Skocz do zawartości
  • 0

m365 Pro2 przerywa napęd pod vmax Baterry saver ratuj :)

Pytanie

Opublikowano

witam Pany , mam problem z pro2 odcina zasilanie przy sporcie powyzej 30km?h , hulajka łapie bład 29 , wedłog listy błedów zamieszczonej przez kolege Batery Saver to bład mosfettów niski stan lub uszkodzenie bądz spalenie , jak to naprawić ? jak przez mosfety płynie prąd przez wszystkie naraz czy poszczegolnie w zaleznosci od zwiekszania A ? 

a moze dac jakieś mocniejsze ? 

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Sprawdź tranzystory... na YT znajdziesz jak to się robi

Popatrz również czy nie ma śladów przepalenia (brązowych, żółtych przebarwień) i na mosfet-ach i w ich okolicy (obie strony pcb)

Prąd nie płynie na raz przez wszystkie mosfet-y... płynie po kolei jak sobie STM32 "wymyśli" na podstawie informacji z czujników halla.

Coś mocniejszego to np. IRFB4110pbf.

Jak wymienisz to wszystkie na raz.

• Like 1
  • 0
Opublikowano

według mnie luty do poprawy i wzmocnienie ścieżek. Przy większym obciążeniu po prostu nie przechodzi większy prąd lub jest zimny/słaby lut i przerywa obwód. Wymiana tranzystorów również jest dobrym pomysłem, ale bez pogrubienia ścieżek to nie polecam, bo standardowe, które są na pcb się przepalą

• Like 1
  • 0
Opublikowano
Dnia 5.06.2021 o 12:03, Battery_Saver napisał:

według mnie luty do poprawy i wzmocnienie ścieżek. Przy większym obciążeniu po prostu nie przechodzi większy prąd lub jest zimny/słaby lut i przerywa obwód. Wymiana tranzystorów również jest dobrym pomysłem, ale bez pogrubienia ścieżek to nie polecam, bo standardowe, które są na pcb się przepalą

tez myslałem o zimnych lutach itp , na fabrycznym sofcie jest ok , wiec dałem Ampery z fabryki tyle ze sama predkosc odblokowana i smiga narazie , jak sie uwali to wtedy bedzie grzebane

dzieki za info chłopaki , Tidnes Tb tez , dzieki wam duzo rzeczy się naumiałem