vipmatrix7 Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 (edited) Cześć. Piszę w sprawie problemu z baterią. Otóż telefon Redmi note 10S w ustawieniach baterii pokazuje że jest wybudzony. Jedynie kiedy niebieska linia wybudzenia znika to tryb ultra oszczędzania baterii. Poza tym nigdy. Kupiłem telefon z softem EEEa europejskim. Odblokowałem BL wygrałem global wybierając opcję czyszczenia wszystkiego i blokady BL i nadal to samo. Czysty soft jeszcze żadnej aplikacji zainstalowanej a mimo to zawsze wybudzony. Aa i jeszcze nigdy nie pokazuje się pasek wifi. Tak samo mam problem z tym że nie mogę skopiować własnych aplikacji przez opcję backupu dostępna w ustawieniach. Pokazuje "nieobsługiwane". Jak to ugryźć? O co może chodzić. Edited November 7, 2021 by vipmatrix7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 @vipmatrix7 brak paska Wi-Fi w tym miejscu to norma w wielu modelach. Ciągłe wybudzenie, z reguły przypadłość wersji romu. Nowsza może to naprawić. Lokalna kopia może nie obsługiwać niektórych aplikacji. Jej przydatność jest dla mnie bardzo wątpliwa. Masz najnowszy rom V12.5.13.0.RKLMIXM ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vipmatrix7 Posted November 7, 2021 Author Share Posted November 7, 2021 Mam dokładnie ten najnowszy rom. Na europejskim najnowszym było tak samo wszystko. Kopia nie obsługuje ani jednej aplikacji. Na Redmi note 8 każda jedna była kopiowana. Przez to wybudzenie bateria szybko schodzi podczas nieużywania. Gdybym nie wgrywał nowego przez miflash to pomyslalbym że jakieś śmieci zostały ale chyba nie ma takiej opcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 7, 2021 Share Posted November 7, 2021 W moim telefonie w ciągu 2 lat miałem dwa romy (chyba na 6 aktualizacji) na których tel był ciągłe wybudzony. Jedyne co to naprawiało to nowsza aktualizacja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrucha Posted November 8, 2021 Share Posted November 8, 2021 Cos nie halo.Ja mam tak.Może spróbuj wlaczyc oszczedzanie baterii (ikonka poziomej baterii) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vipmatrix7 Posted November 9, 2021 Author Share Posted November 9, 2021 Oszczędzanie czy nie, wybudzony nie powinien być. Jaki rom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 9, 2021 Share Posted November 9, 2021 Nie powinien. Oszczędzanie to nie rozwiązanie. Równie dobrze można by go wyłączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adalis Posted December 16, 2021 Share Posted December 16, 2021 Dnia 9.11.2021 o 20:51, vipmatrix7 napisał: Oszczędzanie czy nie, wybudzony nie powinien być. Jaki rom? Witam, udało ci się coś wymyśleć ? U mnie ta sama sytuacja, ten sam model telefonu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adalis Posted December 25, 2021 Share Posted December 25, 2021 Więc jak już pisałem w innym temacie, wyłączenie automatycznego poziomu jasności rozwiązało mój problem. Telefon przechodzi w stan deep sleep. 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adalis Posted December 26, 2021 Share Posted December 26, 2021 Dołączę zrzuty ekranu po wyłączeniu automatycznego poziomu jasności. Wcześniej była linia ciągła "wybudzenia" i w ogóle nie przechodził w deep sleep. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts