Skocz do zawartości

Xiaomi Mi 9 Lite / Mi CC 9 - MIUI 12 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 12.5.5.0.RFCCNXM - Android 11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi Mi 9 Lite / Mi CC 9 (nazwa kodowa: pyxis).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_MI9LiteMICC9_V12.5.5.0.RFCCNXM_v12-11.zip/download

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

W stosunku do poprzednika, jakoś nie widzę dużych zmian... Aktualizacja, magisk bez problemów.

Większe "lagi" przy ikonach górnej belki (Dane mogilne, Wi-fi) - powiadomienia i centrum funkcji.

Przy połączeniu z bluetooth nie wygasza ekranu podczas trwania rozmowy.

Ale jest też pozytyw, można zmienić domyślny dzwonek :-) i zmiana działa.

Edytowane przez ZForum
Opublikowano

Witam, które TWRP aby zaktualizować z androida „9” MIUI by xiaomi.eu 11.3.3.0 PFCCNXM do najnowszej???

Bo w linku jest z 5 sztuk, jakoś konkretnie nie podpisane pod jaką są wersję itp... a nie chciałbym uceglić:)

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam!

Posiadam Mi 9 Lite odblokowany i z TWRP. Postanowiłem wgrać oprogramowanie xiaomi.eu_multi_MI9LiteMICC9_V12.5.5.0.RFCCNXM_v12-11.zip przez TWRP i mi się to udało (częściowo). Instalacja przebiegła do czasu wyświetlenia okienka "This device locked" z wgraniem "Open wi-fi settings" i "Activate the device" prawidłowo, wi-fi wyświetla moją sieć i mogę się do niej zalogować natomiast dalej nie mam sieci i nie mogę wpisać hasła do konta Xiaomi. Zmieniałem na inne wersje rom xiaomi i ciągle nie mam internetu w telefonie. Router jest w porządku bo obsługuje dwa telefony z internetem,  dwa telewizory, laptop itd. i internet tam jest nie ma tylko w tym Mi 9 Lite. 

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano

Wrzuć global ( za pomocą miflash) i zobacz jak na nim będzie, tylko pamiętaj żeby w miflash odznaczyć zablokowanie BLa

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wrzuciłem global za pomocą miflash na ustawieniach oryginalnych, gdyż nie wiem gdzie jest BLa.

Smartfon rozpoczął instalację. Wyświetliło się okno z otwartą kłódką "Urządzenie jest zablokowane". To urządzenie jest powiązane z istniejącym kontem Xiaomi. Ze względów bezpieczeństwa wprowadź hasło, aby zweryfikować to urządzenie.

I dalej są trzy opcje:

1. Aktywuj to urządzenie  

2. Otwórz ustawienia Wi-Fi

3.Kod odblokowujący: 4RVW .... .....

Nie wie gdzie ewentualnie wpisać ten kod odblokowujący i czy on odblokuje telefon?

Aktywować nie mogę bo nie mam sieci, wi-Fi działa. Telefon nie widzi kart sim.

Opublikowano

Aktywuj to urządzenie, trzeba wprowadzić hasło do konta Xiaomi do którego jest przypisany telefon, ale trzeba mieć dostęp do internetu.
Ewentualnie zalogować się przez przeglądarkę do konta Xiaomi i tam odpiąć telefon od konta. Z tym że chyba i tak potrzeby będzie dostęp telefonu do internetu żeby system "zobaczył" że telefon nie jest przypisany do konta.

Nie do końca rozumiem że możesz się zalogować do sieci ale że telefon nie ma sieci.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakoś sobie poradziłem. Wina leżała po stronie mojego telefonu, który nie wiem jakim cudem miał uszkodzoną partycję EFS odpowiedzialną z ten cały bałagan. Po jej przywróceniu z poprzedniej kopii zapasowej wszystko wróciło do normy. Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam