amaroczek Posted August 28, 2021 Share Posted August 28, 2021 (edited) Witam! Jestem posiadaczem Xiaomi Mi 11i 5G od kilku dni i niestety nie mogę wyłączyć (jeśli w ogóle to możliwe) opcji wyłączania ekranu gdy odbieram polaczenie. Jest to bardzo irytujące, ponieważ nie działa również przycisk z prawej strony żeby odblokować ekran podczas rozmowy. Tez tak macie? Edited August 28, 2021 by amaroczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted August 30, 2021 Share Posted August 30, 2021 Telefon gaśnie od razu po odebraniu czy dopiero obok twarzy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
amaroczek Posted August 30, 2021 Author Share Posted August 30, 2021 Od razu po odebraniu. Co ciekawe dzieje się tak tylko w pozycji pionowej (nieważne czy przy twarzy czy z dalszej odległości). Gdy jest położony płasko to ekran jest dostępny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted August 31, 2021 Share Posted August 31, 2021 Może używasz szkła, które nachodzi na czujnik? Trochę tak to brzmi, ale wtedy w sumie pion czy poziom nie miałoby znaczenia. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
amaroczek Posted September 7, 2021 Author Share Posted September 7, 2021 Nie uzywam szkla, o dziwo znalazlem podobne problemy na youtube i anglojezycznych stronach. Obecnie brak rozwiazania na to niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 8, 2021 Share Posted September 8, 2021 A może spróbować skalibrować żyroskop w opcjach serwisowych (?)Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiggawear01 Posted September 9, 2021 Share Posted September 9, 2021 Też zauważyłem podobny problem, podczas rozmowy (po odebraniu połączeniu) ekran robi się ciemny i jest problem żeby go odblokować, w innych modelach, smartfonach wystarczyło oderwać słuchawkę od twarzy i od razu włączał się wyświetlacz, a tu nic Chyba rozwiązałem problem, w ustawieniach zaznacz sobie "podnieś aby wybudzić" Link to comment Share on other sites More sharing options...
ender75 Posted September 16, 2021 Share Posted September 16, 2021 mam to samo w poco f3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
amaroczek Posted September 19, 2021 Author Share Posted September 19, 2021 W dniu 8.09.2021 o 06:36, Netoper napisał: A może spróbować skalibrować żyroskop w opcjach serwisowych (?) Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Wiesz moze jak mozna dojsc do tej kalibracji? W dniu 9.09.2021 o 07:43, jiggawear01 napisał: Też zauważyłem podobny problem, podczas rozmowy (po odebraniu połączeniu) ekran robi się ciemny i jest problem żeby go odblokować, w innych modelach, smartfonach wystarczyło oderwać słuchawkę od twarzy i od razu włączał się wyświetlacz, a tu nic Chyba rozwiązałem problem, w ustawieniach zaznacz sobie "podnieś aby wybudzić" Niestety ta opcja nie zawsze dziala, z tego co wyczytalem jest to ogolny problem ktory ma byc rozwiazany w najnowszej (oby) aktualizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted September 19, 2021 Share Posted September 19, 2021 (edited) 12 minut temu, amaroczek napisał: Wiesz moze jak mozna dojsc do tej kalibracji? Ustawienia/ o telefonie/ wszystkie parametry/ klikaj w "wersja jądra". Nie ma tam kalibracji. Możesz sprawdzić czy działa prawidłowo. Edited September 19, 2021 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 19, 2021 Share Posted September 19, 2021 28 pozycjahttps://miuipolska.pl/jak-wykonac-diagnostyke-miui/Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts