Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziwne daje format data i telefon nadal się włącza nie sformatowany chyba muszę przez fastboot spróbować. Znajdę instrukcje jak to ogarnąć? Wygrywalem kiedyś ale w innym telefonie xiomi.

IMG_20231205_110357_628.thumb.jpg.3e9205a7b11186f4afc0a4385e930515.jpg

Opublikowano (edytowane)

Bardzo dziękuję telefon wrócił do żywych.

Dziwnie tylko czemu nie pobrało kopi zapasowej z dysku Google. Jakby widziało inny model telefonu. Jeśli mi się nie uda przywrócić danych to obejdzie się bez nich. Jeszcze raz dziękuję

Edytowane przez ogi27
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szybkie pytanko a mianowicie w nowej wersji systemu HyperOs zniknęło w bocznym pasku zadań podczas słuchania you tuba wyłączenie ekranu i pozostawienie ścieżki dźwiękowej. Czy to już nie wróci? Czy to kwestia następnych aktualizacji? Komu to przeszkadzało? 

Screenshot_2024-01-30-22-26-09-648_com.google.android.youtube.jpg

Opublikowano
39 minut temu, ogi27 napisał(a):

Czy to już nie wróci?

U nas wróci. Xiaomi wyłączyło to dla wszystkich ROM-ów Global (a nasz ROM, pomimo że oparty na ROM-ie China, technicznie w kodzie traktowany jest jako Global). Usuniemy to ograniczenie, w kolejnej aktualizacji opcja wróci. Być może Google się pogniewało...

• Thanks 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć

Dzisiaj się tak zastanawiam i wnioskuję że podczas zablokowanego telefonu mogę korzystać z centrum funkcji trochę to jest niebezpieczne w przypadku zgubienia telefonu. Kiedyś dało się to chyba wyłączyć a jak jest Kacper teraz? Da się to wyłączyć żeby podczas blokady telefonu nie dało się wysunąć z góry centrum funkcji? 

Pozdrawiam

Screenshot_2024-02-12-20-08-45-406_com.android.chrome.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam

Dzisiaj koledzy udostępnili aktualizacje oprogramowania. Pobrałem ją i jak zawsze chciałem zainstalować poprzez recovery plik ZIP. Nie wiem dlaczego TWRP nie ma dostępu do pamięci telefonu. Co się mogło stać?

IMG-20240416-WA0003.jpg

IMG-20240416-WA0001.jpg

Edytowane przez ogi27
Opublikowano

Dzięki chciałbym się tego sam nauczyć. Nie wiem czy nie mam sterowników do telefonu w trybie fastboot? Mam taki komunikatIMG_20240416_205508.thumb.jpg.457c750aaef9848851d0ca1d52e608cb.jpg

Opublikowano (edytowane)

Tak mi widzi windows telefon podłączony w trybie fastboot coś jest chyba nie tak

IMG_20240416_213350.jpg

Okno wierszu polecania czeka na urządzenie 

IMG_20240416_212631.jpg

Edytowane przez ogi27
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, ogi27 napisał(a):

Tak mi widzi windows telefon podłączony w trybie fastboot coś jest chyba nie tak

IMG_20240416_213350.jpg

Okno wierszu polecania czeka na urządzenie 

IMG_20240416_212631.jpg

tryb fastboot ma inne sterowniki niż przy normalnym podłączeniu (transmisja danych) musisz to urządzenie z wykrzyknikiem otworzyć i dodać mu właściwe sterki - poszukaj sterowników do tego modelu z dopiskiem adb lub fastboot - urządzenie musi być widoczne w menadżerze jako android bootloader interface ... stąd ten komunikat bo soft nie ma komunikacji z urządzeniem (nie widzi go w trybie fastboot ...)

tu są np. pierwsze z brzegu co znalazłem ...

https://xiaomidriver.com/xiaomi-12s-ultra

Edytowane przez Master
  • Thanks 1
Opublikowano

Dziękuję za zainteresowanie. Pobrałem miflash zainstalowałem sterowniki kabelka i już wgrałem nowe TWRP. systemik już nowy również wgrany. 

Dzieki

IMG_20240416_222201.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, ogi27 napisał(a):

Dziękuję za zainteresowanie. Pobrałem miflash zainstalowałem sterowniki kabelka i już wgrałem nowe TWRP. systemik już nowy również wgrany. 

Dzieki

IMG_20240416_222201.jpg

brawo panie Kolego 👍 fajnie że poszło ... miałeś w miflash problemy ze sterownikami? czasami potrafi to wywalić ...

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Zmieniłem komputer i dlatego nie widział mi telefonu w trybie fastboot. W miflash odpaliłem program. Telefon nie był widoczny po czym odłączyłem go, podłączyłem ponownie w trybie fastboot i system zainstalował sobie sterowniki. Potem to już z górki poszło. Jeszcze raz dzięki 

Nowa aktualizacja i YouTube opcja wyłączenia ekranu jest🙂. Dzięki koledzy

Edytowane przez ogi27
  • Like 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Nie rozumiem dlaczego google tak utrudnia nam życie.

