abc00 Opublikowano 25 Marca 2022 Opublikowano 25 Marca 2022 ilość, ilość, ilość nowych modeli, a reszta nieważna. Przykre bardzo przy telefonie za 3 czy 4 tysiące. W przypadku 10 czy 11 już było wypaczenie, wielka premiera modelu na początku roku, a potem szybko wydane warianty z literkami, które zalewają rynek. Chcesz wziąć sobie telefon u operatora w zwykłym wariancie bez dopisków "T" / "X" / "i" - brak i pustka, za to wysyp tych "śmieciowych wariantów". Teraz poszli o krok dalej, wykładasz pieniądze na telefon, a im się nie chce wydawać oprogramowania, hmm zamiast iść do przodu, testować, poprawiać i rozwijać, jest spory regres i kpina z ludzi, którzy kupili tak zachwalany i promowany sprzęt. 1
stereo0 Opublikowano 25 Marca 2022 Opublikowano 25 Marca 2022 Jako wieloletni fan Xiaomi muszę to napisać, ale wydać teraz 4tys na Xiaomi 12 pro to trzeba być niespełna rozumu. Na Mi 11 nie ma prawie alternatywnych softów, a globalny eea pełen dziur co aktualizacje coś nie działa. Dałem za mojego w dniu europejskiej premiery jakieś 2600zl plus gratis oczyszczacz 3h więc nie tak źle, ale dać 4 tys za Xiaomi nie dam. W cenie 4 tys mamy na wyciągnięcie ręki różne modele iPhone, fajne Samsungi (też z wadami). Nie dbają w ogóle o to co wydają, za dużo tego jest. Jak jeszcze kilka lat temu bronilbym Xiaomi tak teraz jestem na nie. Niestety też snapdragon od dwóch generacji to piekarnik, ale to nie tylko bolączką Xiaomi. Oni chcą wydać samochód. Ja bym się bał, że w tym samochodzie po aktualizacji części osób nie będą działać hamulce a drugiej przyspieszenie. Te wersje rozwojowe chociaż sam już jakiś czas nie korzystam z xiaomieu to była jakaś alternatywa, która chociaż w pewnym sensie była sprawniejsze niż to co oficjalnie było wydawane. Przynajmniej miała więcej funkcji na wzór wersji chińskiej, a nie jak teraz zmiana miui to tylko zmiana numerku.
Rekomendowane odpowiedzi