Fidjashpl Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Mam taki dziwny problem,gdy podłączę tel do ładowarki (zamiennik od xfs) to zaświeca sie dioda ładowania i po kilku sekundach gaśnie.ikonka ładowania jest widoczna na pasku ale telefon sie nie ładuje. Dodam jeszcze że początku myślałem źe to wina kabla lecz przez powerbanka normalnie ładuje. Edytowane 19 Czerwca 2015 przez Fidjashpl 1
Acid Opublikowano 19 Czerwca 2015 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Nie masz oryginalnej? Xiaomi daje dużą ładowarkę 2A choć nie wiem jeszcze czy jest ona z quick charge. Wysłane z MI Note Pro
Fidjashpl Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Mam tylko tą z xfs (nie miałem nigdy telefonu mi) i tej chciałem używać ale dzieje się tak jak pisałem wyżej. Specyfikacja(bo zdj nie mogę wkleić) Adapter power Model:a70-502000 Input:100-240v~50/60hz 0.5A max. Output:5v…2.0A Made in china AKTUALIZACJA:Nie mam pomysłu jak sformułować pytanie do xfs i czy wgl jest sens.ładowarka chyba nie ma tego quick charge. Edytowane 19 Czerwca 2015 przez Fidjashpl
Fidjashpl Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2015 (edytowane) Odkryłem że ładowarka raz na kilkanaśnie/kilkadziesiąt prób załapie i ładuje tel. Może to wina softu? To nie jestem w stanie określić gdyż narazie miałem tylko 2 wersje i na obu to samo. Edytowane 20 Czerwca 2015 przez Fidjashpl
m4ci3k_sz Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Myślę że to wina ładowarki. Możesz kupić ładowarkę nillkin 2a i będzie okej, jeśli XFS nie zrobią nic z tą.
Marian_K Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Jeżeli przez kabel od ładowarki podłączasz powerbank i ładowanie działa poprawnie, to ewidentnie problem leży po stronie ładowarki. Ja dodam tylko że mam taką samą i działa poprawnie.
Fidjashpl Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) Odpisali ,,you can try the reclamation process.,, i żeby im do brna wysłać..O dziwo ta ładowarka powerbanka ładuje bez problemu tylko z tel ma problem(więc myślę że reklamacji i tak mi nie uznają).@Acid co o tym myślisz?. Na razie tel ładuje starą ładowarką z htc hd2 (szkoda że 1 A) i myślę żeby kupić to klik myślicie że orginał? Lub jeszcze to klik2 Edytowane 23 Czerwca 2015 przez Fidjashpl
Fidjashpl Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2015 (edytowane) Dzisiaj przyszła do mnie ładowarka klik i na niej się tel ładuje normalnie Ładowarka oryginalna, sprawdzone tutaj: /kliknij aby sprawdzić. Szkoda tylko że xfs nie wysłał mi 2, tylko chcieli na reklamacje dawać ;/ (drożej by wyszło wysłać na gwarancje) Problem rozwiązany, informacja podana dla potomnych. Pozdrawiam. Edytowane 29 Czerwca 2015 przez Fidjashpl
ZduneX25 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi