Skocz do zawartości

ROM EU a INDONEZJA w telefonie redmi 9 note jakie różnice .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry . Jestem na końcowym etapie zamontowania w swoim telefonie (j.w) ROM  INDONEZJA a posiadam Global EU 12.0.10.  O tym że w IN można nagrywać rozmowy to wiem i na tym mi zależy . Czy są jakieś istotne zmiany między tymi programami . Mam jeszcze jeden problem z EU po każdej aktualizacji blokuje mi dzwonki na e-mail , na których mi zależy . Pozdrawiam .

Opublikowano

Mam rozumieć że nie będę miał dostępu do google np. e-mail ; dysk ; zdjęcia ; wyszukiwarka ? :( Pobieranie apek nie będzie możliwe w sklepie play , jeśli już to można je zamontować w telefonie i normalne używać . Bo jeśli tak , to możliwość nagrywania nie jest tego warte .

Opublikowano

Witam zainstaluj rom Taiwan mi na Indonezji nie działało nfc. Z pół roku już mam Taiwan i jest ok. Tylko po ostatniej aktualizacji przestało działać szybkie ładowanie. Liczę że to naprawią w kolejnej aktualizacji

Opublikowano

Dzięki bardzo . Jeszcze zostało mi 100 godz. muszę trochę poczekać .

Chcę wgrać taki      miui_MERLINIDGlobal_V12.5.1.0.RJOIDXM_5471dfa4fa_11.0

Opublikowano

wujek21 . Tak na wszelki wypadek ściągam też Taiwan . miui_MERLINTWGlobal_V12.5.1.0.RJOTWXM_e1a1ecdbda_11.0.zip . 

Opublikowano

Tak oczywiście dam znać . Zostało mi jeszcze 50 godz. do odblokowania.☺️

Hymmmmm . Mam problem telefon pokazuje że jest odblokowany ale żąda hasła żeby przepuścić mnie dalej . Może teraz mam wgrać ROM ???

4 godziny temu, ryszard9922 napisał:

Hymmmmm . Mam problem telefon pokazuje że jest odblokowany ale żąda hasła żeby przepuścić mnie dalej . Może teraz mam wgrać ROM ???

IMG_20210901_091249.jpg

4 godziny temu, ryszard9922 napisał:

IMG_20210901_091249.jpg

IMG_20210901_091310.jpg

I gdzie mam szukać hasła

Opublikowano

Dziękuję . To było takie proste . Ale dla kogoś kto robi to pierwszy raz nie tak bardzo oczywiste . Raz jeszcze dziękuję ... zadziałało !!!

Niestety nie udaje mi się wgrać ROM pokazuje ERROR . A dalej nie wiem bo nie doczytałem , nie znalazłem informacji . Będę szukał dalej . Może masz link jak to dalej zrobić . XiaoMi\XiaoMiFlash Tym programem próbowałem wgrać i nic z tego .

Opublikowano

No tak a ja mam go na D czyli musi być na tym samym co program . Dzięki .

No niestety dalej error . Wszystko jest na C .<<nie można znaleźć piliku lock bat>>

Opublikowano
50 minut temu, ryszard9922 napisał:

No niestety dalej error . Wszystko jest na C .<<nie można znaleźć piliku lock bat>>

Ściągnołeś rom recovery, a powinieneś fastboot z rozszerzeniem .tgz dlatego nie możesz zainstalować. Taki rom trzeba rozpakować dwukrotnie, najpierw dostaniesz plik .tar a po drugim rozpakuje się i tam będa pliki których teraz nie może znaleźć.

Opublikowano

Dzięki bardzo . Niestety frycowe muszę zapłacić , ale za to będę długo pamiętał

3 godziny temu, wujek21 napisał:

Cześć . Te apki po wypakowaniu wyglądają jakby miały być wgrane aplikacją ODIN a nie XiaoMiFlash ??? Co z tym , wgrywałem programem ODIN i te pliki tak właśnie wyglądały

Opublikowano

Masz obszerny poradnik na forum i na stornie, nie kombinuj, bo zaraz będziesz miał cegłę zamiast telefonu.

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
7 minut temu, ZduneX25 napisał:

Masz obszerny poradnik na forum i na stornie, nie kombinuj, bo zaraz będziesz miał cegłę zamiast telefonu.

Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka

Chciałem wgrać w/g poradnika na forum i pobrałem programy potrzebne do odblokowania . Odblokowałem , wgrywałem program i teraz pojawił się błąd i nie mogę odpalić telefonu . 

IMG_20210901_160255.jpg

Opublikowano
10 minut temu, ZduneX25 napisał:

No proste, bo nie może być żadnej spacji w ścieżce do romu, a masz ich minimum dwie.

No tak ale jak nacisnę SELECT i wybiorę folder w którym są pliki to tak się zapisuje i co usunąć je chodzi ci o te kreski   _ 

Opublikowano
1 minutę temu, Acid napisał:

Spacja. Pusta przestrzeń między znakami.

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

Usunąłem tą pustą przestrzeń między znakami i dalej jest tak samo  ......nie można odnaleźć części ścieżki ......

Opublikowano
18 minut temu, ryszard9922 napisał:

Usunąłem tą pustą przestrzeń między znakami i dalej jest tak samo  ......nie można odnaleźć części ścieżki ......

Jak usunąłeś? Edytując na pasku adresu?

Rozpakowany rom powinien być w katalogu głównym dysku, nie na pulpicie. Cały czas masz komunikat o tym że coś jest źle ze ścieżką dostępu.

Opublikowano
3 godziny temu, FromWP napisał:

Jak usunąłeś? Edytując na pasku adresu?

Rozpakowany rom powinien być w katalogu głównym dysku, nie na pulpicie. Cały czas masz komunikat o tym że coś jest źle ze ścieżką dostępu.

Wielkie dzięki poszło .

W dniu 29.08.2021 o 16:46, wujek21 napisał:

Daj później znać czy na Indonezji wszystko działa jak należy

Jak na razie apki które miałem zamontowane : whatsApp ; skype ; messenger , działają , resztę sprawdzę później a najważniejsze że jest nagrywanie i działa

Połączyłem posty. Nie pisz jednego po drugim w tak krótkim odstępie czasu /Kacper Skrzypek

Opublikowano
4 minuty temu, wujek21 napisał:

Sprawdź nfc czy działa google pay czy możesz dodać karte

google play działa . Karta SD działa

Przed chwilą, ryszard9922 napisał:

zaraz co to nfc 

8 minut temu, ryszard9922 napisał:

zaraz co to nfc 

chodzi ci może o płatności telefonem , no ja tak nigdy nie płaciłem

Opublikowano
26 minut temu, wujek21 napisał:

Sprawdź nfc czy działa google pay czy możesz dodać karte

On chyba Tajwan wgrał, nie Indonezję (przynajmniej na zrzucie ma TW).

Opublikowano
1 godzinę temu, FromWP napisał:

On chyba Tajwan wgrał, nie Indonezję (przynajmniej na zrzucie ma TW).

merlin_id_global_images_V12.0.6.0.QJOIDXM_20210514.0000.00_10.0_global na pewno ten a zrzut może był TW bo próbowałem na różne sposoby a okazało się że plik nie może być na pulpicie tylko na C/ . WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA WSZYSTKICH KTÓRZY POMOGLI ☺️

1 godzinę temu, wujek21 napisał:

Na Taiwanie właśnie mi wszystko działa na Indonezji były problemy

merlin_id_global_images_V12.0.6.0.QJOIDXM_20210514.0000.00_10.0_global TAKI wgrałem i działa 

1 godzinę temu, wujek21 napisał:

Na Taiwanie właśnie mi wszystko działa na Indonezji były problemy

merlin_id_global_images_V12.0.6.0.QJOIDXM_20210514.0000.00_10.0_global taki wgrałem i działa

Opublikowano

Z ciekawości sprawdziłem rom Indonezja nadal nie można korzystać z google Pay wyświetla się komunikat o zrootowanym lub zmodyfikowanym telefonie. Wracam na Taiwan rom