Muszę instalować oprogramowanie beta żeby mi działu płatności? 

Nie działa również wysyłanie sms przez czat RCS wydaje mi się, że google też sprawdza czy prawidłowo szyfrowane są wiadomości

Screenshot_2024-05-17-18-27-41-854_com.google.android.apps.walletnfcrel.jpg

Edytowane przez ogi27
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Cześć koledzy💪

Wiem że tu często pisze o problemach no ale wydaje mi się że oto na forum chodzi😁

Przerzucam się stale na nowy system beta i wszystko śmiga jak należy płatności działają i jest ogólnie ok ale ostatnio tak ponad miesiąc to ok 3 nowe aktualizacje systemu mam problem z pisaniem sms poprzez czat RCS. Dołączam filmik na którym widać że tekst normalnie znika w chwili wysłania. Kiedyś tak miałem to wystarczyło doinstalować fix PayU i wszystko hulało a teraz to nie pomaga. Może pomożecie co może jest nie tak? Jak wyłączę czat RCS  to wtedy jako sms normalnie mogę wysyłać wiadomosci

Edytowane przez ogi27
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć koledzy

Tym razem mam problem z aplikacją Zeep dla zegarka. Dwa dni temu wszystko mi działało oprócz sms coś tam czasem nie kontaktowało. Postanowiłem wyczyścić dane aplikacji i ponownie się zalogować i nadać uprawnienia aplikacji. Zrobiłem wszystko według poleceń aplikacji. Działa mi wszystko oprócz powiadomienia o połączeniu przychodzącym. Zegarek wtedy nic jakby nie wykrywał (lub aplikacja nie ma jakiś uprawnień do połączeń telefonu) sms i inne aplikacje co zaznaczę żeby mnie powiadamiany działają i mam je na zegarku a o połączeniu nic nie mam. W czym jeszcze szukać? Jeden błąd mi taki wyskoczył jak na zdjeciuScreenshot_2024-09-23-15-02-57-416_com.huami.watch.hmwatchmanager.thumb.jpg.a8f6b4f3ff7bdb75c1169a0c089e78b3.jpg ale mam to załączone 

Opublikowano

Widzę że tłumaczenie w formie...

Nie chodzi tu o dostęp do wszystkich powiadomień? Bo tego chyba nie ma (w Ustawieniach > Ochrona prywatności > Specjalne uprawnienia jeśli dobrze pamiętam).

W tle widać jeszcze że chciałoby mieć uprawnienia do trybu Nie przeszkadzać, to będzie to samo menu.

Opublikowano (edytowane)

Tak do nie przeszkadzać też chce uprawnienia ale nie jest aktywny Zeep, proszę zobaczyć. W ochronie prywatności wszystkie uprawnienia ma Zeep przyznane

Screenshot_2024-09-23-15-03-16-962_com.android.settings.thumb.jpg.3eeceb2f80453ed78633e60312f9d4cc.jpg

Edytowane przez ogi27
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć 

Mam zapytanie. Często używam google tłumacz i tak na wcześniejszym Romie otwierałem tłumacza poprzez stuknięcie w pasek na dolnym ekranie jak na zdjęciu. Po aktualizacje oprogramowania teraz ta funkcja nie działa. Co jest nie tak? Czy muszę jakieś uprawnienia przydzielić? Cofałem ROM do poprzedniej wersji żeby to sprawdzić i w starszej działa 

Screenshot_2025-05-02-06-41-46-533_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Screenshot_2025-05-02-06-41-59-398_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Opublikowano

Gdzie tą zmianę mogę wykonać? Poprowadź mnie proszę przez ustawienia. Jeszcze mam jedną sprawę odnośnie moje aplikacji Lycamobile nie mogę jej otworzyć pisze o niezgodność- najnowszy fix zainstalowany. 

Miałem kupić 15 ultra to bym pupy nie zawracał ale spóźniłem się na promocję. Życzę spokojnej majówki 

Screenshot_2025-05-02-12-08-19-968_com.lycamobile.pl.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, ogi27 napisał(a):

Gdzie tą zmianę mogę wykonać?

Ustawienia > Ekran główny > Nawigacja systemowa > Zaznacz, aby wyszukać.

Co do Lycamobile - być może sprawdzają już nowe zabezpieczenia Play Integrity lub wymagają poziomu Strong. Jeśli tak jest, to nic na to nie poradzę.

• Thanks 1
Opublikowano

Bardzo dziękuję kolego 🍺🍺

Funkcja po prostu była nie włączona. Po jej włączeniu wszystko działa 😃

Screenshot_2025-05-02-16-58-43-931_com.miui.home.jpg

Screenshot_2025-05-02-16-58-54-939_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

• Like 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć Kacper

Pytanko do Ciebie mam. Kupiłem 15 ultra i chciałbym się zapytać czy na oficjalnym Romie bez odblokowanie telefonu da się tak zrobić a żeby była funkcja nagrywa rozmów? Coś tam czytałem że przy zmianie regionu jest to możliwe.