Kacper Skrzypek Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Możesz albo w TWRP, albo w fastboocie. W TWRP klikasz Anuluj > Wyczyść > Formatuj Data, w fastboocie wybierasz skrypt pierwszej instalacji (a nie aktualizacji). 1
ogi27 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Dziwne daje format data i telefon nadal się włącza nie sformatowany chyba muszę przez fastboot spróbować. Znajdę instrukcje jak to ogarnąć? Wygrywalem kiedyś ale w innym telefonie xiomi.
Kacper Skrzypek Opublikowano 5 Grudnia 2023 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Pobierz tę paczkę, którą miałeś, na komputer, i na nim ją rozpakuj. Telefon uruchom w fastboocie i podepnij do komputera. Uruchom skrypt twój_system_first_install... I to wszystko. 1
ogi27 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Opublikowano 6 Grudnia 2023 (edytowane) Bardzo dziękuję telefon wrócił do żywych. Dziwnie tylko czemu nie pobrało kopi zapasowej z dysku Google. Jakby widziało inny model telefonu. Jeśli mi się nie uda przywrócić danych to obejdzie się bez nich. Jeszcze raz dziękuję Edytowane 6 Grudnia 2023 przez ogi27
ogi27 Opublikowano 30 Stycznia 2024 Opublikowano 30 Stycznia 2024 Szybkie pytanko a mianowicie w nowej wersji systemu HyperOs zniknęło w bocznym pasku zadań podczas słuchania you tuba wyłączenie ekranu i pozostawienie ścieżki dźwiękowej. Czy to już nie wróci? Czy to kwestia następnych aktualizacji? Komu to przeszkadzało?
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Stycznia 2024 Opublikowano 30 Stycznia 2024 39 minut temu, ogi27 napisał(a): Czy to już nie wróci? U nas wróci. Xiaomi wyłączyło to dla wszystkich ROM-ów Global (a nasz ROM, pomimo że oparty na ROM-ie China, technicznie w kodzie traktowany jest jako Global). Usuniemy to ograniczenie, w kolejnej aktualizacji opcja wróci. Być może Google się pogniewało... 1
ogi27 Opublikowano 31 Stycznia 2024 Opublikowano 31 Stycznia 2024 Kacper dziękuję za wyjaśnienie i za świetną robotę. Pozdrawiam
ogi27 Opublikowano 12 Lutego 2024 Opublikowano 12 Lutego 2024 Cześć Dzisiaj się tak zastanawiam i wnioskuję że podczas zablokowanego telefonu mogę korzystać z centrum funkcji trochę to jest niebezpieczne w przypadku zgubienia telefonu. Kiedyś dało się to chyba wyłączyć a jak jest Kacper teraz? Da się to wyłączyć żeby podczas blokady telefonu nie dało się wysunąć z góry centrum funkcji? Pozdrawiam
ogi27 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 (edytowane) Witam Dzisiaj koledzy udostępnili aktualizacje oprogramowania. Pobrałem ją i jak zawsze chciałem zainstalować poprzez recovery plik ZIP. Nie wiem dlaczego TWRP nie ma dostępu do pamięci telefonu. Co się mogło stać? Edytowane 16 Kwietnia 2024 przez ogi27
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Masz stare TWRP, musisz je zaktualizować. 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Musisz ściągnąć nowszy obraz TWRP stąd: https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files/thor/, uruchomić telefon w Fastboocie i wydać polecenie fastboot flash recovery_ab nazwa_pliku.img w wierszu poleceń. Nie stracisz danych. W razie czego mogę pomóc zdalnie 1
ogi27 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Dzięki chciałbym się tego sam nauczyć. Nie wiem czy nie mam sterowników do telefonu w trybie fastboot? Mam taki komunikat
