jinx_20 Posted December 19, 2021 Share Posted December 19, 2021 Część, mam Redmi note 9 pro, wersja EU, kupiony bez abonamentu w autoryzowanym sklepie. Obecnie mam na nim Androida 10, MIUI Global 12.0.4 / QJZEUXM. Poprawki bezpieczenstwa z 03.2021 :/ i brak dostępnych OTA 😕 Na https://c.mi.com/oc/miuidownload/detail?device=1900378 dostępna jest 12.5.4, ale przy próbie instalacji recovery dostaje, że "nie można flashowac tego stabilnego ROM". Można go w jakiś prosty sposób zaktualizować do nowszej wersji? Ma ktoś podobny problem? Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rower górski Posted December 21, 2021 Share Posted December 21, 2021 Tak, ustaw region na Szwajcarię i zaczekaj chwilę. Sam się zaktualizuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jinx_20 Posted December 23, 2021 Author Share Posted December 23, 2021 Bez zmian. Może ktoś potwierdzić jaka jest najnowsza oficjalna wersja na Europę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vuodi Posted December 23, 2021 Share Posted December 23, 2021 Zmieniłeś region na Szwajcarię i dałeś wyszukaj aktualizacje? Zostaje Ci ściągnąć .ZIP z systemem na telefon i ręcznie wybrać aktualizację z pliku. Sam ostatnio aktualizacje do 12.5.6 tak robiłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rower górski Posted December 24, 2021 Share Posted December 24, 2021 Nie wiedzieć dlaczego, ale od jakiegoś czasu w regionie Polska nie aktualizują się RN9pro. Z innymi telefonami tego producenta też są pewne problemy z aktualizacjami u nas. Najlepiej ustawić Szwajcarię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jinx_20 Posted December 24, 2021 Author Share Posted December 24, 2021 Tak, mam ustawiony region na Szwajcarię i po kliknięciu na "check for updates" dostaję komunikat "no update available" (mam ustawiony język ang.). Przy próbie ręcznej aktualizacji dostaję "Can't verify update. Can't flash this stable ROM" Próbowałem kilka różnych, np. ten: miui_JOYEUSEEEAGlobal_V12.5.4.0.RJZEUXM_9a0a5fa02b_11.0.zip Telefon kupiony w Play bez abonamentu 2 tygodnie temu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 24, 2021 Share Posted December 24, 2021 Ponoć nie można przez systemowy updater na razie przejść z 10 na 11, bo niby mają problem z WhatsAppem/Czyszczeniem WhatsAppa w Panelu sterowania/kij wie czym. W każdym razie z czymś tego typu. Chyba jedyną opcją, żeby przejść, jest wgranie softu przez MiFlash. Ale wymaga to odblokowania (przynajmniej na czas trwania całego procesu) bootloadera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jinx_20 Posted December 24, 2021 Author Share Posted December 24, 2021 Czyli dobrze rozumiem, że dla EEA póki co oficjalnie przez OTA Android 11 jeszcze nie poszedł i to nie jest problem z moim tel. tylko globalny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 24, 2021 Share Posted December 24, 2021 OTA weszło już dawno, tyle że jeśli nie zaktualizowałeś wcześniej to teraz przez systemowy aktualizator tego na razie nie zrobisz, bo to zablokowali. Jedynie przez MiFlash, o ile odblokujesz bootloader. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jinx_20 Posted December 25, 2021 Author Share Posted December 25, 2021 (edited) Nie mogłem bo dopiero co kupiłem telefon Twoim zdaniem, włącza to na powrót czy od razu można odpuścić i brać się na MiFlash? Dodam, że ten telefon cały czas jest w sprzedaży w oficjalnym sklepie Mi Polska, a Xiaomi obiecuje poprawki bezpieczenstwa co 3 miesiące i wsparcie do 2023. Edited December 25, 2021 by jinx_20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vuodi Posted December 25, 2021 Share Posted December 25, 2021 I tak musisz czekać tydzień na odblokowanie więc zacznij odliczanie. Jeśli nie zmieni się nic z aktualizacją to wtedy odpalisz MiFlash'a i heja z tematem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jinx_20 Posted December 25, 2021 Author Share Posted December 25, 2021 Tydzień trzeba czekać na odblokowanie bootloadera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 25, 2021 Share Posted December 25, 2021 Tak, 168 godzin oczekiwania.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jinx_20 Posted January 12, 2022 Author Share Posted January 12, 2022 On 12/24/2021 at 9:55 PM, Kacper Skrzypek said: Ponoć nie można przez systemowy updater na razie przejść z 10 na 11, bo niby mają problem z WhatsAppem/Czyszczeniem WhatsAppa w Panelu sterowania/kij wie czym. W każdym razie z czymś tego typu. Wiesz może czy Xiaomi planuje w ogóle ten problem rozwiązać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 12, 2022 Share Posted January 12, 2022 Nie mam pojęcia. Możesz ewentualnie odblokować bootloader i wgrać przez MiFlash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jinx_20 Posted January 22, 2022 Author Share Posted January 22, 2022 On 1/12/2022 at 5:51 PM, Kacper Skrzypek said: Nie mam pojęcia. Możesz ewentualnie odblokować bootloader i wgrać przez MiFlash. Uprzejmie donoszę, że upgrade się pojawił i wszystko poszło bez grzebaniny MiFlashem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 22, 2022 Share Posted January 22, 2022 Każdy update możesz wgrać bez używania MiFlash. Program ten służy do zmiany ROMu a nie do jego aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts