ZduneX25 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Wątek ogólny, poświęcony Xiaomi 12S Pro. Poruszamy tu kwestie ogólnikowe, niewymagające tworzenia nowego wątku.
gnysior Opublikowano 3 Listopada 2022 Opublikowano 3 Listopada 2022 Cześć. Dzisiaj dotarła do mnie eska pro z tradingshenzen z wgranym już xiaomi.eu, chociaż zamawiałem z softem oryginalnym, Sam chciałem wgrać xiaomi.eu, wychodzi wtedy taniej. Wcześniej wgrywałem do mixa 4, ale bez twrp. Teraz moje może głupie pytania. Czy tak jak w mixie da się wgrać xiaomi.eu bez tego twrp? Interesuje mnie teraz lepsza wersja 256/12 Czy da się jakoś wyłączyć włączanie tego twrp po wciśnięciu przywracanie ustawień fabrycznych? Boję się, że jak komuś sprzedam ten telefon to tego nie ogarnie.
Kacper Skrzypek Opublikowano 3 Listopada 2022 Opublikowano 3 Listopada 2022 1 minutę temu, gnysior napisał(a): Czy tak jak w mixie da się wgrać xiaomi.eu bez tego twrp? Interesuje mnie teraz lepsza wersja 256/12 Nie. 1 minutę temu, gnysior napisał(a): Czy da się jakoś wyłączyć włączanie tego twrp po wciśnięciu przywracanie ustawień fabrycznych? Boję się, że jak komuś sprzedam ten telefon to tego nie ogarnie. Też nie. Przywracanie ustawień fabrycznych wywołuje recovery, w tym przypadku TWRP, które zapewne nie obsługuje oryginalnego parametru działającego w recovery od Xiaomi. A recovery od Xiaomi, jak wiadomo, xiaomi.eu nie wgra.
gnysior Opublikowano 3 Listopada 2022 Opublikowano 3 Listopada 2022 Dzięki za błyskawiczną odpowiedź. Czyli będę musiał nauczyć się wgrywać przez twrp a nie fastboot. Przed chwilą przeczytałem instrukcje jak to robić. Wydaje się to być trochę bardziej skomplikowane niż fastboot. Łatwo coś tam pomylić i doprowadzić telefon do nieużywalności?
Kacper Skrzypek Opublikowano 3 Listopada 2022 Opublikowano 3 Listopada 2022 Jest to odrobinę bardziej skomplikowane, fakt, ale z właściwym recovery i ROM-em w zasadzie trudno uceglić telefon.
gnysior Opublikowano 3 Listopada 2022 Opublikowano 3 Listopada 2022 Dzięki jeszcze raz za błyskawiczne odpowiedzi.
JANUSZEEEKKK Opublikowano 27 Listopada 2022 Opublikowano 27 Listopada 2022 Cześć. Mam kilka pytań przed zakupem 12s pro: mianowicie czy telefon przy wygraniu xiaomi.eu aktualizuje się przez OTA oraz jak się sprawuje w Polsce bez pasma b20?
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Listopada 2022 Opublikowano 27 Listopada 2022 Co do ROM-u - tak, o ile wgrasz TWRP to będzie działać - dopóki nie wyjdzie ROM na Androidzie 13, wtedy OTA też zadziała, ale trzeba będzie zmienić TWRP na nowsze.
copernic_us Opublikowano 26 Marca 2023 Opublikowano 26 Marca 2023 Warto w obecnej chwili zainwestować w ten telefon? Do 3k dość ciekawa inwestycja tylko nie wiem czy nie lepiej kupić Redmi K60/K60 Pro, Xiaomi 13 albo OP11.
Rekomendowane odpowiedzi