Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Chciałbym aby ktoś mi odpowiedział na pewne pytania związane ze skórzaną opaską Mi Band:

1. Czy opaska ma standardowe trzymanie, tj. teleskopy, spotykane we większości zegarków. A konkretniej, czy jest możliwość wymiany samego paska(pomijając czy są oryginalne, czy też nie) ?!
2. Prosiłbym o podanie szerokości skórzanego paska Mi Band
3. Jak jest z mocowaniem samego 'sensora' Mi Banda w tej metalowej obudowie. Ryzyko zgubienia jest zminimalizowane maksymalnie, czy istnieje taka sama obawa, jak w przypadku  standardowej opaski ?

Z góry dzięki za odpowiedzi  :wink:

----edit----

Na pytanie nr 3 znam już odpowiedź. Jest skręcana w obudowę na śrubeczki, więc ryzyko zgubienia dużo, dużo mniejsze ;-)

Edytowane przez kulig007
Opublikowano

Jeśli chodzi o teleskopy to są, a przynajmniej tak to dla mnie wygląda.

IMG201507_waxnehe.jpg

Co do szerokości to ok 1,4-1,5 cm.

Jedyny minus opaski (chociaż dla mnie w sumie to plus), że potwornie się brudzi, z bardzo jasnego brązu po miesiącu zrobił się bardzo ciemny.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Czyli wygląda na to, że pasek można zmienić. Tak przynajmniej wnioskuję z tego zdjęcia. A to DUŻY plus dla mnie, bo szukam właśnie srebrnej obudowy, ale już z czarnym paskiem. Więc samemu sobie wymienię.

@szakal88, opaskę kupiłeś na XFS, czy u kogoś innego?!

Bo na Allegro też jest taka opaska, ale obudowa nie jest metalowa, a z jakiegoś plastiku :-/

Mi2s / sMIUI

Edytowane przez kulig007
Opublikowano (edytowane)

Jeśli chodzi o teleskopy to są, a przynajmniej tak to dla mnie wygląda.

IMG201507_waxnehe.jpg

Co do szerokości to ok 1,4-1,5 cm.

Jedyny minus opaski (chociaż dla mnie w sumie to plus), że potwornie się brudzi, z bardzo jasnego brązu po miesiącu zrobił się bardzo ciemny.

Mam taką samą i skóra od spodu jest nadal żółta, jestem zadowolony. Może pracujesz w kopalni? Szerokość paska to 14 mm.

Edytowane przez jupi49
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli to jest prawdziwa skóra, warto dbać o taki pasek,bo wygląda trochę bardziej formalnie i poważniej :-) . Dlatego jak zdecyduje się na Mi Band, to tylko z takim paskiem.

Brud można lekko zmyć mydłem glicerynowym, ale taki namoczony pasek trzeba suszyć(nie na słońcu) najlepiej 1-2 dni, żeby skóry nie wywinęło jak makaron świderki.

Potem dobrze będzie go czymś nstłuścić, są specjalne woski /olejki do skóry.

Tylko ten sposób tyczy się prawdziwej skóry. Bo tak kiedyś swoje paski od zegarka czyściłem.

Mi2s / sMIUI

Edytowane przez kulig007
Opublikowano

Mam taką samą i skóra od spodu jest nadal żółta, jestem zadowolony. Może pracujesz w kopalni? Szerokość paska to 14 mm.

Jeśli robi w kopalni i jest to kopalnia metanowa, to na pewno ma zakaz zjeżdżania z urządzeniami elektronicznymi :)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...