do pobrania.

Pozdrawiam

Możesz wrzucić link do tego nowego TWRP A12

Opublikowano
11 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał:

Nie, jeśli miałeś już jakieś TWRP, które działało z A12, to nie musisz.

trudno mi to stwierdzić bo nie pamiętam. jest możliwość sprawdzenia tego? ostatnie twrp które wgrywałem to to do wcześniejszej aktualizacji tz. 13.0.12.0.SKFMIXM. czy to twrp może być?

Opublikowano
26 minut temu, ZeZ napisał(a):

trudno mi to stwierdzić bo nie pamiętam. jest możliwość sprawdzenia tego? ostatnie twrp które wgrywałem to to do wcześniejszej aktualizacji tz. 13.0.12.0.SKFMIXM. czy to twrp może być?

Uruchom sobie TWRP przyciskami vol+ i power. Jeśli możesz odszyfrować dane (pamięć wewnętrzna jest widoczna normalnie) no to może być to TWRP.

Opublikowano

Zainstalowałem nowe TWRP 3.7.0.12, system zaktualizowałem do 13.0.14.0 bez problemów....ale mam wrażenie, że nowa wersja strasznie muli;

W TWRP 3.7.0.12 nie mogę wykonać kopii, wywala błąd: Proces createTarFork() zakończony z błędem: 255
Niepowodzenie wykonywania kopii zapasowej. Oczyszczanie folderu kopii zapasowej.

Które pliki trzeba zaznaczyć do skopiowania? Kiedyś było boot, system i data... a teraz?

Opublikowano

https://eu.dl.twrp.me/sweet/

Oficjalny build twrp z patchami nebrassy.

Ten sam img dostępny jest również w aplikacji twrp. Do tego na xda jest cały wątek z linkami do innych recovery ale pewnie większość forumowiczów o tym wie. Ciekawostką jest np. fakt oficjalnego wsparcia dla Mi439 (m.in. redmi 7a cały czas fajny tani telefon)

Przepraszam na opóźnienie ale nie miałem czasu wcześniej tutaj zajrzeć.

Pozdrawiam serdecznie!

Opublikowano
9 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał:

Uruchom sobie TWRP przyciskami vol+ i power. Jeśli możesz odszyfrować dane (pamięć wewnętrzna jest widoczna normalnie) no to może być to TWRP.

dobre TWRP wszystko zadziałało i działa.

dzięki za pomoc. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, lee napisał(a):

https://eu.dl.twrp.me/sweet/

Oficjalny build twrp z patchami nebrassy.

Ten sam img dostępny jest również w aplikacji twrp. Do tego na xda jest cały wątek z linkami do innych recovery ale pewnie większość forumowiczów o tym wie. Ciekawostką jest np. fakt oficjalnego wsparcia dla Mi439 (m.in. redmi 7a cały czas fajny tani telefon)

Przepraszam na opóźnienie ale nie miałem czasu wcześniej tutaj zajrzeć.

Pozdrawiam serdecznie!

OK. Dzięki za link.

Może nie wszyscy wiedzą ale jest apka w Google Play gdzie można pobrać najnowsze TWRP i to nie tylko do RN 10 Pro ale do większości smartfonów. Apka to ( Oficjal TWRP App)

Screenshot_2022-10-25-20-08-13-065_me.twrp.twrpapp.jpg

Edytowane przez rumot
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Troszkę chyba wypadłem z tematu. Mam wersję 13.0.8, pobrałem aktualizację wymienioną wyżej (również przez aktualizację w phonie - te same pliki)

uruchamiam zainstaluj w telefonie , resetuje się ale nic się nie instaluje. Z PC nie widzę opcji przez fastboot. 

Jak zaktualizować system ?

Opublikowano
45 minut temu, melloon napisał(a):

Troszkę chyba wypadłem z tematu. Mam wersję 13.0.8, pobrałem aktualizację wymienioną wyżej (również przez aktualizację w phonie - te same pliki)

uruchamiam zainstaluj w telefonie , resetuje się ale nic się nie instaluje. Z PC nie widzę opcji przez fastboot. 

Jak zaktualizować system ?

To nie jest wersja przez fastboot tylko recovery

Rozumie że chodzi o Xiaomi.eu stabilne - 13.0.14.0.SKFMIXM

Opublikowano

Udało się, dane zostały. 

Bardzo dziękuję

p.s. Jakby jeszcze ktoś podpowiedział dlaczego przy odblokowanymi ekranie nie mam małego powiadomienia o połączeniu przychodzącym, tylko cały ekran i oczywiście zasłania skutecznie to co akurat sobie tam na telefonie robiłem. 

Mam drugi identyczny gdzie dialer działa ok , z tym samym softem, porównywałem ustawienia i po prostu nie wiem o co chodzi.

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Apka w Google Play to nie recovery ;)

Dane zostają.

Gdzieś?😉 napisałem że ta apka to recovery, chyba nie. Chodzi o to że można pobrać tą apką najnowszeTWRP szybko nie szukając po necie. A melloon będzie potrzebował TWRP.

Edytowane przez rumot
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, rumot napisał(a):

Gdzieś?😉 napisałem że ta apka to recovery, chyba nie. Chodzi o to że można pobrać tą apką najnowszeTWRP szybko nie szukając po necie. A melloon będzie potrzebował TWRP.

Zgadza się. Najpierw TWRP,  potem aktualizacja i dane zostały. 

Ma ktoś pomysł co jest nie tak z moim dialerem ? Myślałem że aktualizacja pomoże....

• 3 tygodnie później...