Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, 

Brak w hulajnodze 1s funkcji - tempomat. 

Z tego co się naszukałem, to może to być wina najnowszego softu, a moja hulajnoga ma aktualne oprogramowanie (screeny poniżej) 

Czy jest inna możliwość niż wgranie innego, zaniżonego softu, który posiada funkcję tempomat? 

Pytam, bo mam gwarancję, a nie chce hulajnogi modyfikować, żeby ją stracić. 

Screenshot_20210818_114458_com.xiaomi.smarthome_edit_104665958355900.jpg

Screenshot_20210818_114447_com.xiaomi.smarthome_edit_104678529144440.jpg

Screenshot_20210818_114432_com.xiaomi.smarthome_edit_104687441248085.jpg

Edytowane przez aRo83r
Opublikowano

Cześć. U mnie jest podobnie. Świeżo kupiona Pro 2, była wgrana wersja oprogramowania 1.1.0_229_133_128. Tempomatu nie można uruchomić, bo go nie ma w aplikacji, nie daje się tego zrobić także poprzez m365 Tools, m365 Dashboard. Jak żyć? 🙃 Pozdrawiam

Opublikowano
58 minut temu, Battery_Saver napisał:

wgraj starsze DRV i będzie ok. W razie W zawsze z poziomu aplikacji od Xiaomi będziesz mógł zaktualizować do najnowszej wersji i wysłać do serwisu, jeśli będzie taka potrzeba

Czyli aktywacja w XiaoFlasher czy przez Xiaomi Tools nic nie da jeżeli nie wgra się starszego DRV?

Opublikowano

a co ma aktywacja pojazdu do tempomatu? :P No nic.

W nowszych wersjach DRV po prostu został wyłączony tempomat i tyle. Dlatego trzeba wrócić do starszej wersji.

Podobno w najnowszej aktualizacji Xiaomi odblokuje tempomat jak i pełną pojemność baterii ale to tylko podobno

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Netoper napisał:

A skąd serwis będzie wiedział jakie oprogramowanie było w momencie kupna?

Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka

Miałem wcześniej Ninebot es1 i chciałem go odblokować, ale pech chciał, że mi się coś wcześniej uszkodziło i nie mogłem go załączyć, dobrze, że nic nie grzebałem z softem, bo mógłby być z tego problem, a tak został przyjęty na serwis i reklamacja została pozytywnie rozpatrzona. 

Różnie z tym bywa. 

5 godzin temu, Netoper napisał:

Edytowane przez aRo83r
Opublikowano

W wersji drv228 oprogramowania dla kontrolera usunięto tempomat dla całej EU. Jakiś mądrala w unii uznał tempomat za niebezpieczny. Jedyne wyjście to obniżenie wersji (wgranie starszej). Tempomat jest obecny do wersji drv225 dla 1S i drv223 dla pro2. Pliki do wgrania za pomocą downg macie tutaj. Nie wpływa to na gwarancje. 

Opublikowano
14 godzin temu, Battery_Saver napisał:

a co ma aktywacja pojazdu do tempomatu? :P No nic.

NIe nie aktywacja urządzenia a myślałem że ta funkcja nadal jest tylko że w Mi Home jest wyłączona a poprzez XiaoFlash czy M365 Tools da się to obejść, widzę jednak z postów powyżej iż jest to wyłączone w samym firmware i takie kombinowanie jak myślałem w niczym nie pomoże. Dobrze że już dawno nie łączę się z Mi Home i nic nie aktualizowałem :P 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Tidnes napisał:

W wersji drv228 oprogramowania dla kontrolera usunięto tempomat dla całej EU. Jakiś mądrala w unii uznał tempomat za niebezpieczny. Jedyne wyjście to obniżenie wersji (wgranie starszej). Tempomat jest obecny do wersji drv225 dla 1S i drv223 dla pro2. Pliki do wgrania za pomocą downg macie tutaj. Nie wpływa to na gwarancje. 

Bardzo dziękuję za link i pomocne informacje. 

Aktualnie hulajnoga nie jest odblokowana i osiąga prędkość do 27 km/h, a raz coś dziwnego stało się z baterią, bo przy 3 kreskach, bardzo szybko się rozładowała (przejechane nawet nie 4 km) i zastanawiam się, co ważniejsze, czy tempomat, który podobno w najnowszej aktualizacji ma być dodany (info z internetu), czy próba modyfikacji, która wiąże za sobą zawsze jakąś niewiadomą i możliwość, że coś się uszkodzi lub pójdzie nie tak. 

Czas pokaże. 

Ale link na pewno się przyda. Dziękuję! 

Edytowane przez aRo83r