Jump to content

Recommended Posts

Posted

Odkąd zainstalowałem MIUI v6, mój telefon prawie nie nadaje się do użytku. Totalny brak stabilności skłonił mnie do powrotu do v5. która jest w moim odczuciu też bardziej atrakcyjna wizualnie. Stąd moje pytanie - która wersja będzie najlepsza (mam wrażenie, że 50 nie była tak dobra jak któraś 4x) i skąd ją pobrać (obecnie na stronie wisi tylko 50)?

Posted (edited)

Obecna wersja MIUI v6 (29.05) jest bardzo dobra ja osobiście na nic nie mogę narzekać wszytko działa. Którą wersje MIUI v6 masz obecnie?

Odnośnie v5 to 47 była najlepsza.

Edited by Ardo
  • Like 1
  • 2 weeks later...
Posted

Witam. Dla Mnie najlepsza wersja to 37 - nadal używam. Była też m.in. 47 i tu moje pytanie: czy ktoś ją posiada? Poszukuję jej ale bezskutecznie. Oczywiście v5 :)

Posted

Witam. Dla Mnie najlepsza wersja to 37 - nadal używam. Była też m.in. 47 i tu moje pytanie: czy ktoś ją posiada? Poszukuję jej ale bezskutecznie. Oczywiście v5 :)

Mam 45 i 50. 47 nie wgrywałem.

Posted

37? To jeszcze ta z wyciekiem pamięci :P

Posted (edited)

Z wyciekiem pamięci? To znaczy???

Czy powinienem się zacząć martwić?

Edited by bacablue
Posted

Witam.

Hmmm - V6 nie bardzo mi pasuje, wolę V5 i już. Co do wycieku pamięci: czy to jest jakieś zagrożenie dla danych w telefonie?

I przy okazji: gdzie znaleźć v47? Jakoś dziwnie zniknęła. Czy ktoś ją ma? Jak dla mnie była najlepszą - wgrałem V6, ale wróciłem MiFlashem do V5. No a v47 była w pamięci telefonu :(

Posted

Z wyciekiem pamięci? To znaczy???

Czy powinienem się zacząć martwić?

Nie ma co się martwić. Po prostu do wersji bodajże 42 aplikacje systemowe miały wyciek pamięci, przez co po kilku godzinach potrafiło zostawać tylko 50 MB wolnego ramu. Dodatkowo wtedy chyba nie było jeszcze zmienionego thermal engine, przez co telefon grzał się bardziej.

Najstabilniejszą wersją V5 była 45. Z MIUI 6 to ostatnio wszystkie są wystarczająco stabilne, przynajmniej dziewczyna nie uskarża się na nic.

• 1 year later...
Posted

Jaką wersję w tej chwili polecacie? Ja mam wgrane MIUI 8 ver. 6.6.23 i nie jestem zadowolony. Grzanie, krótki czas pracy na baterii, aplikacje często się wysypują, a ogólna wydajność pozostawia wiele do życzenia.

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 25.07.2016 o 18:44, zbawiec napisał:

Stable 7.2.3.0 plus ewentualnie mod phantom do xiaomi 1s

Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka

Zainstalowałem tę wersję, ale wcale nie jest fajnie - częste zwieszki, bateria pożerana jak ciasto na święta.

Posted

Zainstaluj ją na czysto robiąc wcześniej full wipe a potem phantom i zobacz u mnie pięknie śmiga. Nic się nie wiesza, nie wywala. Bateria lepiej trzyma. Ostatnio testowo zainstalowałem ostatnią wersję miui. eu v8 i po dwóch dniach wróciłem do wcześniej proponowanego zestawu i raczej zostanę z nim na dłużej. Na v8 6.8.4 na początku było dobrze bateria nieźle trzymała, ale po jakimś czasie w zużyciu bateri pojawiał się proces sklep google play z włączonym GPS. GPS był wyłączony, a mimo to w zużyciu bateri pokazywało, że zjada ponad 60% całego zużycia. Poza tym graficznie mi nie odpowiadało, a i kilka ustawień zostało zmienione na minus. Więc wróciłem do v7

Wysłane z mojego HM 1S przy użyciu Tapatalka

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Tak zrobiłem, ale efekt był taki, jak opisałem wyżej. Parę dni temu przeprowadziłem całą procedurę od początku i teraz jest ok. Nie wiem, co się stało, bo wydaje mi się, że wszystko zrobiłem tak samo. Za kilka dni spróbuję dograć Phantoma. Dzięki za pomoc!

Edited by joseff
  • mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...