kulig007 Opublikowano 2 Lipca 2015 Opublikowano 2 Lipca 2015 (edytowane) Witam. Chciałbym aby ktoś mi odpowiedział na pewne pytania związane ze skórzaną opaską Mi Band: 1. Czy opaska ma standardowe trzymanie, tj. teleskopy, spotykane we większości zegarków. A konkretniej, czy jest możliwość wymiany samego paska(pomijając czy są oryginalne, czy też nie) ?! 2. Prosiłbym o podanie szerokości skórzanego paska Mi Band 3. Jak jest z mocowaniem samego 'sensora' Mi Banda w tej metalowej obudowie. Ryzyko zgubienia jest zminimalizowane maksymalnie, czy istnieje taka sama obawa, jak w przypadku standardowej opaski ? Z góry dzięki za odpowiedzi ----edit---- Na pytanie nr 3 znam już odpowiedź. Jest skręcana w obudowę na śrubeczki, więc ryzyko zgubienia dużo, dużo mniejsze Edytowane 2 Lipca 2015 przez kulig007
szakal88 Opublikowano 3 Lipca 2015 Opublikowano 3 Lipca 2015 Jeśli chodzi o teleskopy to są, a przynajmniej tak to dla mnie wygląda. Co do szerokości to ok 1,4-1,5 cm. Jedyny minus opaski (chociaż dla mnie w sumie to plus), że potwornie się brudzi, z bardzo jasnego brązu po miesiącu zrobił się bardzo ciemny. 1
kulig007 Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) Czyli wygląda na to, że pasek można zmienić. Tak przynajmniej wnioskuję z tego zdjęcia. A to DUŻY plus dla mnie, bo szukam właśnie srebrnej obudowy, ale już z czarnym paskiem. Więc samemu sobie wymienię. @szakal88, opaskę kupiłeś na XFS, czy u kogoś innego?! Bo na Allegro też jest taka opaska, ale obudowa nie jest metalowa, a z jakiegoś plastiku :-/ Mi2s / sMIUI Edytowane 3 Lipca 2015 przez kulig007
jupi49 Opublikowano 3 Lipca 2015 Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) Jeśli chodzi o teleskopy to są, a przynajmniej tak to dla mnie wygląda. Co do szerokości to ok 1,4-1,5 cm. Jedyny minus opaski (chociaż dla mnie w sumie to plus), że potwornie się brudzi, z bardzo jasnego brązu po miesiącu zrobił się bardzo ciemny. Mam taką samą i skóra od spodu jest nadal żółta, jestem zadowolony. Może pracujesz w kopalni? Szerokość paska to 14 mm. Edytowane 3 Lipca 2015 przez jupi49
ZduneX25 Opublikowano 3 Lipca 2015 Opublikowano 3 Lipca 2015 Może ktoś ma pomysł jak ten pasek doczyścić?
kulig007 Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Opublikowano 3 Lipca 2015 (edytowane) Jeżeli to jest prawdziwa skóra, warto dbać o taki pasek,bo wygląda trochę bardziej formalnie i poważniej . Dlatego jak zdecyduje się na Mi Band, to tylko z takim paskiem. Brud można lekko zmyć mydłem glicerynowym, ale taki namoczony pasek trzeba suszyć(nie na słońcu) najlepiej 1-2 dni, żeby skóry nie wywinęło jak makaron świderki. Potem dobrze będzie go czymś nstłuścić, są specjalne woski /olejki do skóry. Tylko ten sposób tyczy się prawdziwej skóry. Bo tak kiedyś swoje paski od zegarka czyściłem. Mi2s / sMIUI Edytowane 3 Lipca 2015 przez kulig007
kanapa Opublikowano 3 Lipca 2015 Opublikowano 3 Lipca 2015 Tanie podróbki są ze skóry mielonej a obudowa z tworzywa. Oryginał - obudowa metalowa a pasek skóra naturalna.
osekltd Opublikowano 3 Lipca 2015 Opublikowano 3 Lipca 2015 Do czyszczenia paska polecam chusteczki do skórzanej tapicerki samochodowej. Wysłane z mojego D6503
spaceman Opublikowano 3 Lipca 2015 Opublikowano 3 Lipca 2015 Widzieliście sam może gdzieś dostępny sam metalowy element osadzający mi banda. Chciałbym sam dobrać pasek..
Ralph Opublikowano 4 Lipca 2015 Opublikowano 4 Lipca 2015 Mam taką samą i skóra od spodu jest nadal żółta, jestem zadowolony. Może pracujesz w kopalni? Szerokość paska to 14 mm. Jeśli robi w kopalni i jest to kopalnia metanowa, to na pewno ma zakaz zjeżdżania z urządzeniami elektronicznymi
Rekomendowane odpowiedzi