Skocz do zawartości
  • 0

Temperatura przedniego koła

Pytanie

Opublikowano

Czy po przejechaniu ok 12 km przy temperaturze 23C silnik może być gorący? Mam m365 pro z wgranym softem gonka 365. Zwiększona tylko prędkość. Gdy dotykam przednie kolo silnik jest dosyć gorący. Temperatury baterii i body ok 40C, ale silnik wyraźnie bardziej gorący.
Dodam, że akurat wrzuciłem opony 10 cali, a wcześniej na podstawowym sofcie, lub z "podkręconym" ale na oponach 8,5 cala nigdy nie dotykałem koła, więc nie wiem czy tak było i czy to normalne.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

to normalne, że silnik się grzeje. Zwłaszcza, przy zmodyfikowanym sofcie. Na oficjalnym również się grzeje, nie da się tego uniknąć. Martwiłbym się gdyby temperatury przekraczały 90 stopni. Wszystko poniżej można uznać za normę.

• 0
Opublikowano

A jest jakaś opcja żeby ogarnąć te temperatury? Moja hulajka po modzie wyświetla błąd 39 i traci moc gwałtownie. Silnik jest ciepły ale nie gorący i nie wiem co mogłbym zrobić żeby jeździła normalnie.

• 0
Opublikowano

Błąd 39 jest związany ze zbyt wysoką temperaturą baterii/kontrolera BMS (to o który czujnik chodzi trzeba by sprawdzić, bo są w sumie 3 czujniki - dwa na ogniwach oraz 1 na samym BMS, zależy to też od batrii jaką posiadasz, ale to niuanse). To, że przy tym błędzie pojazd traci moc, to bardzo dobrze, ponieważ oznacza to, że zabezpieczenie działa. Bez zabezpieczenia, w najlepszym wypadku miałbyś baterię do recyklingu. Co może być przyczyną tego błędu? Albo uszkodzona bateria (ogniwa, BMS) albo zbyt "duża" modyfikacja: niedostosowana do sztuki pojazdu jaki posiadasz, wagi ridera i/lub sposobu jazdy.