rekawek Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Nie korzystam i nie będę z tych aplikacji dlatego zdecydowałem się na usuniecie ich całkowicie z systemu. Wiem a raczej gdzieś czytałem że po każdym restarcie aplikacje wracają i trzeba aplikacje usunąć dwuetapowo,usunąć fizycznie apki i usunąć je w jakimś zapisie. Te aplikacje są w procesach aktywne,w moim przypadku bezsensownie obciążają telefon.Jak je usunąć?
Numb Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Nie usuniesz ich i nie mają prawa być aktywne jeśli nie są w autostarcie. Możesz je co najwyżej zamrozić. Ewentualnie grzebać w /system, ale wtedy pomocy nie świadczymy.
rekawek Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Nie rozumiem tego,naprawdę! zmieńcie może nazwę forum na "Forum tłumaczy miui" albo co,bo to wygląda dziwnie.Działy na temat modyfikacji systemowych,kontrowersyjne moduły Xposed,alternatywne systemy,a pomocy się nie otrzyma bo nie świadczycie.Mogę zainstalować miui gdzie root jest dostępny "z urzędu" a nie mogę pogrzebać w systemie? Przecież znajomośc lokalizacji takiego pliku nie jest równoznaczna z braniem na siebie odpowiedzialności za np.uceglony telefon.Ja jestem świadom że muszę ingerować w system,biorę to na klatę.Nikomu nie zarzucę niekompetencji,potrzebuję informacji która nie jest ogólnie dostępna co nie znaczy że nikt jej nie zna. Edytowane 23 Czerwca 2015 przez rekawek
fredek Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 @rekawek: /data/miui/app/noncustomized/
rekawek Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) @rekawek: /data/miui/app/noncustomized/ browser,miband,transfer,xiaomiauthenticator i remotecontroller.Nic innego nie mam tam.Napewno ta ścieżka? Edytowane 23 Czerwca 2015 przez rekawek
fredek Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 browser,miband,transfer,xiaomiauthenticator i controller.Nic innego nie mam tam.Napewno ta ścieżka? Usuń MiBand (to jest mifit) i XMRemoteController (to jest ten nadajnik podczerwieni), odinstaluj apki i nie wróci do następnej aktualizacji rom-u. 1
rekawek Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2015 dzięki,dzieki,dzieki hehe mogłem po samych ikonkach poznać,ale nie poznałem
ZduneX25 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi