Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Kupiłem 2 takie kamerki (model MJSXJ06CM) do pracy. Po sparowaniu z aplikacją w telefonie - wszystko działało, po godzinie - dwóch pierwszy raz nie mogłem się połączyć. W aplikacji podpowiedź, żeby na 5 minut odłączyć kamerę od zasilania i ponownie włączyć, Zadziałało. Zrobiłem aktualizację (czerwona kropa w aplikacji). Po aktualizacji na pewno się połączyłem.

Jak wróciłem do domu już się połączyć nie mogłem (WIFI/LTE). Zdalnie zresetowałem router, ale też nie pomogło.

Już w pracy - nawet przez to samo WIFI połączyć się nie mogłem, trick z wyłączeniem na 5 minut również nie zadziałał. Zacząłem czytać i tak trafiłem tutaj.. firmware downgrade? na jaki? (prośba o link dla firmware dla tego właśnie urządzenia (MJSXJ06CM).

Kamery po podłączeniu zachowują się normalnie - żółta dioda, kalibracja, niebieska dioda..

Opublikowano
20 hours ago, rezmus said:

Do you have firmware  MJSXJ09CM  SN:29048/10293925? help me plis

@rezmus Do you have firmware  4.1.6_0310?

Opublikowano
23 godziny temu, rezmus napisał:

Dzięki za reakcję.

Kupione w polskim sklepie, automatycznie ustawiony był chyba region pl - nie wiem, ani nie wiem jak to teraz sprawdzić (próbując "coś zrobić region też zmieniłem)

Downgrade zacząć od najwyższej? (4.1.6)?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

@rezmus (przepraszam, że wywołuję)

Odpiąłem i zresetowałem jedną z kamer, mam żółtą diodę.. Na infolinii Xiaomi sprawdziłem, że niestety jest to dystrybucja włoska. Kontaktu ze sklepem nie ma, nie mają tej kamery nawet w ofercie, więc serwis gwarancyjny raczej odpada..

Czy mogę użyć któregoś z plików jakie podałeś kilka postów wcześniej? (włoska dystrybucja). Jeśli tak - którego?

Opublikowano
13 godzin temu, rezmus napisał:

Hmm. To na pewno import z Chin - chyba nigdzie indziej ich nie robią.. (ma "made in China"). Czy mogę poznać po czymś szczególnym? Czy po prostu spróbować wgrać?

Info o włoskiej dystrybucji dostałem na infolinii wsparcia technicznego Xiaomi (po podaniu numeru seryjnego).

Opublikowano

Niestety - pierwszy plik nie pomógł. Coś się pewnie zadziało, bo na karcie znalazłem inną niż pierwotna zawartość (katalog i plik *.bak)

spróbuje z drugim..

Zrzut ekranu 2021-12-14 163315.png

Opublikowano

jesli powstal taki katalog to znaczy, ze jakis firmware wystartowal. probowales po prostu zresetowac kamere przez reset pid/button? rusza sie, wydaje jakies dzwieki, tworzy hotspot (chuangmi-costam)?

Opublikowano

Update:
Właśnie skończyłem próby na wszystkich podanych plikach (także tych w poście z 22 lipca w tym wątku). Efekt niestety taki sam.

Dźwięków/ruchów nie stwierdziłem. Reset (przytrzymanie guzika w dziurce koło złącza USB) nic nie zmienia:( Sieci nie ma.

Jest słabo. Świeci na mnie tylko tą żółtą diodą, innych oznak życia - brak..

Opublikowano

jesli uboot zyje to zawsze powinna byc opcja przywrocenia firmware. jesli mozesz to oddaj na gwarancje tam gdzie kupiles. jesli nie to pewnie trzeba by polutowac uart i zobaczyc co tam sie dzieje.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

@rezmus i tried this firmware i have the same model and first 5 Serial No but did not work for me. This is the Details of my CCTV

On 7/24/2021 at 1:38 AM, rezmus said:

Thank you in advance

278802511_1417107702093266_3038304733741155372_n.jpg

277972259_1052171565678482_4693504871149101721_n.jpg

278241300_4991974007537382_6277908028705198664_n.jpg

Edytowane przez jawe