7oneliness Posted April 12, 2022 Posted April 12, 2022 Hej, Po przywróceniu telefonu do ustawień fabrycznych mam problem z wibracjami. Rzadko kiedy korzystam z dźwięku w telefonie, więc głównie opieram się na wibracjach. Wcześniej przy połączeniu wibracja była stała - słyszalna i odczuwalna dla mnie, przez co miałam świadomość że ktoś dzwoni. Teraz po przywróceniu ustawień fabrycznych wibracja jest przerywana, są to bardzo króciutkie wibracje, delikatniejsze i zdecydowanie 'niesłyszalne' czy też 'odczuwalne'. Mam włączoną opcję "wibracje w trybie cichym" i z tego co zauważyłam w przypadku otrzymania smsa nie mam tego problemu, wibracja jest taka jak wcześniej. Jednakże gdy ktoś do mnie dzwoni to że tak powiem...wibracja jakby 'pierdzi' delikatnie przez co praktycznie w ogóle się jej nie odczuwa. Nie potrafię nigdzie znaleźć możliwości zmiany tego, dlatego zastanawiam się co może być nie tak. Czy ktoś ma podobny problem? Bądź może wie jak ten problem rozwiązać?
Netoper Posted April 12, 2022 Posted April 12, 2022 Wpisz w wyszukiwarce ustawień - wibra, powinno Ci wyświetlić kilka ustawień, zobacz czy w którymś z nich będzie .Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
7oneliness Posted April 12, 2022 Author Posted April 12, 2022 @Netoper sprawdziłam to. Wszędzie gdzie jest możliwość włączenia wibracji przy połączeniach mam ją włączoną. Jednakże nigdzie nie ma możliwości 'zmiany' wibracji. Jest opcja "siła wybracji i reakcji na dotyk" - jednakże tam jest tylko możliwość włączenia bądź wyłączenia wibracji przy dzwonku, bądź przy powiadomieniu, bądź przy dotyku. Nie ma możliwości ustawienia 'siły' bądź 'rodzaju'.
Netoper Posted April 12, 2022 Posted April 12, 2022 Przez ciekawość zerkłem jak to u mnie wygląda na indonezyjskim romie, no i u mnie też nie widzę możliwości zmiany trybu wibracji. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
@GUTEK@ Posted April 12, 2022 Posted April 12, 2022 A zmień dzwonek na jakiś niestandardowy. Nie wiem czy przypadkiem nie było tak, że te dzwonki xiaomi mają wibrację w rytm dzwonka i być może mimo wyciszenia wibracja nadal tak działa. 2 1
7oneliness Posted April 13, 2022 Author Posted April 13, 2022 @@GUTEK@ tak! To pomogło! Wybrałam za dźwięk dzwonka jeden z utworów co miałam na telefonie i nagle wibracja normalnie działa jak wcześniej. Dzięki wielkie! Dziwna sprawa, że przez dźwięk dzwonka zmieniła się również wibracja i nigdzie nie można było tego znaleźć....Problem rozwiązany <3
Kacper Skrzypek Posted April 13, 2022 Posted April 13, 2022 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Recommended Posts