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 W PowerShellu musiałbyś zaczynać polecenia od .\fastboot (albo wpisać najpierw komendę cmd i później dopiero ten fastboot flash...). 1
ogi27 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 (edytowane) Tak mi widzi windows telefon podłączony w trybie fastboot coś jest chyba nie tak Okno wierszu polecania czeka na urządzenie Edytowane 16 Kwietnia 2024 przez ogi27
Master Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 (edytowane) 18 minut temu, ogi27 napisał(a): Tak mi widzi windows telefon podłączony w trybie fastboot coś jest chyba nie tak Okno wierszu polecania czeka na urządzenie tryb fastboot ma inne sterowniki niż przy normalnym podłączeniu (transmisja danych) musisz to urządzenie z wykrzyknikiem otworzyć i dodać mu właściwe sterki - poszukaj sterowników do tego modelu z dopiskiem adb lub fastboot - urządzenie musi być widoczne w menadżerze jako android bootloader interface ... stąd ten komunikat bo soft nie ma komunikacji z urządzeniem (nie widzi go w trybie fastboot ...) tu są np. pierwsze z brzegu co znalazłem ... https://xiaomidriver.com/xiaomi-12s-ultra Edytowane 16 Kwietnia 2024 przez Master 1
ogi27 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Dziękuję za zainteresowanie. Pobrałem miflash zainstalowałem sterowniki kabelka i już wgrałem nowe TWRP. systemik już nowy również wgrany. Dzieki
Master Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 2 minuty temu, ogi27 napisał(a): Dziękuję za zainteresowanie. Pobrałem miflash zainstalowałem sterowniki kabelka i już wgrałem nowe TWRP. systemik już nowy również wgrany. Dzieki brawo panie Kolego 👍 fajnie że poszło ... miałeś w miflash problemy ze sterownikami? czasami potrafi to wywalić ... 1
ogi27 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Opublikowano 16 Kwietnia 2024 (edytowane) Zmieniłem komputer i dlatego nie widział mi telefonu w trybie fastboot. W miflash odpaliłem program. Telefon nie był widoczny po czym odłączyłem go, podłączyłem ponownie w trybie fastboot i system zainstalował sobie sterowniki. Potem to już z górki poszło. Jeszcze raz dzięki Nowa aktualizacja i YouTube opcja wyłączenia ekranu jest🙂. Dzięki koledzy Edytowane 16 Kwietnia 2024 przez ogi27 1
ogi27 Opublikowano 17 Maja 2024 Opublikowano 17 Maja 2024 (edytowane) Nie rozumiem dlaczego google tak utrudnia nam życie. Muszę instalować oprogramowanie beta żeby mi działu płatności? Nie działa również wysyłanie sms przez czat RCS wydaje mi się, że google też sprawdza czy prawidłowo szyfrowane są wiadomości Edytowane 17 Maja 2024 przez ogi27
ogi27 Opublikowano 25 Czerwca 2024 Opublikowano 25 Czerwca 2024 (edytowane) Cześć koledzy💪 Wiem że tu często pisze o problemach no ale wydaje mi się że oto na forum chodzi😁 Przerzucam się stale na nowy system beta i wszystko śmiga jak należy płatności działają i jest ogólnie ok ale ostatnio tak ponad miesiąc to ok 3 nowe aktualizacje systemu mam problem z pisaniem sms poprzez czat RCS. Dołączam filmik na którym widać że tekst normalnie znika w chwili wysłania. Kiedyś tak miałem to wystarczyło doinstalować fix PayU i wszystko hulało a teraz to nie pomaga. Może pomożecie co może jest nie tak? Jak wyłączę czat RCS to wtedy jako sms normalnie mogę wysyłać wiadomosci Edytowane 1 Lipca 2024 przez ogi27
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Czerwca 2024 Opublikowano 25 Czerwca 2024 Z tego co wiem Google kombinuje też pod kątem RCS. Fingerprint, który jest w fixie, zdaje się nie działać z RCS.
ogi27 Opublikowano 23 Września 2024 Opublikowano 23 Września 2024 Cześć koledzy Tym razem mam problem z aplikacją Zeep dla zegarka. Dwa dni temu wszystko mi działało oprócz sms coś tam czasem nie kontaktowało. Postanowiłem wyczyścić dane aplikacji i ponownie się zalogować i nadać uprawnienia aplikacji. Zrobiłem wszystko według poleceń aplikacji. Działa mi wszystko oprócz powiadomienia o połączeniu przychodzącym. Zegarek wtedy nic jakby nie wykrywał (lub aplikacja nie ma jakiś uprawnień do połączeń telefonu) sms i inne aplikacje co zaznaczę żeby mnie powiadamiany działają i mam je na zegarku a o połączeniu nic nie mam. W czym jeszcze szukać? Jeden błąd mi taki wyskoczył jak na zdjeciu ale mam to załączone
Kacper Skrzypek Opublikowano 23 Września 2024 Opublikowano 23 Września 2024 Widzę że tłumaczenie w formie... Nie chodzi tu o dostęp do wszystkich powiadomień? Bo tego chyba nie ma (w Ustawieniach > Ochrona prywatności > Specjalne uprawnienia jeśli dobrze pamiętam). W tle widać jeszcze że chciałoby mieć uprawnienia do trybu Nie przeszkadzać, to będzie to samo menu.
ogi27 Opublikowano 23 Września 2024 Opublikowano 23 Września 2024 (edytowane) Tak do nie przeszkadzać też chce uprawnienia ale nie jest aktywny Zeep, proszę zobaczyć. W ochronie prywatności wszystkie uprawnienia ma Zeep przyznane Edytowane 23 Września 2024 przez ogi27
ogi27 Opublikowano 2 Maja 2025 Opublikowano 2 Maja 2025 Cześć Mam zapytanie. Często używam google tłumacz i tak na wcześniejszym Romie otwierałem tłumacza poprzez stuknięcie w pasek na dolnym ekranie jak na zdjęciu. Po aktualizacje oprogramowania teraz ta funkcja nie działa. Co jest nie tak? Czy muszę jakieś uprawnienia przydzielić? Cofałem ROM do poprzedniej wersji żeby to sprawdzić i w starszej działa
Kacper Skrzypek Opublikowano 2 Maja 2025 Opublikowano 2 Maja 2025 Teraz pasek na dole ekranu uruchamia Circle to Search (Zakreśl, aby wyszukać). Musiałbyś to odznaczyć w ustawieniach nawigacji i być może wróci do poprzedniego wyboru.
ogi27 Opublikowano 2 Maja 2025 Opublikowano 2 Maja 2025 Gdzie tą zmianę mogę wykonać? Poprowadź mnie proszę przez ustawienia. Jeszcze mam jedną sprawę odnośnie moje aplikacji Lycamobile nie mogę jej otworzyć pisze o niezgodność- najnowszy fix zainstalowany. Miałem kupić 15 ultra to bym pupy nie zawracał ale spóźniłem się na promocję. Życzę spokojnej majówki
Kacper Skrzypek Opublikowano 2 Maja 2025 Opublikowano 2 Maja 2025 Godzinę temu, ogi27 napisał(a): Gdzie tą zmianę mogę wykonać? Ustawienia > Ekran główny > Nawigacja systemowa > Zaznacz, aby wyszukać. Co do Lycamobile - być może sprawdzają już nowe zabezpieczenia Play Integrity lub wymagają poziomu Strong. Jeśli tak jest, to nic na to nie poradzę. 1
ogi27 Opublikowano 2 Maja 2025 Opublikowano 2 Maja 2025 Bardzo dziękuję kolego 🍺🍺 Funkcja po prostu była nie włączona. Po jej włączeniu wszystko działa 😃 1
ogi27 Opublikowano 4 Czerwca 2025 Opublikowano 4 Czerwca 2025 Cześć Kacper Pytanko do Ciebie mam. Kupiłem 15 ultra i chciałbym się zapytać czy na oficjalnym Romie bez odblokowanie telefonu da się tak zrobić a żeby była funkcja nagrywa rozmów? Coś tam czytałem że przy zmianie regionu jest to możliwe.
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Czerwca 2025 Opublikowano 4 Czerwca 2025 Jeśli masz ROM EEA (końcówka EUXM), to nie. (Dalsze pytania - proszę w dziale 15 Ultra, robimy tu trochę śmietnik).
ogi27 Opublikowano 5 Czerwca 2025 Opublikowano 5 Czerwca 2025 Wykasuje post wyżej więc będzie ok i ten też post. Jest jakiś płatny program ażeby nagrywał rozmowy?
Rekomendowane odpowiedzi