iwi1 Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 Witajcie. Telefon nowy na gwarancji 1GB Ram, ale już raz go odsyłałem i teraz przed wakacjami drugi raz nie mam czasu na odesłanie (może po wakacjach jak nic nie wymyślę) Problem taki, że szwankuje gniadzo USB. 1. Podłączam na wyłączonym telefonie - telefon się wzbudza (wygląda jakby gniazdo USB było sprawne) pokazuje się ikona baterii z procentem naładowania i telefon się wyłącza i potem znowu włącza resetuje i tak w kółko. Mimo tego resetu telefon się pomalutku ładuje. 2. Telefon włączony GSM zalogowane: Podłaczenie kablem do USB - mimo, że nie świeci ikona ładowania to telefon się ładuje. Komputer nie wykrywa w ogóle telefonu ani dodatkowych pamięci. Po podłączeniu telefon się ładuje i tyle. 3. Telefon włączony: podłaczenie do ładowarki sieciową - nic nie robi - nie wyświetla, nie ładuje 4. Telefon włączony bez podania PINu kart - ikona ładowania świeci - telefon się ładuje poprawnie i w zasadzie to jest jedyna pewna metoda naładowania telefonu. Sprzedawca twiedzi że to może być wina baterii a nie telefonu - co o tym myślicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grigor Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 A czy używałeś do ładowania cały czas tego samego kabelka usb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwi1 Posted July 24, 2015 Author Share Posted July 24, 2015 A czy używałeś do ładowania cały czas tego samego kabelka usb? sprawdzałem na kilku kablach. Zachowuje się identycznie i w zasadzie najpewniej ładuje się wg punktu 4. Bateria trzyma około 2 dni więc się ładuje do pełna poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwi1 Posted July 28, 2015 Author Share Posted July 28, 2015 (edited) sprawdzałem na kilku kablach. Zachowuje się identycznie i w zasadzie najpewniej ładuje się wg punktu 4. Bateria trzyma około 2 dni więc się ładuje do pełna poprawnie. Witajcie ponownie. Sprawę odświerzam, bo zauważyłem artykuł co prawda dot MI4, ale kto wie - może Redmi też podrabiają http://miuipolska.pl/podrobka-mi4-jak-rozpoznac-podrobiony-telefon/ U mnie pudełko jest podobne do tego podrobionego z MI4 oraz po naciśnięciu POWER+Volume Down pojawia się taki robocik a nie logo MIU i się telefon zawiesza. Co do wewnętrznej strony to wygląda jak oryginalny. Pamięć też poprawnie rozpoznaje a najważniejsze jest MIU V6 Edited July 28, 2015 by iwi1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Pierwsze podstawowe pytanie czy robiłeś aktualizację MIUIPolska - jeśli się zainstalowała to masz telefon oryginalny. Tapnięte przez MiPad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 Witajcie ponownie. Sprawę odświerzam, bo zauważyłem artykuł co prawda dot MI4, ale kto wie - może Redmi też podrabiająhttp://miuipolska.pl/podrobka-mi4-jak-rozpoznac-podrobiony-telefon/ U mnie pudełko jest podobne do tego podrobionego z MI4 oraz po naciśnięciu POWER+Volume Down pojawia się taki robocik a nie logo MIU i się telefon zawiesza. Co do wewnętrznej strony to wygląda jak oryginalny. Pamięć też poprawnie rozpoznaje a najważniejsze jest MIU V6 No ale to prawidłowo przecież. W trybie fastboot jest robocik a nie żadne logo. I telefon się nie zawiesza w fastboot tylko nie można z niego wyjść inaczej jak przez Fastboot reboot lub długo Power. Wysłano z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwi1 Posted July 28, 2015 Author Share Posted July 28, 2015 Pierwsze podstawowe pytanie czy robiłeś aktualizację MIUIPolska - jeśli się zainstalowała to masz telefon oryginalny. Tapnięte przez MiPad Tak - robiłem aktualizację i poprawnie się zainstalowała. Natomiast nie działa jeszcze POWER + Volume Down. Pojawia się taki robocik jak na zdjęciu i nic się nie dzieje - czekałem ponad pół godziny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted July 28, 2015 Share Posted July 28, 2015 (edited) 1. To akurat dobrze że taki bo to jest Mitu ( ͡° ͜ʖ ͡°) 2. Power + volume up sprawdź bo wszedłeś w fastboot a nie w recovery ( ͡° ͜ʖ ͡°) Edited July 28, 2015 by Eru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts